Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

19 maart 2024. Jetje's shoot op grotere hoogte

 

19 maart 2024. Jetje's shoot op grotere hoogte

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze hoogte

Vandaag zoek ik het hogerop voor een fotoshoot. In de buurt van Wijk aan Zee, aan de oever van het Noordzeekanaal. Een gebied waar ik wel vaker werk, omdat het zich perfect leent voor verschillende vormen van modelfotografie. 

Na het artikel over flexibiliteit van gisteren ga ik nog even door op het onderwerp risico. Want die twee begrippen hangen heel nauw met elkaar samen. 

Tot slot nog een mooie serie natuurfoto's van Mari Kapteijns met de kwaliteit die we van hem gewend zijn. 

En verder iedereen een prettige dinsdag, maar dat spreekt eigenlijk wel vanzelf.

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1 Een fotoshoot met een mooi uitzicht;


 2. Durf ook risico's gewoon te benoemen;

  3. De natuur van Mari Kapteijns.


Shoot met een view

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 1

Ik kom nog wel eens in Wijk aan Zee. Het kleine dorp biedt nogal wat interessante mogelijkheden voor het maken van modelfoto's. Zo is er het stalen beeldenpark "Zee van staal" waar we hier al vaker aandacht aan hebben geschonken. Maar we kunnen het park ook letterlijk een keer links laten liggen en de weg gewoon blijven volgen. Die eindigt op een parkeerplaats met een gezellig geraas van een windturbine op de achtergrond.

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 2

We zijn aangeland bij het begin van de Noorderpier en het strand van Wijk aan zee. Bij de parkeerplaats is ook een weg omhoog. En dat vraagt er natuurlijk om, om die trap eens te beklimmen en te gaan kijken wat er te zien is. En dat valt niet tegen.

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 3

Bovenop dit vroegere duin valt natuurlijk de industrie van de vroegere Hoogovens, nu Tatasteel, direct op. Daar kun je van alles van vinden maar als fotoachtergrond is het subliem. Daarnaast zien we het Noordzeekanaal met de havens van IJmuiden in de verte en het forteiland dichterbij. Een onderdeel van de stelling van Amsterdam, toen de vijand nog niet over drones beschikte. 

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 4

En dan is er nog het uitzicht over de pieren en natuurlijk de Noordzee. Kortom, een plek waar iets te zien en daarmee ook te fotograferen is. Bijgaand een aantal foto's die daar op de hoogte gemaakt zijn, voordat ik een definitieve serie maakte op de Noorderpier. Daar is al eens iets van geplaatst en er komt nog wel een keer iets voorbij.

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 5

Kortom, wil je een geschikt punt om modelfoto's te schieten? Onthoud dan het einde van de weg naar strand vanuit Wijk aan Zee. 

 
 


Durf risico's te benoemen

Nieuwe ideeën zul je moeten presenteren. Bijvoorbeeld voor een geldschieter, mogelijke zakenpartners en dergelijke. Zelfs bij potentiële klanten en opdrachtgevers kan het van belang zijn om een overtuigende presentatie neer te zetten. 

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 6

Een logische en normale menselijke eigenschap is, dat de meeste mensen zich volledig concentreren op de voordelen en de mogelijkheden van hun nieuwe idee. Dat geeft de buitenwereld vaak de indruk dat mensen wel heel erg door een roze bril kijken. Zeg maar gerust dat ze niet erg realistisch zijn en erg eenzijdig naar hun idee kijken. En dan is er direct al een stukje weerstand aanwezig wat de acceptatie van jouw idee alleen maar een stuk lastiger maakt.  

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 7

Bij het presenteren van een nieuw idee is het daarom uitermate belangrijk om de grootste risico's te noemen. En dan is het heel belangrijk dat je overtuigend weet aan te geven hoe je die risico straks denkt  op te vangen, mochten ze zich onverhoopt voordoen. Je plan daarvoor hoeft niet in detail te zijn, maar de toeschouwers willen graag wel weten of je het probleem onderkent en er over nagedacht hebt. 

Bedenk goed dat iedereen weet dat er altijd risico's zijn. Bij welke onderneming dan ook. Er kan altijd iets onverwachts mis gaan. Maar juist het feit dat je de risico's durft te benoemen en dat je er kennelijk ook al over nagedacht hebt, geeft anderen vertrouwen in jou en je aanpak.

Model Henriëtte in Wijk aan Zee 8

Risico's kun je proberen te voorkomen. Maar je zult nooit alle risico's kunnen voorzien. De gemeenste risico's komen altijd uit een hoek die je niet aan had zien komen. Definieer daarom ook een soort algemeen, vrij groot risico met een flinke impact. En kijk dan hoe je dat risico op gaat vangen. Moet je er preventief dingen voor doen? Moet je actie nemen om de gevolgen op te vangen? En wees flexibel. Zie het artikel in Jetje's dag van 18 maart over flexibiliteit. Daar sluit het onderwerp risico natuurlijk direct  op aan.  

Als je over dat soort punten als risico en flexibiliteit hebt nagedacht, dan kun je een presentatie over je plan of je idee met alle vertrouwen tegemoet zien. Net als de uiteindelijke uitvoering van het plan zelf. Herinner je je deze nog?

Vandaag gaan we terug naar dierendag 2021. Een dag die elk jaar terugkomt. En hoewel dierendag een vreemd commercieel verschijnsel is, is er best nog wel de nodige aandacht voor het dierenwelzijn nodig. En dan hebben we het niet alleen over de intensieve veehouderij, maar ook over de grote herdershond die noodgedwongen op het balkonnetje van een flat ligt te dromen van rennen en lange wandelingen. Of het poedeltje met het rotte gebit van alle zoetigheid die het beestje krijgt. Alle reden voor een soort dierendag, inderdaad. Zie https://jetjesdag.blogspot.com/2021/10/4oktober-dierendag.html

Ongevaarlijk exemplaar van een op zich wel gevaarlijke diersoort: De mensLeenderheide

De Groote Heide, ook wel Leenderheide, is een natuurgebied van 333 hectare, gelegen op het grondgebied van de Nederlandse gemeenten Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo. Het is in het bezit van Het Brabants Landschap. (bron: Wikipedia) Mari Kapteijns heeft er in elk geval een fraaie serie foto's gemaakt, die we hier weer graag laten zien. 

Leenderheide door Mari Kapteijns 1

Leenderheide door Mari Kapteijns 2

Leenderheide door Mari Kapteijns 3

Leenderheide door Mari Kapteijns 4

Leenderheide door Mari Kapteijns 5

Leenderheide door Mari Kapteijns 6

Leenderheide door Mari Kapteijns 8

Leenderheide door Mari Kapteijns 9Morgen in Jetje's dag
Morgen gaan we naar de bollen. Hoef ik niet zo ver. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts