Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

16 september 2021, dag van de digitale communicatie

 

 

16 september 2021. Dag van de digitale communicatie

 

Vandaag is het de dag van de digitale communicatie. Ofwel dingen als telefoons, computers en andere apparaten die met enen en nullen werken. 

dag van de digitale communicatie
Telefoons en tablets vang je het natuurlijk het beste met een opladerNu las ik een drietal artikelen in de krant. Eentje over magneetvissen en de vele gevaren, die daarmee gepaard gaan, als je op scherp staande munitie opvist. Eentje over vissen die hier niet horen, zoals rivierkreeften en een verhaal dat zoveel mensen hun mobiel in het water laten vallen.

dag van de digitale communicatie
BEET!!


En toen kreeg ik een fantastisch idee. Zoals ik wel meer fantastische ideeën krijg. Ik sta er zelf soms versteld van. Maar niet iedereen kan ze helaas waarderen. Nou ja, daar zal ik dan mee moeten leren leven en dat zal waarschijnlijk wel lukken, denk ik zo. 

dag van de digitale communicatie
Een oude smartphone. Dat is een mooie vangst!!Nu willen jullie natuurlijk weten wat dat idee is: Heel simpel, ik ga naar digitale apparatuur vissen. Naar laptops, tablets en smartphones. Wat er zoal in het water ligt.

Dus heb ik een simpele hengel op de kop getikt. Nu had ik wel eens gehoord dat je vissen vangt met bijvoorbeeld brood of aardappel aan een haakje. Dat klinkt logisch. Die vissen komen op het voer af en denken een gemakkelijke snack te kunnen scoren. Dat dit heel anders uit gaat pakken kunnen ze natuurlijk niet echt voorzien. 

dag van de digitale communicatie
En ook die laptop kan bij de rest van de vangstMaar goed, wat moet je dan voor lokaas gebruiken om smartphones en tablets te vangen? Dat is nog niet zo simpel. Ik heb daar lang en goed over nagedacht. Vissen komen op voedsel af. Maar wat is voedsel voor een smartphone? Ha, een oplader natuurlijk!

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben met een oplader als aas langs het kanaal gaan zitten en ben naar digitale dingen gaan vissen. En kijk aan, het werkt ook nog. Ik had geen onaardige vangst. Ik was er best blij mee. 

dag van de digitale communicatie
Zou die het nog doen?Helaas werkten de opgeviste spullen niet goed meer. Dat is natuurlijk wel jammer, anders had ik ze kunnen drogen en ze daarna via Marktplaats.nl kunnen verkopen. Dat gaat nu niet door. Nou ja, een mens kan niet alles hebben. Ik zal een andere bijverdienste moeten gaan zoeken in plaats van telefoons vissen.

dag van de digitale communicatie
Hé, daar zie ik mezelf  😆


Maar ik ga mij visuitrusting goed bewaren en wie weet ga ik binnenkort wel weer eens een keertje kijken of de digitale apparaten nog een beetje bijten willen. 

dag van de digitale communicatie
En het mag nog rustig gaan regenen ookQuote van de dag


quote van de dagverbeter de wereld en begin bij jezelf
 

De omgang met nare mensen


Iedereen kent het wel en maakt het bijna dagelijks mee. Het zijn de kleine dingen en ergernissen die ons van de wijs brengen. Het gaat daarbij dan om gebeurtenissen die op dat moment eventjes heel belangrijk lijken te zijn, maar die er goedbeschouwd totaal niet toe doen. We laten ons op dat moment eventjes volledig inpakken door de gebeurtenis. Maar als we er nog eens goed over nadenken, dan is er eigenlijk niets aan de hand. Maar het is voor veel mensen nu eenmaal een soort van reflex.

Iemand dringt bijvoorbeeld voor in een winkel. Veel mensen ergeren zich daar aan en laten het goed merken. Levert de twee minuten extra wachten nu zoveel problemen op? Waarschijnlijk niet. Maar toch is het gedag van anderen waar we ons aan ergeren. Bij sommige mensen wordt dat steeds erger. Ze spreken de betrokkene er op aan, worden boos of gaan op luide toon aan anderen hun ongevraagde mening geven over het ongepaste gedrag.

Het feit dat iemand zich niet aan een regel of een fatsoensnorm houdt geeft sommige mensen veel ergernis. Het beste is natuurlijk om er geen aandacht aan te schenken en het direct weer te vergeten. Maar nee, vaak vertellen we thuis nog wat ons voor onrecht is overkomen. Of nog erger, we zetten het op Facebook met veel hoofdletters en een reeks aan kleurige emoji's. In plaats van het onbetekenende voorval gewoon te vergeten, blijven we de ergernis opnieuw ophalen en het bijna koesteren. Dat kost alleen maar energie, we hebben er niets aan en het lost helemaal niets op.

Beter is om te proberen met de "dader" mee te leven. Bedenk eens, hoe naar het moet zijn om zo'n gehaast leven vol met stress te leiden. Als je jezelf zo weinig geliefd maakt bij je omgeving, omdat je jezelf niet aan weet te passen. Dan houd je er zelf een goed gevoel bij, in plaats dat jij een probleem overhoudt aan het gedrag van een ander.

Dit soort kleinigheden komen we dagelijks tegen. En het loont enorm als we die heel snel weer vergeten en er vooral niet over in te zitten. Want veel kleinigheden groeien samen uit tot een naar gevoel. En ook nog eens een gevoel waar we weinig aan kunnen doen want we kunnen die mensen, die we niet eens kennen, toch ook niet veranderen, nietwaar? Maar het kost ons wel kostbare energie. Energie die we beter aan positieve zaken kunnen besteden.

Let er op hoe je zelf in zulke gevallen reageert en leer jezelf dan aan om er in het vervolg niet meer op te reageren. Negeer het vervelende gedrag. Want het kost jou energie en er verandert verder helemaal niets. En is dat niet zonde van je energie?
 

Morgen in Jetje's dag

Sommige mensen vinden het geweldig. Anderen vinden het drie keer niks. Maar morgen is het wel de dag van de Countrymuziek. En alle reden dus om de gitaar te pakken en dat op gepaste wijze te vieren in Jetje's dag.

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.

 

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

e-mail

Chat via Messenger 

Jetje's dag op Facebook

Jetje's dag op Instagram

Jetje's dag op Twitter  

Jetje's dag op Friendweb

Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest 

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming? Klik hier

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts