Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

7 februari 2024. Jetje contrasteert

  

7 februari 2024. Jetje contrasteert

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze mooie dag vol mogelijkheden en nieuwe kansen

Zwart, wit en oranje zijn de kleuren van vandaag. Niet alleen omdat de meest gebruikte kleuren (die eigenlijk geen kleuren zijn,) in de modewereld nog altijd zwart en wit zijn. En daar hebben we natuurlijk foto's van. Nee, we gaan vandaag terug naar de verjaardag van Koning Willy en dat is natuurlijk oranje, oranje en nog eens oranje. En vandaar die kleurencombi. Ondanks het feit dat we het allemaal zo druk hebben!

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Zwart met wit geeft altijd een lekker contrast;


 2. Heb je het ook zo ontzettend druk?;

  3. We gaan eens wat wandelen rond Emmen.


Het meest tijdloze contrast. Zwart en Wit in de modewereld

In de dynamische wereld van de mode zijn trends vrijwel altijd vluchtig. Maar er is één contrast dat altijd standhoudt. Het contrast dat al lang de tand des tijds probleemloos doorstaat: Het contrast tussen zwart en wit. Deze tijdloze combinatie heeft een blijvende invloed op de modewereld. Het samenspel van deze twee uitersten zorgt voor een krachtig beeld. Een beeld dat zowel eenvoudig als heel verfijnd is.


Er zit veel symboliek tussen zwart en wit

Zwart en wit worden vaak beschouwd als twee ultieme tegenpolen. Dat is zowel qua kleur als qua betekenis. Zwart wordt geassocieerd met mysterie, elegantie en kracht. Maar dat staat in scherp contrast met het zuivere, tijdloze en minimalistische karakter van wit. Samen vertegenwoordigen ze een vorm van dualiteit (een contrast dat niet groter kan) en balans. Iets dat de aantrekkingskracht van deze combinatie vergroot.


Een combinatie vol tijdloze eenvoud

Een van de meest opvallende kenmerken van zwart-witmode is de tijdloze eenvoud. Zwart en wit zijn kleuren die nooit uit de mode raken.*) Zwart en wit zijn kleuren die zich moeiteloos aanpassen aan verschillende stijlen en decennia. Dit maakt ze tot essentiële kleuren in elke garderobe. Waardoor ze geschikt zijn voor zowel formele gelegenheden als casual wear.Zwart en wit in de wereld van de haute couture en high fashion

In de wereld van haute couture en high fashion hebben ontwerpers vaak de neiging om te spelen met zwart en wit om dramatische effecten te bereiken. Zwart kan de contouren benadrukken en een gevoel van diepte geven. Wit voegt daar een gevoel van zuiverheid en verfijning aan toe. Deze combinatie heeft lang de catwalks gedomineerd, waar haute couture ontwerpers in hun collecties vaak deze tijdloze kleuren omarmen.Emotionele impact

Het contrast tussen zwart en wit gaat verder dan het optisch effect. Het contrast heeft ook een diepe emotionele impact. Zwart en wit kunnen samen een krachtige boodschap overbrengen. Het dragen van deze combinatie zal bepaalde aspecten uit de persoonlijkheid van de drager zeker versterken.Veelzijdigheid in styling

Een van de grootste voordelen van zwart en wit is de veelzijdigheid in styling. Deze kleuren kunnen moeiteloos worden gecombineerd met andere kleuren en patronen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor mix-en-match looks. Of het nu gaat om een monochrome outfit (alles in één kleur)  of het combineren van zwart-wit met levendige accenten, de mogelijkheden zijn eindeloos.Conclusie

In de wereld van de mode blijft het contrast tussen zwart en wit een onbetwistbare klassieker. Een tijdloze combinatie. Een contrast dat trends en seizoenen overstijgt. Hierdoor is het een essentieel element geworden in de garderobes van velen. Of het nu gaat om eenvoudige elegantie, kleding met een soort ingebouwde vorm van drama of een zoektocht naar emotionele diepgang, zwart en wit blijven samen een harmonieus duo, dat de mode-industrie blijft inspireren en verrijken.

*) Volgens de kleurenleer zijn zwart en wit geen kleuren. 
Maar in het spraakgebruik worden ze wel vaak zo genoemd en dus nemen we dat hier even over. Wat is er weer veel te doen

Druk, druk, druk en wat hebben we weer een haast. Dat is voor velen het moderne leven in een notendop. Aandacht voor iets kan daardoor nooit lang duren. Dat is zonde van de tijd. En allerlei andere zaken roepen alweer. Zeg maar gerust dat ze schreeuwen om aandacht. We willen heel veel. En dat niet alleen. We willen het nu! Directe behoeftebevrediging zouden de economen onder ons zeggen.

Druk is iets anders dan productief

Maar of dat nu zo'n productief en efficiënt gebruik van je tijd is? Daar is wel het nodige op af te dingen. Het is bekend dat steeds schakelen van aandacht naar andere onderwerpen beslist niet bevorderlijk is voor je productiviteit. Het aantal mensen dat er problemen door krijgt is groot, zelfs onder de meestal toch wat sterkere jongere generaties.


Mensen met geduld zijn in het voordeel

Mensen die over geduld beschikken en hun aandacht langer vast weten te houden op één onderwerp zijn daardoor duidelijk in het voordeel. "Geduld is een schone zaak," luidt het spreekwoord. En in deze hectische en haastige tijden is het misschien wel belangrijker dan ooit. En dat betekent dat mensen met geduld gewoon in het voordeel zijn tegenover de velen die dat geduld in het geheel niet hebben.


Ga op zoek naar wat meer geduld

Ga dus oefenen op het krijgen van meer geduld. Durf eens langer aandacht aan één onderwerp te geven. Durf eens iets uit te stellen in plaats van direct toe te geven aan elke impuls, die de aandacht af moet gaan leiden. Leer jezelf dat het oké is als de beloning later komt en niet binnen tien minuten.


Durf rustig af te wachten

Afwachten is vaak nog niet zo verkeerd. Sterker nog, in de huidige jachtige tijden veranderen omstandigheden zo snel dat het niet of nauwelijks de moeite waard is om er direct op te reageren. Zonde van het werk, de energie en de aandacht dus. Laat alles maar eventjes vorm krijgen en groeien. Het zal veel verspilde moeite voorkomen en het heeft ook voordelen bij nieuwe ontwikkelingen dat de kinderziekten er wel uit zijn. Dat scheelt toch ook weer veel tijd...


Kortom, leer geduld te hebben.Herinner je je deze nog?

Vandaag gaan we met z'n allen terug naar de dag der dagen van 2021. Namelijk 27 april ofwel de verjaardag van onze geliefde vorst. Koning Willy is jarig. En dat vieren we met z'n allen door te gaan koekhappen op het dorpsplein of door met oranje toiletpotten te gaan gooien. Rutte zou zeggen "Wat is Nederland toch een gaaf land." Op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/04/27-april-koningsdag.html lezen we alles over deze historische gebeurtenis en ook Jetje is door het dolle heen. Nou ja, een goed contrast met al dat zwart en wit, zullen we maar denken. 
Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen
Emmen

Dit jaar komt de Koning uitbundig feesten met de bevolking in Emmen. Dus wat is mooier om dat vandaag alvast eens een paar foto's van Emmen te plaatsen? Weliswaar van het buitengedeelte, maar het gaat om het principe, nietwaar? Nou ja, de inwoners van Emmen kunnen die dag altijd nog in een mooie omgeving gaan wandelen.

buitengebied Emmen 1

buitengebied Emmen 2

buitengebied Emmen 3

buitengebied Emmen 4

buitengebied Emmen 5Morgen in Jetje's dag
Ik weet het nog niet. Maar morgen weet ik het beslist wel. Eerst maar eens zien dat ik een groot pakket in de auto krijg! Dat gaat niet vanzelf. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts