Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

28 september 2022. Spetter en spat, op de jaarmarkt werd je nat

28 september 2022. Spetter en spat, op de jaarmarkt werd je nat

 


Jetje aan het woord


Goedemorgen allemaal

Maandag was de jaarlijkse jaarmarkt in ons dorp. En het regende, niet normaal meer. Het leek wel een wolkbreuk. Dus tijd voor Jetje om er heen te gaan en het geheel wat op te fleuren met een kleurig kostuum. En dat opfleuren is te midden van de plensbuien aardig gelukt. Je krijgt veel leuke complimenten en opmerkingen. De mensen waarderen het duidelijk als je ondanks het weer jezelf niet uit het veld laat slaan en er vrolijk op af gaat. Nou ja, ook dat is weer een onderdeel van de personal branding, waar ik het gisteren al over heb gehad.

 

 

Een sfeerfoto van de wat verregende jaarmarkt

 


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


  De jaarlijkse markt in Lisse tijdens de feestweek was een natte bedoening dit jaar;


  De luchtfietser was niet overtuigd van het feestje van Mark en Sven;

    Dordrecht is een mooie stad met heel veel water.


www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
De vele regen leverde in elk geval een fraaie spiegeling op

Tijd om het grauwe en grijze geheel wat op te fleuren

Een vast onderdeel van de feestweek in Lisse is de Jaarmarkt. Een lange sliert kramen slingert zich door het dorp. Veel zijn van lokale ondernemers maar er is ook het nodige van buitenaf te vinden. De jaarmarkt is een trekpleister voor de gehele regio.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
Als je aan één paraplu niet genoeg hebt, dan neem je er toch twee?

Maar dit jaar zat het niet mee. Een aantal spectaculaire regenbuien zorgden er voor dat de straat op een rivier leek, zoals één van de deelneemsters aan de markt in haar kraam vertelde. Kortom, de altijd zo vrolijke en kleurrijke jaarmarkt werd een grauwe verzameling mensen in regenjassen met paraplu's.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
In elk geval een fleurig geheel, niet waar?

Hier moest opgetreden worden. Dus ben ik in de kledingkast gedoken (ik heb gelukkig geen last van aanvallende klerenhangers meer!) en heb voor mijzelf een fleurige outfit uitgezocht. En ben daarmee op één van de schaarse droge momenten richting markt gegaan om het grijze beeld eens wat te gaan verlevendigen met mijn aanwezigheid. En om nog even een paar fotootjes voor Jetje's dag te schieten. Dus de camera verpakt in een onderwaterhuis want dat was wel nodig.  

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
Weg met grauw en grijs. Tijd voor wat kleur en fleur

Ik viel dan ook zeker wel op, maar het was ook mijn bedoeling om een vrolijke noot te brengen te midden van al het herfstgeweld van de natuur. Nee, dat Nederland zo aan het verdrogen is, is iets waar je nu niemand meer over hoort, terwijl het toch hét onderwerp van de zomer was. Wat betreft leven we in een land met zeer veranderlijk weer. Dat is wel duidelijk geworden dit jaar.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
Gezellig aan de wandel op de jaarmarkt

Uiteindelijk heb ik nog een fraaie jas op de kop getikt voor mijn bezigheden met de Red Hat Ladies en die zal ik jullie bij een passende gelegenheid wel eens laten zien. Op de markt moest de jas in elk geval goed waterdicht vervoerd worden.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
BOE!

Vandaag begint ook de kermis. Daar ben ik vorig jaar ook al eens geweest voor een serie avondfoto's. Op zich is de avond wel de mooiste tijd als je daar even rond wilt kijken. Misschien dat ik dit jaar ook wel even langs ga, maar dan zal het wel overdag worden.


www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje brengt kleur op de verregende jaarmarkt |
Is dat iets voor mijn kledingcollectie? Het is wel grappig maar doe toch maar niet.

 
 Haiku van de dag

 
Luchtfietser

Na een dagje toeren boven de wolken, dus droog, was uw Luchtfietser maandagavond even voor de kijkbuis (er zit toch helemaal geen buis meer in zo'n ding?) om te kijken naar een stukje feelgood televisie met onze Minister-president en interviewer Sven Kockelmann in de hoofdrol.

Er vielen een paar dingen op. Bijvoorbeeld dat dit interview kennelijk door Rutte zelf op de rol gezet was als vervanger van een toespraak uit zijn torentje. De reden was, dat hij bij die toespraken geen reacties kreeg. Bij een interview waren die reacties er wel. Die bekentenis gaf het interview direct al een heel andere lading. Dit was geen interview om de staat van het land te vernemen, die zou een interview worden dat de belangen van de regering in het algemeen en de Minister-president in het bijzonder zou gaan verdedigen.

Natuurlijk gaf Rutte ook nog even een fout toe. Het had allemaal inderdaad wel erg lang geduurd en hij had zich wel weinig laten zien. Twee zaken die vooral lagen aan de complexiteit, waar we kennelijk met alles in Nederland een abonnement op hebben. En het zijn fouten die iedereen kan zien en constateren dus tegenspreken heeft geen enkele zin. Zelfs voor Rutte niet. 

Maar het mooiste was wel dat Rutte vindt dat de samenleving de problemen op moet lossen. Want dat kan de regering helemaal niet. Daarvoor zijn die problemen te groot en -alweer- te complex. Het woord complex is een flink aantal keren gevallen tijdens het interview.

Maar, dacht uw luchtfietser bij zichzelf, we hebben toch juist als samenleving een regering gekozen die ons moet vertegenwoordigen, juist omdat het onmogelijk is om als groep dingen voor elkaar te krijgen? Kregen we hier de boel gewoon weer terug over de schutting gegooid? Het leek er wel erg veel op.

Al met al leverde het weinig nieuws op. Alles was complex. Mensen waren niet aardig. Alles komt wel goed maar het is een kwestie van lange adem. Het beeld was dat van een gaaf land.

Zou het imago van Rutte nu weer voldoende opgepoetst zijn? Wat uw luchtfietser betreft zeker niet. Trouwens, die zou sowieso nooit een tweedehands auto van Rutte gekocht hebben. Ook geen fiets. Wat uw luchtfietser Rutte beslist wel nageeft is dat hij een vakman is als politicus en als debater. Maar of de samenleving iets aan hem heeft? Dat is een heel ander verhaal.

Maar goed, wie zou hem op moeten volgen?Herinner je je deze nog?

In onze herinnering van vandaag gaan we terug naar een belangrijke datum. Namelijk naar 24 februari 2021. En zoals jullie vast nog wel weten was het toen tortillachips day. Dus de dag dat we ons op verzoek van de fabrikant van deze zoutjes helemaal klem eten aan de tortillachips. Nou ja, dat doen we dan maar, nietwaar? 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje viert tortillachipsdag bij de ondergrondse vuilcontainer |Een stad met veel water

Vandaag hebben een stad bezocht met heel veel water. Water waar deze stad al in de vroege middeleeuwen haar bestaan aan te danken had, omdat de stad op een knooppunt van stromen en rivieren lag. We hebben het dan over de mooie stad Dordrecht. 

Een stad met water

Een stad met veel water

Een stad met nog meer water

Zeg maar gerust, een stad met heel veel water

Inderdaad, veel waterMorgen in Jetje's dag
Morgen gaan we met Jetje's dag naar een andere grote stad, namelijk Rotterdam. Toch een stad met een heel ander karakter dan de andere Nederlandse steden maar daarmee niet minder mooi.

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts