Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

8 september 2022. Er gaat niets boven een goed hotel

8 september 2022. Er gaat niets boven een goed hotel

 


Jetje aan het woord


De vakantietijd is weer zo'n beetje achter de rug. Veel weggeweest ben ik dit jaar niet. Veel dagjeswerk om te kijken naar geschikt onroerend goed, maar dat plan is toch voorlopig maar even geparkeerd. De tarieven voor huur, nutsbedrijven en lokale belastingen lopen me iets te snel op, op dit moment. En dus heb ik mijn bezoekjes aan verschillende plaatsen nog wel eens gecombineerd met een bezoekje aan die hotelketen met die Toekan. Want daar is het in het algemeen zeer comfortabel vertoeven, zo is mijn ervaring.

Ik ben van huis uit geen vakantiemens. Hoewel, ik zeg het verkeerd. We gingen in mijn jeugd met het gezin altijd 4 weken weg. En dat heeft indruk gemaakt. Zoveel indruk dat je mij nooit van zijn leven meer op een camping aan zult treffen...Dus een lekker hotel? Daar mag je me altijd voor wakker maken. Maar voor een camping? Laat me dan maar lekker thuisblijven.


Jullie Jetje


Van kip tot Valk


  Gezien de herinneringen uit mijn jeugd vraag ik mij nog steeds af wat er leuk is aan vakantie met een caravan;


  Groot denken kan ook positieve kanten hebben;

    Zutphen is en blijft een prachtige stad aan de IJssel waar je eigenlijk regelmatig eens lang moet gaan.


www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|

Vakantie is voor mij een goed hotel

Ik mag zo af en toe graag eens een paar dagen in een goed hotel verblijven. Etentje erbij, lekker uitgebreid ontbijten. Dat is echt iets voor mij. Beter dan de lange vakanties uit mijn jeugd. Mag ik er iets over vertellen hoe dat zo gegroeid is?

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|

Op reis met een oer-kip

Mijn ouders hadden een caravan. Heel ongebruikelijk in de zestiger en zeventiger jaren. En omdat mijn vader in het onderwijs lange vakanties had, gingen we altijd op 9 juli, onze vaste vakantiedatum, met de kip-caravan op vakantie. En een caravan uit dit tijd is niet te vergelijken met sleurhutten van tegenwoordig, waar de luxe niet op kan. Van enige luxe was geen sprake.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|
Hier gingen mijn gedachten even richting de caravan😀

Een caravan was toen nog een primitief gebeuren

Je kon in de kip zitten, slapen en koken. Van eigen toilet, douche en noem maar op, kon men in die tijd nog alleen maar dromen. Erg veel vakantie had je eigenlijk niet. Het was veel meer en behoorlijk zwaarder werk dan thuis.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|

Vooral voor mijn moeder was vakantie hard werken

Er gold op de vakantie een vaste werkverdeling. Mijn vader reed de auto en mijn moeder deed de rest. Wat bijvoorbeeld het legen van de emmers met luiers van mijn jongste broertje betekende, die gezellig gedurende de reis schoon stonden te schudden in een emmertje water in de caravan.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|

Vakantie was behelpen en improviseren

Mijn andere broer lag in een hoogslaper waar hij regelmatig uit viel. Bij voorkeur heel vroeg in de morgen, zodat iedereen weer goed wakker was. Alles was een vorm van behelpen en improviseren. Ik heb die vorm van "vakantie vieren" altijd met een soort van verbijstering bekeken en heb mezelf op jonge leeftijd al voorgenomen hier nooit, maar dan ook nooit, aan te beginnen.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Er gaat niets boven een prettige hotelkamer|

Is hier een van der Valk in de buurt?

Nee, geef mij dan maar een lekker hotel. Ik heb op vakantie graag aanzienlijk meer comfort dan thuis. Kan dat niet, zoals in die caravan bijvoorbeeld, dan laat ik de vakantie maar liever helemaal zitten.

 
 Haiku van de dag

 
een haiku over zutphen
Een oude waterpoort in Zutphen
"Geluk zit in grote dingen"

Dit was ooit de titel van een show van cabaretier Bert Visscher. En hoewel dat door hem ironisch bedoeld was, zit er voor een flinke groep mensen een duidelijke herkenbaarheid in.

Te weinig doen, voelt voor sommigen ook niet lekker

Vaak voelen mensen een vaag soort onbehagen. Het waarom is meestal onduidelijk, al was het maar omdat er zo enorm veel redenen voor kunnen zijn. De omgeving heeft dan vaak het oordeel direct al klaar. Je werkt te hard, je wilt te veel, je legt de lat te hoog, doe nu maar rustig aan en dergelijke. Eigenlijk een typisch Nederlandse benadering, waar het risico van te veel doen en een negatieve reactie daarop, altijd aanwezig is. "Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" is het devies. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken is iets, dat je gewoon niet doet in Nederland.

De benadering in de USA

Maar er zijn ook landen waar de maatschappij anders in elkaar zit. Daar wordt niets doen als pure stilstand gezien. Iemand voor wie het allemaal niet groot en gek genoeg kan zijn, is natuurlijk de Amerikaanse ondernemer Elon Musk. Af en toe is hij een tijdje de rijkste man ter wereld en dan staat hij weer een tijdje op de tweede plaats. Wat hem waarschijnlijk niet lekker zal zitten. Elon heeft in zijn werk een opmerkelijk motto: "Als de mensen je niet voor gek verklaren denk je niet groot genoeg!" En dat is wel een heel andere benadering dan de Nederlandse. Een collega met iets minder geld is Larry Page. De grondlegger van Twitter en nog een aantal softwareproducten. Hij ziet het zo: "Have a healthy disregard for the impossible and actually build new solutions" ofwel "Minacht wat onmogelijk zou zijn en bedenk een nieuwe oplossing." Daar zit ook wel iets in.

Het effect op zelfvertrouwen

Op dit gebied vormen Nederland en de Verenigde Staten echt wel uitersten en zoals altijd in zo'n geval zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. En dat is ook wel iets dat je in de literatuur tegenkomt. Sommige mensen voelen zich het gelukkigst als ze aan iets groots kunnen werken. Het motiveert hen en het geeft hun zelfvertrouwen een stevige boost. Werken onder je capaciteiten is voor hen een kleine ramp. Het vreet aan het zelfvertrouwen en de motivatie, ondanks het feit dat het werk zelf voor deze groep een eitje is.

Weg met de onmogelijke zaken

Deze groep voelt zich thuis bij de bovenstaande uitspraak van Larry Page. Onmogelijke zaken bestaan voor hen niet. En het mooiste is als je met iets nieuws kunt komen, wat nog niemand verder heeft bedacht. Maar het is wel een groep die in Nederland met enige argwaan wordt bekeken. Nederland is geen land waar ambitie hoog aangeschreven staat, zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wél het geval is.

Gewoon lekker je eigen gang gaan

Het beste is dan maar om je niet te veel van de omgeving aan te trekken en lekker je eigen gang te gaan. Op je eigen manier en in je eigen tempo. Voor sommigen geldt nu eenmaal dat groot denken bij hen past. En dat maakt voor hen de toekomst alleen maar behapbaarder en succes nog meer vanzelfsprekend.

Zijn de doelstellingen wel goed?

En lijkt iemand een duidelijk gebrek aan zelfvertrouwen te hebben? Misschien is het nog niet zo gek om dan eens naar grotere doelstellingen te kijken. In heel veel gevallen maken die een einde aan een gebrek aan zelfvertrouwen.


Herinner je je deze nog?

Hoe doet ze dat toch?

Voor veel mensen is het een groot raadsel hoe ik mijn haar zo lekker ruig opgestoken krijg. Ze gaan er van uit dat het wel heel veel werk moet zijn. Ik krijg er zelfs vragen over in de trein, van wildvreemden. En ze denken allemaal dat er allerlei moeilijke hulpmiddelen, gels, spuitwerk en andere zaken aan te pas moeten komen. 

In deze oude bijdrage aan Jetje's dag is heel veel terug te vinden over het maken van deze tornadocoupe. Maar bedenk voordat je gaat kijken dat  het een teleurstelling gaat worden. Het maken van een dergelijke coupe is namelijk niet echt zo moeilijk en als je eenmaal een keer gezien hebt hoe het werkt is, de magie er helemaal vanaf. 

 

Kijk, dat komt al aardig omhoog

 


Zutphen

Zutphen is een mooie oude stad, waar de kenmerken van de vroegere welvaart uit de Hanzetijd nog wel aan af te zien is. De ligging aan de IJssel was in die tijd ook nog wel ideaal natuurlijk.

Zutphen is typisch zo'n stad waar je eigenlijk om de paar jaar gewoon eens moet gaan kijken en eens rond moet wandelen. En dat doe ik dan ook. Je hebt van die steden waar het lekker lopen is en waar je je om de een of andere reden gewoon lekker op je gemak voelt. Zutphen is zo'n stad.

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Zutphen

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Zutphen

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Zutphen

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | Zutphen

www.jetjesdag.nl | Nicolaas/S fotografie | ZutphenMorgen in Jetje's dag
Morgen moet ik even wat nieuwe kleding passen. Dan kan ik volgende week weer eens ergens naar toe. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts