Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

8 februari 2024. Jetje heeft een grotere auto nodig

  

  

8 februari 2024. Jetje heeft een grotere auto nodig

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze mooie dag met te weinig ruimte

Leuk hoor, dat je tegenwoordig zoveel thuis kunt laten bezorgen. Nou, niet als het bij het pakketpunt wordt gebracht en je vriendelijk wordt gevraagd om het even op te halen met je autootje. Die auto is niet eens zo heel extreem klein, maar nu kregen we toch echt wel een probleem. Maar je, zoals in het tweede verhaal staat, als je iets wilt moet je er moeite voor doen. 

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Mijn auto is gekrompen door alle regelval van de laatste tijd;


 2. Heb je dromen? Gewoon proberen, al kost het moeite;

  3. Dwalen in het mooie historische Heusden.



Help. Mijn auto is te klein

Het lijkt een alledaags en veel voortkomend dilemma. Je hebt een aantal grote dozen ontvangen. En nu sta je voor de uitdaging om ze in je te kleine auto te passen. Het lijkt wel alsof de dozen een eigen wil hebben. En dat ze zich niet willen voegen naar de beperkte ruimte van je voertuig. Dit scenario roept niet alleen frustratie op. Het biedt ook een komisch schouwspel voor omstanders die getuige zijn van je worsteling. Maar daar heb je zelf weinig aan.


Die stomme doos kan niet door de achterdeur

Vaak begint het avontuur met een voorzichtige poging om de eerste doos in de achterbak te manoeuvreren. De doos lijkt echter een eigen agenda te hebben, en ongeacht hoe hard je duwt, trekt of in alle denkbare richtingen kantelt, de doos weigert te gehoorzamen aan de wetten van de fysica. Het lijkt bijna alsof de doos een eigen persoonlijkheid heeft en een tikkeltje rebels is.


Via de voorkant lukt het ook al niet

Met een zekere mate van vastberadenheid ga je door met je pogingen, misschien overweeg je zelfs om tijdelijk de passagiersstoel op te offeren door deze stoel naar voren te schuiven, met als doel meer ruimte te creëren. Terwijl je met bezwete handen de doos opnieuw een plek probeert te geven, vraag je je af of de ontwerpers van auto's ooit hebben nagedacht over de dagelijkse uitdagingen van consumenten met betrekking tot het vervoeren van grotere voorwerpen.



Alles maar met humor bekijken

Vaak gaan deze situaties gepaard met een komisch schouwspel van kronkelende ledematen, vergezeld van onvermijdelijke uitroepen van verbazing en misschien zelfs een vleugje humor. Voorbijgangers kunnen zichzelf betrappen op een glimlach als ze getuige zijn van deze strijd tussen mens en doos, met de auto als het strijdtoneel.


En dan de doos maar ter plekke leeghalen

Uiteindelijk, na enkele mislukte pogingen en een lichte vermindering van je ego, geef je toe aan de realiteit. De doos is simpelweg te groot voor je auto. Met een zucht van berusting maak je de doos open, haalt er uit wat er in zit, sluit je de kofferbak en propt het restant van de doos ergens op de achterbank. De doos heeft gewonnen. Je geeft op. Dan ben je maar de minste geweest.

De humor ligt op straat, zo wordt er gezegd

Terwijl je wegrijdt, kijk je met een glimlach terug op het komische tafereel dat zich zojuist heeft afgespeeld. Wie had gedacht dat zoiets eenvoudigs als het passen van dozen in een auto zoveel vermaak zou kunnen bieden? Het is gewoon een herinnering aan het feit dat zelfs de meest alledaagse gebeurtenissen een bron van hilariteit kunnen zijn in ons dagelijkse leven.

De ezels voor "Model met koffie"

Zoals sommigen waarschijnlijk al gezien hebben, ging het om ezels, onder andere voor mijn "Model met Koffie" project maar er komen meer cursussen aan. De agenda voor de eerste komende sessies staat hier onder en er zijn nog plaatsen vrij. Maar ik zou niet te lang wachten als je interesse hebt. Op het weblog "https://modelmetkoffie.blogspot.com" is alle benodigde informatie te vinden.


De oplossing voor de onvervulbare wensen

Ieder mens heeft wel bepaalde wensen in zijn of haar leven. Maar bij het vervullen van die wens liggen er wel hobbels. Wil je graag Franse literatuur gaan lezen in de oorspronkelijke taal, maar spreek je geen woord Frans? Ja, dan heb je een probleem. In elk geval tijdelijk.

Soms is eerst leren noodzakelijk

Want dan zit er maar één ding op en dat is om Frans te gaan leren. Saai? Vervelend? Onaantrekkelijk? Misschien wel voor sommige mensen. Maar als je een bepaalde wens in vervulling wilt zien gaan, dan ontkom je er soms niet aan om gewoontes te gaan veranderen.

Stop maar als je geen inspanning wilt plegen

Dit is maar een voorbeeld, maar het geeft een beetje het idee. Het heeft geen enkele zin om een wens na te jagen of er over te dagdromen als je geen enkele inspanning in het vervullen van de wens wilt steken. Het vervullen van je wens zal dan namelijk nooit gaan gebeuren. Het is dan veel beter de wens gewoon helemaal los te laten en verder maar te vergeten. Dat voorkomt veel frustratie. Maar het kan ook anders

Een nieuwe levensstijl is van belang

Pak jezelf bijvoorbeeld eens goed aan en zet jezelf er aan, om een nieuwe levensstijl aan te nemen, bijvoorbeeld door in bovenstaand voorbeeld dagelijks een half uurtje Frans te gaan leren. En dan doe je iets, dat het bereiken van je wens op den duur mogelijk maakt.

Staar je niet blind op het onhaalbare resultaat

Maar blijf je je alleen maar blindstaren op je wens en het uiteindelijke onhaalbare resultaat, dan zal dat eigenlijk alleen maar frustratie op kunnen leveren. En de wens wordt nooit vervuld.

Deel je wens op in wél haalbare delen

Hoe groter je wens, hoe meer je er aan zult moeten doen. Dan is ook wel logisch, nietwaar? Maar de aanhouder wint en bijna alles is op te delen in kleinere, behapbare delen die je geleidelijk aan kunt doen.

Ga aan de gang. Dat werkt wel

En die aanpak maakt in de praktijk eigenlijk alles mogelijk. ​Of het nu nog een droom is of niet. DOE IETS. Dat werkt.



Herinner je je deze nog?


We gaan terug naar de tijd dat onveilig klussen nog de norm was. Nu is het veiligheid alom. Veiligheidsmaskers, veiligheidshelm, rubberen tegels op de vloer en noem het allemaal maar op. Oké, veiligheid is belangrijk en het is niet verkeerd om er een beetje rekening mee te houden, maar je hebt ook wel eens het gevoel dat het allemaal een beetje erg doorschiet. Vroeger regende het ook geen zwaargewonde bouwvakkers van de steigers als je er langs liep. Maar goed, op de Dag van de Veiligheid op 28 april krijgt het allemaal wat extra aandacht. 

En nu is alles ook nog grensoverschrijdend geworden

En pakken we ook het beroep van model even mee, met het grensoverschrijdende gedrag dat in die wereld voor onveiligheid zou kunnen zorgen hoewel mijn eigen ervaringen op dat gebied niet direct schokkend zijn. 

Op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/04/28-april-dag-van-de-veiligheid.html leest u alles




Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen








Heusden

In Brabant, langs de Maas vinden we het oude vestingstadje Heusden. Als je er nog nooit geweest bent, dan zou ik daar snel een keer verandering in aanbrengen. Het is fraai intact gebleven en allerlei futuristische nieuwbouw vind je er gelukkig niet. 








Morgen in Jetje's dag
Morgen gaan we koken in het zwart. Waarom in het zwart? Ach, soms gebeuren die dingen gewoon. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts