Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

20 februari 2024. Mickey in Noordwijk

 

20 februari 2024. Mickey in Noordwijk

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal

Donald Duck en Mickey Mouse, wie zijn er niet groot mee geworden? En dus is het best een moment om Mickey eens in de schijnwerpers te zetten in Noordwijk. Bijvoorbeeld bij het ooit zo beroemde Hotels van Oranje, het ooit op één na beste hotel van Noordwijk, dat na een afgebroken verbouwing nu langzaam maar zeker in een indrukwekkende ruïne aan het veranderen is. Het "krottels van Oranje" zegt men nu in Noordwijk en dat dekt op dit moment aardig de lading. 


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Iedereen op de wereld kent Mickey Mouse;


 2. Houd vast aan de waarde van je kunst;

  3. Wijk bij Duurstede is een prachtig plaatsje aan de Rijn (of de Lek).



Mickey Mouse: Het symbool van de tekenfilm


Al bijna een eeuw lang heeft Mickey Mouse zijn positie als een van de meest herkenbare figuren uit de wereld van Walt Disney weten te behouden. Mickey is niet alleen maar een personage uit de wereld van de stripverhalen. Mickey is een icoon geworden. Een wereldwijd symbool voor plezier en verbeelding bij kinderen en jeugdherinneringen voor ouderen. Laten we daarom voor deze Jetje's dag eens kijken naar de geschiedenis, het belang en de wording van Mickey Mouse door de vele jaren heen.


De geboorte van de legende

Mickey Mouse zag voor het eerst het levenslicht in 1928. Hij was ontwikkeld door Walt Disney die naar men zegt op het idee kwam door een brutale muis die op zijn bureau kwam zitten. Mickey's eerste optreden was in de korte animatiefilm "Steamboat Willie," waarin hij de hoofdrol speelde als een dappere stuurman op een stoomboot. Deze film was niet alleen baanbrekend, omdat het de eerste geluidssynchronisatie in een tekenfilm introduceerde, maar het betekende ook de geboorte van een nieuw icoon.


De gouden eeuw van de animatie

In de jaren '30 en '40 groeide Mickey Mouse snel uit tot een fenomeen. Mickey verscheen in talloze korte films, stripverhalen en merchandise. Zijn vriendelijke persoonlijkheid, herkenbare stem (verzorgd door Walt Disney zelf) en iconische witte handschoenen maakten hem geliefd bij mensen van alle leeftijden over de hele wereld. Mickey Mouse werd het gezicht van de Walt Disney Company. En hij werd het symbool van de tekenfilm.


Mickey's grote invloed op de populaire cultuur

De invloed van Mickey Mouse strekt zich ver uit buiten de wereld van de tekenfilm. Mickey is een onmiskenbaar onderdeel geworden van de populaire cultuur, je vindt hem terug in films, televisieprogramma's, boeken en zelfs kunstwerken. Zijn beeltenis siert talloze producten, van kleding tot speelgoed en zelfs tassen en horloges. het silhouette van Mickey is een symbool geworden van de Disney-parken, die op verschillende plekken in de wereld miljoenen bezoekers per jaar trekken.


De ontwikkeling van Mickey Mouse door de jaren heen

Hoewel Mickey Mouse zijn kenmerkende uiterlijk altijd heeft behouden, is hij door de jaren heen wel wat ontwikkeld. Van de eenvoudige, ronde vormen van zijn beginjaren tot de meer gestroomlijnde en expressieve animaties van vandaag, Mickey Mouse heeft zich aangepast aan veranderende tijden en technologie. Maar hij blijft intussen toch trouw aan zijn oorsprong als een vriendelijke en avontuurlijke muis.


Mickey wordt veilig gesteld voor de toekomst

Als een van de meest waardevolle intellectuele eigendommen ter wereld, wordt Mickey Mouse zorgvuldig beschermd door de Walt Disney Company. Zijn beeltenis is het middelpunt van een enorme franchise die blijft groeien met steeds maar nieuwe generaties fans. Disney blijft nieuwe Mickey Mouse-content produceren, van tekenfilms tot videogames en themaparkattracties, om zijn erfgoed levend te houden en zijn magie door te geven aan toekomstige generaties.

Conclusie

Mickey Mouse is niet zomaar een tekenfilmfiguur. Hij is een cultureel icoon, een symbool van plezier en verbeelding, dat al een aantal generaties heeft geïnspireerd, over de hele wereld heen. De blijvende populariteit en invloed van Mickey Mouse getuigen van de tijdloze kracht van goed vertelde verhalen en de magie van strip en tekenfilm. Als we naar Mickey Mouse kijken, zien we niet alleen een muis, we zien een tijdloze metgezel die ons herinnert aan de kracht van dromen, vriendschap en avontuur.
 
 




Houd vast aan de waarde van je kunst

Het leven is duur. Peperduur vaak zelfs. En jij maakt mooie kunst. Die kunst zal zichzelf niet altijd gemakkelijk verkopen in de huidige verzadigde markten. En dan klinkt het vaak heel aantrekkelijk om dan de prijs van het kunstwerk maar eens aan te gaan passen. Net als de supermarkt goedkoper maken dus, zodat het kunstwerk aantrekkelijker wordt. Maar is dat wel zo?

Als jij zeker bent van je kunst en van de voordelen ervan, dan moet je er toch ook zeker van kunnen zijn dat jouw kunst de waarde heeft die je er voor vraagt? Bedenk ook dat je met een prijsverlaging aangeeft dat je zelf onzeker over je prijzen bent en dat je kennelijk voorheen te duur was, als je het hier ook voor verkopen kunt. En veranderingen in je prijzen nodigen je klanten als het ware uit om er nog meer vanaf te gaan knabbelen, totdat je echt niets meer overhoudt.

Zijn klanten die jouw werk niet naar waarde weten te schatten wel de geschikte klanten voor jou? Waarschijnlijk niet, toch? Dus is het erg als ze naar een collega gaan? Ja, misschien loop je hun aankoop mis. Maar misschien ook juist wel niet. Misschien werkt een stukje vasthoudendheid met je prijzen op den duur juist wel in je voordeel. 

We gaan dus niet over de prijs onderhandelen. We zitten niet op een markt in het verre Oosten waar afdingen en onderhandelen bij de handelscultuur hoort. Nee, in plaats van te onderhandelen gaan we de voordelen van onze kunst nog eens uitgebreid doornemen. Praat vanuit je kracht. Je weet wat je doet, wat je kunt en hoeveel zelfvertrouwen je hebt. Want dat heb je allemaal al uitgebreid voor jezelf doorgenomen toen je begon als professioneel kunstenaar. 

De bezwaren die je afdingende klant ongetwijfeld zal hebben komen je inmiddels al bekend voor en je weet ze dus prima te weerleggen. Probeer je wel in de klant te verdiepen om te ontdekken wat deze nu precies wil. Dat is niet alleen bij deze eventuele transactie van belang, maar het is ook goed als je precies weet wat toekomstige klanten mogelijk zouden willen. Het versterkt jouw onderhandelingspositie. Hoe meer we weten van onze klanten, hoe meer we weten wat ze willen en vooral ook wat ze niet willen, hoe beter het is. 

En dan zul je zien dat die prijs echt niet zo belangrijk is als de buurtsuper met al zijn aanbiedingen je wekelijks voor probeert te spiegelen.


Herinner je je deze nog?

We gaan terug in de tijd dat velen helemaal lyrisch werden van het feit dat de formule 1 races terugkwamen naar Zandvoort. Met de nationale trots Max Verstappen. Niet dat dit feit mij nu zo raakte, maar ik zag er wel handel in. Hoe dat in zijn werk ging wordt uitgebreid besproken in de Jetje's dag van 6 september 2021,Kaaspizzadag, petrolheads en de geur van verbrandend rubber. 

Te lezen op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/08/6september2021.html






Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen








Wijk bij Duurstede

Het is al een oude plaats. Onder de naam Dorestad is de nederzetting langs de Rijn al in de tijd van de Vikingen, dus zo rond het jaar 1000, bekend. Die Vikingen kwamen er wel eens proletarisch winkelen en de stad platbranden, maar ze zijn in Wijk bij Duurstede bepaald niet haatdragend, want veel straten zijn naar deze rumoerige tijden genoemd. De molen met de poort er onder is een bekend icoon van het stadje. 

Wijk bij Duurstede is een schilderachtig stadje aan de Rijn c.q. de Lek 

Het gerestaureerde deel van Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede spiegelt in de slotgracht

De molen met de poort er onder 

Ergens in het kasteelpark van Wijk bij Duurstede



Morgen in Jetje's dag
Morgen ga ik kieren kitten. Dat is ook een nuttig werkje! 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts