Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

23 februari 2024. Jetje ziet groen en geel

 

23 februari 2024. Jetje ziet groen en geel

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze mooie dag vol kleur

Iedereen die dit blog een beetje bijhoudt (en dat worden er steeds meer, waarvoor mijn dank) weet inmiddels wel dat ik niet opzij ga voor een beetje kleurgebruik. Kleuren maken vrolijk. En het is niet snel te gek, zeker niet als je met kleuren aan de gang gaat die veel samen in de natuur voorkomen. Dat maakt die kleuren herkenbaar en de kans is groot dat ze ook nog eens vormen van emotie bij ons op gaan roepen. Een echt nostalgisch zomergevoel bijvoorbeeld. 


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. De werking van groen en geel;


 2. Waar komt toch steeds die inspiratie vandaan?;

  3.In de herinnering hang ik de was op bij Radio Kootwijk.


Groen en geel

De harmonie van de kleuren geel en groen is geïnspireerd door de natuur


Waarom combineren de kleuren geel en groen zo goed met elkaar? Zijn het de vele gele bloemen in het groene gras van het weiland? Herkennen we die natuur in deze kleuren? 


Geel

Geel, als de kleur van de zon, straalt warmte, vreugde en optimisme uit. Geel herinnert ons aan zonnige dagen, bloeiende bloemen en rijpende vruchten. Deze levendige kleur wekt gevoelens van energie en geluk op, waardoor het een krachtige keuze is in design en esthetiek. In de natuur vinden we geel in een overvloed aan vormen, van de gouden korenvelden tot de fel gele kleuren van gangbare bloemen als de paardenbloem en de boterbloem. Hoe intens geel kan een veld koolzaad wel niet zijn? 


Groen

Groen daarentegen vertegenwoordigt de weelderigheid van de natuur zelf. Groen is de kleur van het leven. Het is de kleur van uitgestrekte bossen tot weelderige weilanden met tevreden grazende koeien er in. Groen straalt rust, balans en de steeds terugkerende vernieuwing in de natuur uit. Groen symboliseert groei en vruchtbaarheid. Groen is de kleur die ons verbindt met de aarde en het brengt een gevoel van kalmte en rust met zich mee.


Geelgroen

Wanneer geel en groen samenkomen, ontstaat een levendig schouwspel van kleuren, dat een gevoel van vitaliteit en plezier oproept. Het zijn de kleurcombinaties van de lente en van de zomer. De kleuren van vakantie en vrijheid na de sombere en vaak grijze, grauwe kleuren van de winter.


De wereld van mode en design

In de wereld van mode en design worden geel en groen vaak gebruikt om een gevoel van levendigheid en speelsheid te creëren. De kleurencombinaties van geel en groen vinden hun weg naar kleding, accessoires en grafische ontwerpen. Hier maken ze een krachtig statement en trekken ze de aandacht.


Je groen en geel ergeren

Overigens kun je je ook nog groen en geel ergeren, maar daar hebben wij als burgers, als je dat graag wilt, altijd nog de politiek voor. En Jetje's dag is te dom voor politiek, dus daar bemoeien we ons niet mee. De bron van je inspiratie

Hoe krijg je nu eigenlijk inspiratie? Het is de vraag die eigenlijk alle beoefenaars van creatieve beroepen zo af en toe wel eens krijgen. Ook bij Jetje's dag hebben we wel eens behoefte aan wat meer inspiratie. We krijgen ook van lezers nog wel eens de vraag hoe je steeds maar weer aan inspiratie komt.  En dan bij voorkeur van mensen die zelf niet in een creatief  beroep werkzaam zijn. Maar wat krijgen die mensen dan voor antwoord op hun belangstellende vraag?

En dat antwoord is nog niet zo eenduidig. Het schijnt dat bij iedereen die zijn of haar werk gewoon met liefde en toewijding doet, daar vaak min of meer een stuk inspiratie uit krijgt om verder te gaan. En dat hoeft dan geen creatief beroep te zijn. Het overkomt iedereen die zijn werk als roeping ervaart. Nu is Jetje's dag misschien geen roeping, maar het is wel heel leuk om te doen, temeer daar we uit de reacties die we krijgen wel merken dat wat minder somber nieuws op de vroege morgen wel door de mensen gewaardeerd wordt. 

De gebeurtenissen tijdens je werk, de mensen die je ontmoet, gebeurtenissen die je overkomen, dingen die je ziet en hoort, alles wat je leest, boeken, tijdschriften, internet, kranten... Eigenlijk kan alles een bron van inspiratie zijn. Belangrijk is ook dat je je bezigheden als een mogelijkheid ervaart om nog verder te groeien in je werk. Dat je groeit, nieuwe uitdagingen kunt zoeken en ook vinden. Zodat je werk ook een permanente uitdaging voor je wordt. En dat je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Weinig werkt bij de meeste mensen zo innovatief en inspirerend als nieuwsgierigheid. 

Natuurlijk ervaart iedereen wel eens tegenslag in zijn of haar werk. En het werk kan best een tijdlang flink tegenzitten en misschien ook wel helemaal niet zo leuk zijn. Maar iemand die voldoende gedreven is in zijn of haar werk zal het toch wel weer oppakken. Die zal zichzelf eens flink bestraffend toespreken. En dan weer aan de gang gaan. 

Sterker nog, problemen leiden vaak tot nieuwe inzichten. En ze kunnen daarmee voor nieuwe inspiratie zorgen. De manier waarop je met problemen omgaat is daarbij van groot belang. Zelfmedelijden is daarbij dodelijk voor voortgang en herstel. Integendeel. Geloof in jezelf en zie je tegenslag als een bron van nieuwe mogelijkheden. 

Dus is het ontstaan van inspiratie een raadsel voor jou? Vraag jezelf dan af of je wel goed bezig bent. Past je werk wel bij jou? Of droom je van heel ander werk? Misschien is die ontdekking dan wel een soort van wake-up call. Denk er maar eens goed over na.   


Herinner je je deze nog?

Op 9 september 2021 ging ik de was ophangen bij Radio Kootwijk. Ik heb het eerder deze week al eens genoemd als een plek waar fotografen en modellen elkaar bijna onder de voet lopen. Maar ik had een rustig plekje voor mijn wasje opgezocht en dat kon rustig even drogen in de wind en in de zon. Goed voor het klimaat met deze duurzame manieren van drogen. Wie er meer over wil weten vindt dat op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/07/9%20september%202021.html

 

Jetje hangt haar wasgoed te drogen bij Radio Kootwijk
Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Vandaag weer eens een klein stukje natuur waar je dat niet zo snel verwacht. Het is het landgoed Nieuw Leeuwenhorst tussen Noordwijk en Noordwijkerhout dat veel wandelaars uit de omgeving trekt. 


Morgen in Jetje's dag

Dat zien we maandag wel weer. In elk geval wens ik iedereen alvast een heel prettig weekend. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts