24 maart 2022. De uitgestelde ijs als ontbijt dag
Het is wetenschappelijk vastgesteld dat het eten van ijs voor je ontbijt heel gezond is; | ||
"Fake it till you make it" zeggen de Amerikanen en daar zit een grote kern van waarheid in. | ||
Mooie stad aan de IJssel, Deventer. |
Huuuh? |
IJs als ontbijt is goed voor een mens
Ik had mij al enorm op de fotoshoot voor Jetje's dag op 2 februari verheugd. Want 2 februari was het de "ijs als ontbijt" dag. Maar helaas, Omicron sloeg toe. En daar ging mijn ijsvisioen. Het smolt letterlijk weg voor mijn ogen. Maar dit was nu wel de mist ingegaan, maar de ijs als ontbijt dag zat nog wel muurvast in mijn geheugen. Die dag moest er een keertje van komen, nietwaar?
IJs op vroege ochtend? |
En omdat het vandaag de dag van het ambachtelijke ijs is, leek het me wel een goed idee om die twee dagen te combineren. Ze hebben allebei iets met ijs te maken tenslotte. Wie er op het idee gekomen is om er een speciale dag van te maken is nog niet helemaal duidelijk. Ik heb wel een aantal vermeldingen gevonden, maar die geven allemaal hetzelfde verhaal dus dat schiet ook niet op.
Oh, maar dat ziet er wel heel lekker uit! |
Misschien komt het doordat er wetenschappelijk onderzoek naar het eten van ijs als ontbijt is gedaan. Kijk, als het wetenschappelijk verantwoord is, dan mag het natuurlijk. Wie kan er dan nog tegen zijn? En ja hoor!
Kopje thee erbij, dat combineert prima |
Een Japanse wetenschapper beweert in een nieuw onderzoek, dat ijs als ontbijt ons een stuk slimmer maakt. Volgens Yoshihiko Koga, professor aan Tokyo's Kyorin University verbetert een ijsje als ontbijt niet alleen je alertheid, maar het krikt ook je mentale prestaties op.
Dat gaat er natuurlijk altijd in. Ook als ontbijt |
Nou is wat extra slimheid in deze rare tijden natuurlijk nooit weg. Dus het leek mij wel een goed idee om te kijken of het werkt. De meeste kuren moet je een tijdje volhouden, dus ik ben bijna bang dat ik nog wel meer bekers Ben en Jerry's ijs moet gaan consumeren. Dat idee krijg ik na het nuttigen van de eerste beker, dus wellicht ben ik er inderdaad al wat slimmer van geworden. We gaan het meemaken.
Banaantje er bij, ook lekker met ijs |
Doe alsof
Ga je iets nieuws beginnen? Een nieuw bedrijfje bijvoorbeeld? Of een nieuwe tak aan een bestaand bedrijf? Dan kun je het beste vanaf de eerste dag beginnen om te doen alsof je al begonnen bent. Dat heeft een aantal voordelen. In de USA hebben ze er zelfs een uitdrukking voor: "Fake it till you make it". Eigenlijk komt het er op neer, dat je je snel thuis gaat voelen in een nieuwe rol en daarom deze rol zo snel mogelijk gaat spelen.
Belangrijk voor jezelf is, dat je er het gevoel mee kunt krijgen dat je al bezig bent. Dat motiveert. Motivatie komt pas nadat je een stap gezet hebt, dat is een heel menselijk verschijnsel. Je leeft je gewoon al in in je toekomstige rol. Een andere aanpak die je wel tegenkomt is zo te handelen als je weinig zelfvertrouwen hebt. Ga dan je nieuwe rol, bijvoorbeeld die van bedrijfseigenaar spelen en je zult zien dat je zelfvertrouwen in de rol snel toe gaat nemen. Veel mensen ervaren zelfvertrouwen als ze bijvoorbeeld voor een nieuwe of toekomstige rol gekleed zijn. Aangepaste kleding werkt bijvoorbeeld vaak heel goed.
Het geldt trouwens ook in je privé leven. Zo is het verstandig om je te gaan kleden naar de baan, die je voor ogen hebt. En niet voor de baan die je nu hebt. Mits dat mogelijk is, uiteraard. Alles met mate. Maar het principe zal wel duidelijk zijn.
En naar buiten toe kan iedereen aan het bestaan van je bedrijf gaan wennen. Men went al aan een bedrijfsnaam, een logo, huisstijl, misschien al een concept website en dat alles, voordat je ook maar iets ondernomen hebt, waar een klant aan te pas gekomen is.
Een gevaar van deze aanpak is wel, dat mensen denken dat ze er al zijn. En dat is zelden het geval. Het kan werken in een tussenstap, waarbij wel degelijk naar een nieuwe aanpak op niet al te lange termijn gewerkt wordt. Duurt het te lang, dan wordt het ongeloofwaardig en kan de aanpak zich zelfs tegen je keren.
Deventer
Een stad met een verleden. Zo mag je Deventer wel noemen. Gelegen aan de IJssel, van oudsher een belangrijke handelsroute met de noordelijke landen, heeft Deventer als handelsstad zeker een historie opgebouwd. En een wandeling door de stad leert ons al snel, dat er nog heel wat te vinden is, dat ons aan die historie doet denken.
Colofon
Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.
Bijdragen
Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan.
Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.
Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:
Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest
Natuurlijk ook te vinden op Linkedin
Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier
Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming? Klik hier
Meer onderwerpen vinden? Gebruik de index!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten