Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

Over Jetje en "Jetje's dag"

Over Jetje en "Jetje's dag" 

Tja ,"Jetje's dag"....Wat mag u daar van verwachten. Het eerst dat u verwacht is natuurlijk een portret. U wilt weten wie het tegen u heeft, nietwaar?

Jetje, uw gastvrouw op dit weblog
Hier ben ik dan. Henriëtte ofwel JetjeLaat ik eerst eens iets over mezelf en mijn drijfveren vertellen, dan wordt het misschien allemaal wat duidelijker voor u.

Veluwe
De Veluwe, mijn geboortestreek
Ik ben in 1958 geboren in Ermelo, op de mooie Veluwe. Ik heb daarna op verschillende plaatsen op de Veluwe gewoond. Via wat omzwervingen, die vooral voortkwamen uit banen en opleidingen die op mijn pad kwamen, ben ik uiteindelijk in het westen van het land terechtgekomen, namelijk in Lisse. In de Bollenstreek, wereldwijd bekend van het park "De Keukenhof", dat in normale tijden in april en mei rond de één tot anderhalf miljoen bezoekers trekt.

 Ik ga hier de komende tijd in "Jetje's dag" allemaal nog uitgebreid op in.

 

De bollenstreek in de omgeving Lisse, schitterend in het voorjaar
Hoewel je het met mijn achtergrond misschien niet echt zou verwachten, ben ik al vele jaren actief in de modellenwereld, de beeldende kunst en de fotografie. Inderdaad, een heel andere wereld dan vroeger en met een heel ander soort mensen. Het nieuwe bestaan heeft mij geleerd mijzelf te zijn. En om mijzelf in alle opzichten te accepteren, zoals ik nu eenmaal ben. Misschien leef ik voor sommige mensen nu wel in een erg vrije wereld,  maar ik voel mij er prima in thuis en zou nooit terug willen naar vroeger.

Ook zaken als lifestyle, mode, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke ontwikkelingen hebben mijn warme aandacht. 

Dus dat worden de onderwerpen waarover ik op dit weblog "Jetje's dag" dagelijks ga schrijven. 

 

Veluwe Posbank
Nogmaals de Veluwe, nu bij de "Posbank"

Ik wil een zeer gevarieerd magazine van "Jetje's dag" gaan maken, waarbij ik vooral stelling wil nemen voor de "oudere jongeren", zoals Koot en Bie mijn leeftijdsgroep ooit noemden. De grote groep mensen die volgens velen, vooral in de politiek, min of meer uitgerangeerd zijn, maar die nog wel tot hun 67 door moeten werken, omdat ze anders financieel te onrendabel voor de maatschappij worden. 

De groep ook, waar de commercie achteraan holt met hun anti-aging producten. Ook niet iets waar ik mij erg druk om maak zolang ik op mijn 63e mezelf nog als veelgevraagd model voor fotografie en film kan beschouwen. Ook dat kan volgens sommigen natuurlijk niet. Dat doe je niet meer op die leeftijd. U kent het wel. Ik ben behoorlijk ruimdenkend en voor de lezers is het wel goed als ze dat ook zijn. Bent u dat volgens uzelf niet, dan is het maar de vraag of Jetje's dag er wel voor u is. 

En dat is prima, hoor. Ik lig daar persoonlijk helemaal niet wakker van. Ik ga mijn eigen, soms wat eigenwijze en volgens velen wat eigengereide weg. Daar ga ik over schrijven. Ik koppel dat aan mijn verleden en aan mijn huidige werk. Werk waar ik nog lang mee door hoop te gaan.  Ook het modelwerk. Schoonheid is een totaalconcept. Het is niet alleen een strak of minder strak vel. 

Termen als "pensionering", "met pensioen gaan",  "als ik eerst maar met pensioen ben", zijn aan mij totaal niet  besteed. Ik ben niet zo van dat soort datums die je dan schijnt te moeten vieren.

Kunst zal daar een belangrijk onderdeel van worden, omdat ik daar de komende jaren steeds actiever in verwacht te gaan worden. Ook fotografie zie ik daarbij als een soms wat onderschatte kunstvorm. U gaat er in de komende tijd nog het nodige van tegenkomen. 

expressionistisch landschap
Expressionistisch landschap
 

Verwacht van mij geen stellingnames op het gebied van politiek en religie. Ik kijk naar beiden met grote belangstelling en vooral ook verbazing. Maar dan wel ongeveer op de manier waarop iemand naar een film kijkt. Ik kijk met belangstelling en interesse. Maar ik kijk wel als buitenstaander. Niet als iemand die er zelf bij betrokken is of ooit geweest is. Ik vind dit te persoonlijke zaken, waarin ik iedereen in zijn of haar waarde laat, Ik vind het niet iets om een discussie over te gaan voeren.

De snel groeiende polarisatie in de samenleving over bijna elk denkbaar onderwerp zie ik als zorgelijk. Maar ik zie het niet als iets waar ik ook maar het geringste aan kan veranderen. Neem tegenwoordig een willekeurig onderwerp en de helft van de samenleving is er enorm vóór en de andere helft is er even fanatiek tegen. Beide partijen hebben zelf naar eigen idee volkomen de wijsheid in pacht en de andere partij is volkomen gestoord. Herkenbaar? Nu, daar ga ik dus niet al helemaal niet aan meedoen.

 

Gespleten wereld
Gespleten wereld


Er zijn enorm veel onderwerpen in de wereld, waar dit soort standpunten gelukkig geen enkele rol speelt. En dat is dan ook de wereld, waar we ons met z'n allen hier op "Jetje's dag" mee bezig gaan houden.

Op elke pagina vindt u een commentaarmogelijkheid. Maak er gebruik van. Het is er voor. Ik hoor heel graag wat u bezighoudt en wat u belangrijk voor dit weblog vindt. Ik ervaar het niet als vervelend commentaar, maar als iets waar ik van kan leren en dat mij verder kan helpen.  Wilt u antwoord? Zet er dan een emailadres bij want anders kan dat niet. 

En ik hoop natuurlijk dat dit weblog op den duur een flinke groep mensen kan boeien. Ik ga daar in elk geval enorm mijn best voor doen, samen met de rest van mijn Team Jetje.
Verder naar:

De artikelen

Waarom "Jetje's dag" 

Uw bijdrage aan dit blad

Team Jetje


Meer informatie over Team Jetje

 

 

1 opmerking:

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts