Over Jetje en "Jetje's dag"

Over Jetje en "Jetje's dag" 

Tja ,"Jetje's dag"....Wat mag u daar van gaan verwachten. Laat ik eerst eens iets over mezelf en mijn drijfveren vertellen, dan wordt het misschien allemaal wat duidelijker voor u.

Veluwe
De Veluwe, mijn geboortestreek
Ik ben in 1958 geboren in Ermelo op de mooie Veluwe. Ik heb daarna op verschillende plaatsen op de Veluwe gewoond. Via wat omzwervingen, die vooral voortkwamen uit banen en opleidingen die op mijn pad kwamen, ben ik uiteindelijk in het westen van het land terechtgekomen, namelijk in Lisse. In de Bollenstreek, wereldwijd bekend van het park "De Keukenhof", dat in normale tijden in april en mei rond de één tot anderhalf miljoen bezoekers trekt.

 Ik ga hier de komende tijd in "Jetje's dag" allemaal nog uitgebreid op in.

 

De bollenstreek in de omgeving Lisse, schitterend in het voorjaar
Hoewel je het met mijn achtergrond misschien niet echt zou verwachten, ben ik al vele jaren actief in de modellenwereld, de beeldende kunst en de fotografie. Ook zaken als lifestyle, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke ontwikkelingen hebben mijn aandacht. Dus dat worden de onderwerpen waarover ik op dit weblog "Jetje's dag" dagelijks ga schrijven. 

 

Veluwe Posbank
Nogmaals de Veluwe, nu bij de "Posbank"

Ik wil een zeer gevarieerd magazine van "Jetje's dag" gaan maken, waarbij ik vooral stelling wil nemen voor de "oudere jongeren", zoals Koot en Bie onze leeftijdsgroep ooit noemde. De grote groep mensen die volgens velen, vooral in de politiek, min of meer uitgerangeerd zijn, maar die nog wel tot hun 67 door moeten werken, omdat ze anders financieel te onrendabel voor de maatschappij worden.

Prima hoor. Ik lig daar persoonlijk niet wakker van. Ik ga mijn eigen, soms wat eigenwijze en volgens velen wat eigengereide weg. Daar ga ik over schrijven. Ik koppel dat aan mijn verleden, aan mijn huidige werk, waar ik gewoon lekker mee doorga. En waarmee ik nog heel lang mee door hoop te gaan. 

Termen als "pensionering", "met pensioen gaan",  "als ik eerst maar met pensioen ben", zijn aan mij niet  besteed.

Kunst zal daar een belangrijk onderdeel van worden, omdat ik daar de komende jaren steeds actiever in verwacht te gaan worden. Ook fotografie zie ik daarbij als een soms wat onderschatte kunstvorm. U gaat er in de komende tijd nog het nodige van tegenkomen. 

expressionistisch landschap
Expressionistisch landschap
 

Verwacht van mij geen stellingnames op het gebied van politiek en religie. Ik kijk naar beiden met belangstelling. Maar ongeveer op de manier waarop iemand naar een film kijkt. Ik kijk met belangstelling en interesse. Maar ik kijk wel als buitenstaander. Niet als iemand die er zelf bij betrokken is. Ik vind dit te persoonlijke zaken, waarin ik iedereen in zijn of haar waarde laat en er geen discussie over ga voeren.

De polarisatie in de samenleving zie ik als zorgelijk. Maar niet als iets dat ik kan veranderen. Neem een willekeurig onderwerp en de helft van de samenleving is enorm vóór en de andere helft is even fanatiek tegen. Beide partijen hebben zelf naar eigen idee de wijsheid in pacht en de andere partij is volkomen gestoord. Herkenbaar? Nu, daar ga ik dus niet aan meedoen.

 

Gespleten wereld
Gespleten wereld


Er zijn enorm veel onderwerpen in de wereld, waar dit soort standpunten gelukkig geen enkele rol speelt. En dat is dan ook de wereld, waar we ons met z'n allen hier op "Jetje's dag" mee bezig gaan houden.

Op elke pagina vindt u een commentaarmogelijkheid. Maak er gebruik van. Het is er voor. Ik hoor heel graag wat u bezighoudt en wat u belangrijk voor dit weblog vindt. Ik ervaar het niet als vervelend commentaar, maar als iets waar ik van kan leren en dat mij verder kan helpen. 

En ik hoop dat dit weblog op den duur een flinke groep mensen kan boeien. Ik ga daar in elk geval enorm mijn best voor doen, samen met de rest van mijn Team Jetje.
Verder naar:

De artikelen

Waarom "Jetje's dag" 

Uw bijdrage aan dit blad

Team Jetje


Meer informatie over Team Jetje

 

 

1 opmerking:

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts

Zoeken in deze blog