Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

22 februari 2024. Gaat Jetje aan de pizza?

 

22 februari 2024. Gaat Jetje aan de pizza?

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal 

Sommige punten zijn heel geliefd voor de modelfotografie. Bijvoorbeeld de Moerputtenbrug bij 's Hertogenbosch en Radio Kootwijk. Je moet soms bij wijze van spreken met je camera en statief om je heen meppen om wat ruimte te krijgen, omdat modellen en fotografen elkaar op de tenen trappen. Zo druk is het op die iconische punten van de modelfotografie. Een ander bekend punt waar je meestal geen hond ziet is "Zee van staal" in Wijk aan Zee. En daar ben ik dan ook regelmatig te vinden. Zo ook vandaag, hoewel  "La Casa di Mare" voor iemand die geen Italiaans spreekt, meer klinkt alsof je er een pizza gaat nuttigen.


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1."Nee, La Casa di Mare is geen pizzeria";


 2. De ene dag is nu eenmaal leuker dan de andere;

  3. Zwartsluis is een beetje drooggevallen.


"La Casa di Mare" van Luciano Dionisi

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi

Eerder hebben we in Jetje's dag al aandacht besteed aan het beeldenpark "Zee van Staal" in Wijk aan Zee. Bijvoorbeeld [hier], [hier], [hier] en [hier]. Het beeldenpark, gebouwd op de plaats waar vroeger een camping stond, is een geliefd oord voor modelfotografie. Het bizarre landschap van Tata Steel op de achtergrond met de grote rook- en stoomwolken er boven,  geeft samen met de grote stalen beelden een speciale sfeer die je niet vaak treft. Het grootste deel van de beelden die er staan was dus al aan bod geweest, maar dat gold onder anderen nog niet voor "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi. 

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 2

In tegenstelling tot de meeste beelden is "La Casa di Mare" niet één beeld, maar meer een groep objecten, samengevoegd op een oppervlak van 7 x 13 x 8 meter.

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 3

We vinden "La Casa di Mare" vlak bij de ingang, op het wat vlakkere deel van het park. Het staande deel, maar liefst acht meter hoog symboliseert het huis, dat afsteekt tegen de lucht. De liggende delen met hun gebogen, rollende platen, vertegenwoordigen de zee en de branding die naar de kust toe rolt. 

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 4

Huis en zee komen daardoor beiden uit op het duinlandschap. Pas als je er bij staat valt op,  uit hoeveel componenten het beeld, of misschien moeten we van een installatie spreken, bestaat. 

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "LJetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 5a Casa di Mare" van Luciano Dionisi 4

Niet alle delen zijn speciaal gemaakt. Met name de golven zijn missers van het wals proces van de staalindustrie, die zeer nadrukkelijk aanwezig is als achtergrond van de beelden van de "Zee van Staal." Deze "golven" zijn door Luciano Dionisi van de schroothoop gevist.

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 6

En op deze manier ontstaat uit zowel gevonden als gemaakte vormen een mooi samenhangend beeld  dat echt één geheel vormt. 

Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 6

Het schijnt dat er recent uitbreidingen op het beeldenpark zijn geweest, dus het wordt tijd er weer eens te gaan kijken als het weer wat aanlokkelijker wordt. En wie weet, levert dat ook wel weer wat aardige plaatjes op.
  
Jetje in beeldenpark "Zee van Staal" bij "La Casa di Mare" van Luciano Dionisi 7Het bestaan kent "ups" en "downs"

Het is een bekend feit, bijna alles gaat je beter af als het leven leuk is en je zelf lekker in je vel zit. Nou, dat is eventjes lekker en gemakkelijk geredeneerd, zul je dan zeggen. Alsof alles altijd even leuk is. De meeste mensen weten uit eigen ervaring wel anders. En anders lees je maar een half uurtje in de krant. Dan is de lol er wel weer af. 

Natuurlijk, er gebeuren allerlei dingen in ieders leven, die helemaal niet zo leuk zijn. En waar we dus best mee in ons maag mogen zitten, problemen mee mogen hebben en soms verdriet van mogen ervaren. Het zou volslagen gek zijn om dat feit hier in dit artikel te ontkennen. 

Maar tegelijkertijd is het ook zaak om een nare periode goed af te sluiten. Maar wat is daarbij goed? Want het begrip "Goed" is wel iets heel persoonlijks. Sommige mensen weten uit letterlijk alles kracht te putten. En vaak weten ze zelfs beter en sterker weer uit hun problemen te komen. Maar het kan ook anders. Want andere mensen hebben juist de neiging om steeds dieper in de put te willen kruipen. Het zijn twee duidelijk verschillende benaderingen, die beiden op basis van dezelfde gebeurtenis plaatsvinden.

We hebben in ons leven ook periodes dat alles ons voor de wind lijkt te gaan. En die periodes zou je dus echt optimaal uit moeten nutten om er uit te halen wat er in zit. En hoe gek dat ook klinkt, maar dat vereist eigenlijk een soort leven met de dag. Alles wat we er vandaag nog uit kunnen halen is mooi meegenomen. Wie zegt, dat de situatie morgen nog steeds zo rooskleuring is? Dus haal alles uit het leven. 

Want als we toch weer de neiging krijgen om terug te gaan kijken, dan is het een menselijke eigenschap om vooral de beleefde problemen en slechte tijden weer eens lekker op te gaan zitten halen. De positieve dingen, die toen ongetwijfeld ook gebeurd zijn, zijn inmiddels al weer vergeten. Ze zijn in ons geheugen weggezakt, Ze zijn verdrongen door andere, vaak minder positieve herinneringen. 

Dat verleden, hoe vervelend ook, is niet meer te veranderen. Het is niet terug te draaien. Het is letterlijk geweest en gebeurd. We zullen dat voor onszelf moeten accepteren. Er is gewoon geen andere manier. En als dat vervelende verleden niet steeds meer de kans krijgt om zich naar voren te dringen, puur omdat we het zelf de kans niet geven, komt die meer ontspannen en productievere manier van leven ook steeds meer in zicht. 


Herinner je je deze nog?

Op 8 september 2021 was de dag van de alfabetisering en vanuit Jetje's dag hebben we daar toen de nodige aandacht aan besteed. Op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/07/11-september-2021.html is daar meer over te vinden. Inmiddels hoor je de nodige geluiden dat de leesvaardigheid en taalvaardigheid van scholieren met sprongen achteruit gaat. Een zorgelijke ontwikkeling voor een regering die toch al voornamelijk met problemen bezig lijkt te zijn.

Prima hulpmiddel om de taalvaardigheid mee te verbeteren
Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen
Zwartsluis

Toen de Noord-Oost-polder werd drooggelegd had dat een aantal gevolgen. Zo verloren de eilandjes Urk en Schokland hun status van eiland. Ze werden onderdeel van de polder. Maar er lagen langs de kop van Overijssel ook een aantal vissersplaatsen die plotseling niet meer aan zee, maar midden in het land lagen. Ze waren ook drooggelegd. De visserij is daar dan ook grotendeels vervangen door het (water-)toerisme. Bijgaand een serie foto's van Zwartsluis.
Morgen in Jetje's dag
Vrijdag doe ik vaak iets met afwijkende kleding. Dus dat zien we dan nog wel. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts