Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

5 februari. Nutelladag en warme truiendag

5 februari. Nutelladag en warme truiendag

Nutelladag

Vandaag, 5 februari, is het weer wereld Nutelladag. Op https://www.nutelladay.com/ vind je er alles over. Of onder @nutelladay #worldnutelladay op de social media. Want ook daar lijkt Nutelladag best populair te zijn.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | World Nutella Day 2021

 

Nutella kennen de meeste mensen wel, als het smeerbare zoete broodbeleg uit een grote pot. Het is wereldwijd populair. Zodanig dat er een speciale dag voor is gekomen. Er is geen organisatie, er zijn geen speciale activiteiten. Het enige dat telt is, dat je op World Nutella Day zoveel mogelijk Nutella eet en het feit dat je als je dat doet, het met heel veel mensen deelt. Nou ja, daar zijn we dan hier op Jetjesdag in elk geval al aardig mee bezig, nietwaar?

 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje zit klaar voor een Nutella ontbijtje
Zo, klaar voor mijn Nutella ontbijt. De pot staat op tafel, ochtendjas aan, warme sloffen aan, krant in de buurt...Het gaat allemaal wel lukken vandaag.

 

Je mag op Nutelladag natuurlijk niet valsspelen en één of ander namaakproduct kopen. Huismerken van de buurtsuper doen vandaag niet mee. Alleen de echte Nutella speelt een rol.

 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | krantje bij mijn pot Nutella, wat kan er gebeuren
Eerst eens kijken in de lokale krant, wie er vandaag weer een verkeersbord uit de grond gereden heeft. Altijd zinvol om te weten, nietwaar?

Ingrediënten van Nutella

Nutella bestaat inmiddels een jaar of vijftig en is oorspronkelijk in 1949 ontwikkeld, door een Italiaanse banketbakker, die het 'Supercrema Gianduja' noemde. En het is later door het bekende chocolademerk “Ferrero” opgepakt en op de markt gebracht. Ferrero beweert daarbij nog altijd de originele receptuur van de banketbakker te gebruiken en dat die in vijftig jaar niet veranderd is. Het merk wordt uiteraard met veel reclame op de markt gezet en het effect is dan ook dat de meeste mensen het wel kennen.

 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Met Nutella social media checken
Op deze Nutelladag moeten natuurlijk wel de social media bjigehouden worden, voordat ik daadwerkelijk kan gaan ontbijten. Het wel en wee van mijn Facebookvrienden en anderen, gaat natuurlijk voor alle andere beslommeringen.

Ook zijn er veel varianten op Nutella gemaakt, met net iets andere bestanddelen en een wat andere naam. Die worden dan als huismerk naast het topmerk Nutella gebruikt. Overigens heeft Nutella een eigen website, waar er alles over te vinden is: https://www.nutelladay.com/. Zowel de naam Nutella als de kenmerkende vorm van de pot, zijn merkenrechtelijk beschermd en eigendom van Ferrero.

 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Tijd voor mijn Nutella!
Nu, daar gaat de Nutella op mijn cracker! Ik kan niet meer wachten.

Ingrediënten van Nutella

De bewering dat men het originele recept altijd trouw gebleven is, wordt wat ontkracht, als je leest dat de samenstelling van Nutella in verschillende landen wordt aangepast aan de plaatselijke smaak. De voornaamste ingrediënten zijn palmolie en suiker. Voor smaak vinden we cacao en hazelnoten. En dan natuurlijk nog wat aanvullende smaakstofjes en toevoegingen om het goed smeerbaar te maken en een tijdje goed te houden.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Heerlijk, een cracker met Nutella!
Dat smaakt even geweldig, zo'n cracker met Nutella!

Amsterdams probleem

Een jaar of twee geleden werd de Amsterdamse binnenstad zelfs overspoeld door mensen die ijs, wafels en andere zoetigheid met Nutella wilden nuttigen. Het werd door het bestuur van de stad echt als een probleem, een soort plaag, gezien. Inmiddels hoor je er niet veel meer van en zal de verzadiging van de stad met Nutellawinkels zijn tol wel geëist hebben.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Nog een kopje thee bij mijn nutella
Nog een kopje heerlijke thee bij mijn Nutella en mijn dag kan niet meer kapot


Warme truien dag

Maar 5 februari is natuurlijk niet alleen maar bekend als de Wereld Nutella dag, maar ook als de warme truiendag! Ook niet iets dat we zomaar mogen verwaarlozen, nietwaar? 

Warme truiendag is bedoeld, om een gebaar te maken in de richting van het klimaat. Immers, een dikke trui betekent dat de verwarming weer eens wat lager kan. En dat is niet alleen zinvol voor het klimaat, maar ook voor de eigen portemonnee. Op de speciale website vindt u er alles over: https://www.warmetruiendag.nl/informatie
 
www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Mijn trui voor warme truien dag
Het is zeker een warme trui, maar wat aan de ruime kant. Nou ja, daar vind ik wel iets op

 

En natuurlijk doe ik daar ook aan mee, maar ik had even het probleem, dat ik geen dikke trui bij de hand had. En daarom heb er even eentje geleend van een lid van Team Jetje. Hij is aan de ruime kant, maar het blijft wel een lekkere dikke trui. Dan doen ze daar bij Team Jetje behalve veel schrijfwerk voor me, ook nog eens iets nuttigs op een andere manier :-). 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | zo,  dit is al beter voor warme truiendag
Dit is al wat beter, maar schiet misschien het doel van warme truien dag voorbij?


Nu ben ik niet voor één gat te vangen. dus even de mouwen opstropen, geeft al een heel ander effect. Trouwens, het is ook nog niet echt noodzakelijk, om er iets onder te dragen. Alhoewel dat misschien wel een beetje fris is. En dat past natuurlijk weer niet bij een warme truien dag 
 
www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | warme truiendag met sloffen
De perfecte outfit voor Warme Truien Dag!

 
 
 
Wat denken jullie, zou dit een nieuwe trend in truienland kunnen worden?
 
Ik hoor jullie mening wel ergens😁



En nog even tot slot:

 
Allereerst iedereen een prettig weekend toegewenst. 
 
We schijnen sneeuw te krijgen. Maar als je zoals hier aan de kust woont, dan neem je dat soort berichten altijd met een grote  korrel zout. Meestal houdt het wel op met wat natte klodders sneeuw, die niet blijven liggen. Jammer, want op zich is sneeuw wel leuk. En ik mocht vroeger dan ook graag in Oostenrijk op de ski's staan. 
 
Maar wie weet, volgens de ene wetenschapper krijgen we een tropisch klimaat en volgens anderen is dit de voorbode van een nieuwe ijstijd. In dat geval moet ik de trui nog maar even bij mij houden. 

Dus wees voorzichtig met eventuele gladheid en maandag de achtste zien we elkaar weer. 
 
Iedereen bedankt voor het lezen van Jetje's dag van deze week. Ik vond het fijn dat jullie er waren en de reacties en feedback waren erg leuk om te lezen. En natuurlijk heel nuttig.



 Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.

 

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

e-mail

Chat via Messenger  

Jetje's dag op Twitter 

Jetje's dag op Facebook

Jetje's dag op Instagram

Jetje's dag op Friendweb 

Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest 

Natuurlijk ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming? Klik hier

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik de index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts