Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

12 april 2024. Jetje en de ingebeelde boa

 

12 april 2024. Jetje en de ingebeelde boa

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze dag vol nieuwe mogelijkheden en kansen

Vandaag duiken we eens in de mysterieuze wereld van het maken van je eigen toekomst. Volgens velen kan het, volgens velen is het grote onzin. Feiten zijn er ook, bijvoorbeeld over het programmeren van je brein en het werken met placebo's. Allemaal zaken die er mee samenhangen. Onzin of geen onzin, interessant genoeg om er eens naar te kijken. Trouwens we kijken ook even naar boa's. Dat is weer eens iets heel anders.

In elk geval wens ik iedereen een prettig weekend toe en aanstaande maandag zien we wel weer verder. 


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Jetje lucht haar boa's;


 2. Lukt het niet? Dan denk je er niet hard genoeg aan;

  3. Leerdam is meer dan glaswerk.


Over boa's en boa's 


De term boa is voor meerdere uitleg vatbaar. Het is een zogenaamd homoniem, de tegenhanger van het bekendere synoniem. De ene betekenis is de bos veren die je om je nek kunt hangen en waar we zo op terug komen. De andere betekenis is de niet altijd even gewaardeerde persoon die bekeuringen schrijft als je ergens 36 seconden te lang geparkeerd hebt. Althans, dat is het beeld dat men heeft. Een soort van mislukte politieagenten waarbij het doel is om de medemens het bloed onder de nagels vandaan te halen. In elk geval is dat wel het gangbare beeld al is het natuurlijk een karikatuur. 


Die andere boa, waar we verder naar gaan kijken, bestaat uit een hoeveelheid felgekleurde veertjes aan een koord bevestigd, die je om je nek kunt hangen. We spreken dan ook wel van de veren boa. Dit is een nogal tijdloos stuk mode, dat al tientallen jaren lang de verbeelding van mensen heeft geprikkeld. En ook deze boa heeft een eigen beeld dat bij iedereen opkomt. Denk aan beelden van glamoureuze Hollywoodsterren uit de jaren 1920 die flaneren over de rode loper. Of de extravagante shows van burlesque danseressen uit de jaren '50. De veren boa is zeker bij dat laatste beeld veel meer dan alleen een accessoire voor vrouwen om mee op te vallen. Het is een symbool van verleiding, elegantie en zelfexpressie.


Modellen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij het populair maken van deze boa Tijdens modeshows en fotoshoots hebben ze de veren boa opnieuw uitgevonden. En vaak hebben die modellen de boa aangepast aan de steeds veranderende trends en esthetiek. 


Zelf doe ik al ruim 20 jaar modelwerk en ik heb in de loop van de tijd een hele collectie boa's verzameld. Het nadeel van wat oudere boa's is dat de veertjes los gaan laten en dat ze dan een enorme troep gaan geven. Omdat ik me dan ook verplicht voel dat weer op te ruimen, neem ik lang niet altijd een boa mee.


Zeker in de kunstmodelwereld is de boa wel een handig attribuut vanwege de flexibiliteit in gebruik. Ze zijn licht, ze nemen gemakkelijk mee. Je kunt er als model een beetje mee spelen en zo je standen aankleden. 


Sommige kunstenaars zien dat juist als een nadeel. Die wensen uitsluitend ongeklede modellen te tekenen en vinden dus dat je dat veren ding rustig thuis mag laten. De boa voegt volgens hen niets toe. Ook goed. De klant is koning, nietwaar. En laten we eerlijk zijn, het zijn rotdingen om een beetje natuurlijk te tekenen. Zeker op een modelsessie waar wat tijdsdruk op zit. 


Er is nog één categorie voor wie de veren boa niet stuk kan. En dat is de kat. Die worden helemaal hieper van boa's. Ik nam vroeger wel eens een verhuisdoos met spullen mee naar een kunst poseersessie. Op een dag had ik deze ook meegenomen met een aantal boa's er in. Ik was even weggelopen en toen ik terug kwam, had de poes een handvat gevonden om in de doos te komen en was juist fanatiek bezig om een boa door het handvat heen uit de doos te trekken. Ach, die poes is ook niet wijzer. 

Maar vandaag is het wel weer eens tijd om de collectie eens even te luchten. En dan kan ik er ook direct even mee op de foto. 
 
 


Bedenk je eigen toekomst?

Dat ons brein beelden opbouwt en opslaat weten we allemaal. We beheersen allemaal wel op één of andere manier de kunst om iets "voor ons te halen." Dingen uit het verleden kunnen we soms nog tot op detail beschrijven. Soms weten we de geluiden nog die je er kon horen of de geur die er hing. Het brein heeft wat dat betreft zo een aardige manier van opslaan van gegevens die op geen enkele andere technische manier opgeslagen kunnen worden. 

Over het feit dat het opbouwen van beelden van wat je zou willen ook voordelen heeft, zijn veel mensen veel minder positief. Toch komen we het idee veel tegen, vooral bij topsporters en anderen die een groot doel voor ogen hebben.

En dat is vooral te wijten aan de overdreven manier waarom die mogelijkheden soms voorgesteld worden. Waardoor ze alle realiteitswaarde verliezen. En dat is natuurlijk jammer als er positieve effecten lijken te zijn. Velen propageren dat je een eindbeeld dat bij het doel hoort dat je voor ogen hebt, op elk gewenst moment naar voren moet kunnen toveren. Liefst meermalen per dag. Als een soort van magische uitkomst. Maar of ze er zelf in geloven? Maakt niet uit, zeggen sommige goeroes op dit gebied. Het feit dat je het doet is al genoeg. Wat het voor veel anderen nog weer veel ongeloofwaardiger maakt.

Eigenlijk is er maar één echt goede manier om er achter te komen of dit enige realiteitswaarde heeft en dat is om het gewoon te proberen. Wat heb je te verliezen? Het kost niets, niemand hoeft het verder te weten, dus het leidt ook niet tot gezichtsverlies. De paar minuten per dag die het kost om een beeld van je doel op te bouwen zijn ook het punt niet. Dus geef het een kans, zou je dan zeggen. 

Beeld jezelf in wat je wilt bereiken. Zie het voor je. Probeer je voor te stellen wat je zou kunnen horen, voelen of ruiken. Hoe meer zintuigen je beeld ondersteunen, hoe beter het zal zijn. Accepteer gewoon van jezelf dat je iets uittest. Ga geen argumenten bedenken om er weer mee te stoppen. Geef het gewoon een kans. 

Ga jezelf niet voorhouden dat je "realistisch" moet zijn en niet in onzin moet geloven. Je brein is programmeerbaar en staat open voor misleiding. Vraag het aan elk slachtoffer van hersenspoeling. En aan iedereen die wel eens een nepmedicijn heeft geslikt in de waan dat het echt was. Alle kans dat dit zogenaamde placebo nog geholpen heeft ook. Want als het brein maar voldoende denkt dat het beeld echt is, dan werkt ook een placebomedicijn. Dus waarom zou een beeld dat je zelf op weet te roepen, als een soort placebo van je uiteindelijke doel, dan niet kunnen werken?

Probeer het gewoon eens. Geef het een kans. Probeer eerlijk naar het effect te kijken. En wees niet bang dat je niet realistisch bent. Het leven geeft je al kansen en uitdagingen genoeg om realistisch mee te zijn.Herinner je je deze nog?

Vandaag zijn we toch al een beetje in de sfeer met de boa's en dan zien we ook nog dat de herinnering van vandaag ook nog eens "4 november 2021. Jetje test wat nieuwe lingerie" is. Dat vult elkaar dan mooi aan. Ach, zeker op Facebook is het altijd al een populair onderwerp geweest. Dat is wel zeker. Op 

https://jetjesdag.blogspot.com/2021/11/4-november-2021-jetje-test-wat-nieuwe.html

is meer over dit onderwerp te vinden. 


 


Leerdam

De Betuwe blijft een gebied dat me nog altijd trekt. Misschien omdat ik er in de buurt gewoond heb en er dus nogal eens doorheen reed met de auto of een rondje maakte op de fiets. Er liggen vele leuke plaatsjes in de Betuwe, vaak langs één van de grote rivieren. Leerdam ligt aan de Linge, het kleine slingerriviertje dat we bijvoorbeeld ook bij Buren al eens tegen kwamen. Het stadje en de omgeving zijn zeker eens een wandeling waard.

Leerdam 1

Leerdam 2

Leerdam 3

Leerdam 4

Leerdam 5

Leerdam 6Morgen in Jetje's dag
Maandag ook weer eens wat fashion. Op een hele mooie plek, En iedereen natuurlijk een prettig weekend.

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts