Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

9 september 2022. Over lingerie en Max Verstappen

9 september 2022. Over lingerie en Max Verstappen

 


Jetje aan het woord

Na de vakantieperikelen van gisteren is het vandaag weer eens tijd voor iets heel anders. Namelijk een paar foto's van mijn nieuwe lingerie. Een beetje dertiger jaren stijl, maar dat is weer eens iets anders, nietwaar? Leuke foto's om ook in zwartwit te verwerken. Zeker als we alleen een witte achtergrond en een zware boa hebben om mee te werken. Ga ik beslist eens vaker doen. 

En nu jullie er toch zijn gaan we ook eens kijken wat ik met Max Verstappen gemeen heb. Ook altijd leuk om dat eens te zien. 

Jullie Jetje


Een korte samenvatting


  Over onverwoestbare autootjes en hun motoren, want die lijken er ook te zijn;


 Een blik in Jetje's kledingkast is een rubriek die beslist vaker terug gaat komen. Er zit namelijk nog ruim voldoende kleding in;

    Het Weegje is een prachtig natuurgebied in de buurt van Gouda dat zeker een bezoekje waard is. 

Wat ik met Max Verstappen gemeen heb


Max Verstappen heeft weer gewonnen op Zandvoort. Max heeft een voorkeur voor Honda motoren voor zijn auto's. Dat deed me direct denken aan één van mijn auto's die ik in de loop van de tijd gehad heb. En nu we het toch over zwartwit foto's hebben. Dit was hem. Ook een Honda, inderdaad.

onverwoestbare Honda Civic
Mijn onverwoestbare Honda Civic


In 1998 kon ik een leuke baan krijgen, maar de werkplek was vanuit mijn toenmalige woonplaats slecht met het openbaar vervoer te bereiken. Dus ik ben richting de autodealer gegaan en die had nog een Honda Civic staan. Model 1991, voor een schappelijke prijs en niet extreem veel kilometers op de teller. Geen verkeerde koop bleek later, want het was een robuuste auto die het niet snel af liet weten.

En er kwam jaren bij dat ik voor mijn poseerwerk een groot deel van het land door reed. Ik was een echte kilometervreter. De kilometerstand groeide en groeide. 100.000, 200.000, 300.000 and counting. En het ding bleef rijden. Vooral de motor was onvermoeibaar en niet stuk te krijgen.

Inmiddels was het 2013 geworden. Inderdaad,  Hondaatje zoals ik hem altijd noemde, had de eerste 20 jaar er al lang opzitten. Sterker nog, het waren er inmiddels 22. Niet echt merkbaar trouwens. Alleen moest er voor de jaarlijkse APK wel eens iets aan de onderkant vast gelast worden, maar dat kon nog steeds probleemloos. En de motor bleef maar door draaien. Toen kreeg ik te maken met een raar verschijnsel.

Naast de hoedenklep zaten twee kunststof bakjes. Waarom was niet duidelijk, maar je had er iets kleins in kunnen leggen. Op een gegeven moment stonden die bakjes vol met water. Hondaatje had duidelijk lekkage gekregen. Maar waar?

Het werd erger en erger. Maar in het begin alleen bij de kofferbak en het reservewiel. Ik had zakken vol oude en versleten handdoeken aan boord om te dweilen, te deppen en andere zaken die lekkage nu eenmaal noodzakelijk maakt. Later kwam daar de vloer van de passagiersplaats bij. Die was altijd nat.

De oorzaak was niet te vinden. Op internet was een grote gebruikersgroep van dit model Honda Civic maar daar werd je ook niet vrolijk van. Daar wist men te melden dat dit type auto één onoplosbaar raadsel had, namelijk lekkage aan de achterkant. De garage zag een onoplosbaar verschijnsel als een aantasting van hun beroepseer en besloot alles uit de auto te halen wat maar gedemonteerd kon worden. En zette de auto toen onder de hogedrukspuit. Alles bleef uiteraard kurkdroog, keurig volgens de wetten van Murphy. Je weet wel: "Als je een probleem aan wilt tonen, zal dat zich op dat moment niet voordoen."

Twee dagen na deze oefening stond de ruimte bij het reservewiel weer vol en reden we saampjes weer vrolijk klotsend over de Nederlands wegen op weg naar een nieuwe modelopdracht. Ik was er inmiddels aan gewend en leerde er wel mee leven. 

April 2015 heb ik Hondaatje met pijn in het hart weggedaan. Ik werd gek van het gedoe met de handdoeken. Hondaatje was toen ruim 24 jaar oud en het aantal kilometers naderde de 400.000. Hoewel door de optimisten van de garage ingeschat werd, dat de motor er nog wel een paar honderd duizend kilometer bij zou kunnen draaien. Spectaculair inderdaad. Maar toch wel een leeftijd om afscheid nemen te overwegen. 

Ik begrijp nu heel goed waarom Max Verstappen zoveel waarde hecht aan Honda motoren. Die voorliefde hebben we in elk geval duidelijk gemeen. Deze Honda had qua motor in elk geval een onverwoestbaar exemplaar. Overigens begreep ik later dat Hondaatje al klotsend nog drie jaar gereden heeft bij de nieuwe eigenaar. Daarna ben ik hem uit het zicht verloren.

 
Uit Jetje's kledingkast

Ik kreeg veel complimenten en andere positieve opmerkingen over het gebruik dat ik maak van allerlei kleurige combinaties uit mijn klerenkast. Zoiets moedigt altijd aan om eens vaker wat leuke combinaties te laten zien.

Voor een goed begin start ik daarom met een zwart wit serie. En niet zozeer met kleding, maar met lingerie uit de jaren dertig en een boa. Sierlijk en met meer stof dan veel moderne ontwerpen. 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Weinig kleding en dan ook nog in zwart/wit |


 Haiku van de dag

 Herinner je je deze nog?

Nutelladag. Hoe kan ik die vergeten. Niet zozeer vanwege de foto, maar omdat ik tijdens de opnamen een deel van de achtergrond op mijn hoofd kreeg die kennelijk niet goed vast zat. Ik was er niet eens in geklommen. Ik zat gewoon lekker te ontbijten, zoals op de foto te zien is. Wie er meer over wil weten kan hier terecht. Zie je ook direct nog even wat ik met "Warme Truien dag" had aangetrokken. 
Wandelen in het Weegje

Kan het nog Hollandser dan dit soort landschappen? Dit is natuurgebied "Het Weegje", tegen Gouda aan. Een klein, maar prachtig natuurgebied voor wie van dit soort echt Hollandse vergezichten houdt. Een wandeling die wat mij betreft zeker aan te raden is. 

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Natuurgebied het Weegje bij Gouda

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Natuurgebied het Weegje bij Gouda

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Natuurgebied het Weegje bij Gouda

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Natuurgebied het Weegje bij Gouda

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Natuurgebied het Weegje bij GoudaMorgen in Jetje's dag
Ik weet het nog niet. In het weekend is het Monumentendag en daar staan wat shoots voor op de planning. Allicht zit daar iets bruikbaars tussen. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts