Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

14 April, Internationale roze dag


14 april. Internationale roze dag

 

Vandaag, 14 april is het de 'International Day of Pink', ofwel de internationale dag van het roze.  Deze International Day of Pink is een wereldwijde dag tegen pesten, discriminatie, homofobie, transfobie en transmisogynie. Deze dag wordt gevierd op de tweede woensdag van april. Deze internationale dag is een Canadees initiatief. En dit jaar valt het dus op 14 april 2021. 


roze dag

 

Bij Jetje's dag vinden we het onderwerp belangrijk genoeg om aandacht aan te schenken, maar dat doen we natuurlijk wel op de van ons bekende manier. Wat ons betreft zou een dag als deze eigenlijk overbodig moeten zijn, want gelijkheid op deze punten zien we bij Jetje's dag als volkomen vanzelfsprekend. Maar we zijn ook realistisch genoeg om te weten, dat dit zeker niet overal en beslist ook niet voor iedereen geldt. 

roze dag



En dus zijn we er maar eens over gaan denken hoe je een begrip als "Roze dag" onder de aandacht brengt. Nou, met heel veel roze uiteraard. En als je  in de Bollenstreek woont, dan zijn de roze bollenvelden in deze tijd van het jaar nooit ver weg. En dat was dus ook hier het geval. Roze hyacinten genoeg te vinden. Er was echter wel één probleem: Het was vroeg in de ochtend, het was maar een paar graden boven nul en er stond een forse noordenwind. Laten we zeggen dat ik het tijdens het poseren wel eens warmer heb gehad. 


roze dag


Het leuke van dit soort meer bizarre shoots aan een drukke doorgaande weg zijn de commentaren en toeterconcerten die je krijgt. Iets waar ik in de loop van de jaren wel aan gewend ben geraakt en waar je dan ook totaal stoïcijns bij wordt. Of ik zwaai, net als de koningin. Dat wordt vaak ook wel gewaardeerd met nog meer getoeter :-). Ze zouden er een agent bij moeten zetten. Die kon heel wat geld verdienen door het bekeuren van zinloos getoeter.  Ik ben benieuwd hoeveel foto's er nog hier en daar van mij rondzwerven. Want die foto's zijn gegarandeerd gemaakt. Letterlijk van alles zijn er tegenwoordig foto's en video's in omloop.

 

roze dag



Nou ja, ik hoop dat de aanpak van Jetje's dag er iets aan bijdraagt om aandacht voor deze Roze dag te krijgen.

 

roze dag

 


Quote van de dag


Veel mensen hebben moeite met "Nee" zeggen. Dat betekent dat ze meer werk op hun nek nemen dan eigenlijk verantwoord is en dat gaat dan ten koste van andere zaken. Leren om "Nee" te zeggen is een belangrijk iets als je verder wilt komen. Houd zelf de regie en laat niet een ander die nemen. 



 

 

 

Top 5 manieren om je focus te behouden

Voor veel beroepen geldt dat je succes voor een heel groot deel wordt bepaald, door je focusniveau of anders gezegd, de mate waarin je je kunt concentreren op wat je aan het doen bent. Er is geen limiet aan hoe ver je kunt gaan, als je eenmaal geleerd hebt om goed met afleiding om te gaan. Zodat je de hele dag geconcentreerd kunt blijven. Als je je echt goed kunt concentreren op je huidige taak over de periode, waarin je geacht wordt die taak uit te voeren, is succes eigenlijk onvermijdelijk. Je krijgt meer gedaan. Je haalt deadlines. Je bereikt gemakkelijk je korte termijn doelen en je komt steeds dichter bij je uiteindelijke lange-termijn doel. Als je echter toe gaat geven aan alles dat om je aandacht vecht, dan kom je niet ver. 

Dus, hoe behoud je je focus en zorg je daarmee voor je eigen succes? 

1. Begin je ochtenden goed

De manier waarop je je ochtenden begint, bepaalt hoe de rest van je dag er uit gaat zien. Als je je dag met de juiste instelling begint en wakker wordt met een “ik ben er klaar voor om dingen waar te maken”-gevoel, zul je de noodzakelijk energie krijgen om aan het werk te gaan. Als je je dag echter lui en humeurig begint, zal het heel moeilijk worden om je aandacht op je werk te concentreren. 

2. Oefening

Trainen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je geconcentreerd en alert blijft. Neem daarom een training op in je dagelijkse schema en geef het de noodzakelijk prioriteit om minstens 20 minuten per dag te trainen. Die training kan bijvoorbeeld joggen, stretchen of een andere favoriete sport zijn. Als je geconcentreerd wilt blijven houdt dat ook in, dat je gezond eet. Dus, naast lichaamsbeweging, moet je je bewust zijn van wat je eet.

3. Plan je dag goed

Een van de belangrijkste dingen die het moeilijk voor je maken om je aandacht vast te houden, is dat je er misschien niet in slaagt om je dag goed te plannen. Je hebt bijvoorbeeld geen prioriteitenlijst. Of je pakt alles aan dat op je pad komt. Zorg er dus voor dat je elke ochtend een takenlijst maakt, dat je inderdaad die tijd besteedt aan geplande taken en je je op de uitvoering van de taken concentreert. Het hebben van lijsten en het stellen van deadlines voor jezelf is een uitstekende manier om op het goede spoor te blijven en je prestaties en je concentratie te verbeteren. Het plannen van je dag houdt in dat je aan moeilijke of meer veeleisende taken moet werken op de uren, dat je het meest effectief en actief bent. Daarom, als je een ochtendmens bent, concentreer je dan op uitdagende taken tijdens de vroege uren van de ochtend. Als je 's avonds het beste werkt, werk dan' s avonds aan moeilijke taken. Dit zal niet alleen je productiviteit verbeteren, maar ook je focus.

4. Elimineer afleidingen

Hoe vaak heb je gedacht: "Ik zal even snel reageren op dit bericht en dan weer aan mijn geplande werk gaan" om uiteindelijk te reageren op talloze berichten en heel andere activiteiten te gaan doen die niets te maken hebben met de taak die voor je ligt? Afleiding vindt altijd wel een weg naar je werk. Hoe je erop reageert, maakt echter het verschil. Afleiding elimineren is de meest effectieve methode om je taken uit te voeren en je aandacht gedurende de dag vast te houden. Je weet waar je naar streeft en zegt: "Dat kan wel even wachten." 

5. Werk diep 

De sleutel tot het behouden van je focus tijdens het werken, is door zogenaamd diep te werken. Diep werk, zoals dat in het bekende  boek van Cal Newport genoemd wordt. Diep werk is een activiteit die wordt uitgevoerd in een staat van pure concentratie. Die concentratie zorgt er voor, dat je naar je beste kunnen werkt. In de praktijk leidt het er vaak toe, dat je je grenzen verlegt. Concentreren op de taak die voorhanden is en weigeren ruimte te creëren voor iets anders, zorgt voor maximale prestaties en traint je hersenen om intensief te werken, om informatie vast te houden en om diep na te denken. 

Neem pauzes en rust

Het behouden van je concentratieniveau wordt ook mogelijk gemaakt door pauzes te nemen. En natuurlijk door alles te doen om een burn-out te voorkomen. Veel mensen lopen in de val van overwerk, omdat ze het gevoel hebben dat ze "tijd tekort komen", maar overwerk leidt alleen maar tot vermoeidheid en heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van je werk. Plan daarom kleine, maar effectieve pauzes in je werk en geef heel veel prioriteit aan voldoende rust. 

Multitasking? Nooit doen!

Multitasking kan ook invloed hebben op hoe goed je taken uitvoert. Multitasking leidt vaak tot burn-out, en ondermaats presteren. Multitasking schaadt gewoon je werk. Vermijd multitasking daarom zoveel als maar mogelijk is en leer je aan om je te concentreren op het doen van één ding tegelijk. En maak dat ene ding af, zonder tussentijds allerlei zijwegen in te slaan. Concentreer je al bij het plannen van je dag op het uitvoeren van soortgelijke taken in een bepaalde periode. Vermijd het springen van de ene taak naar de andere, zonder de taak waaraan je werkt afgemaakt te hebben.

Je omgeving

Bedenk dat je omgeving ook een heel belangrijke rol speelt als het om je werk gaat. Het is van belang je werkomgeving te te optimaliseren. Bijvoorbeeld door deze te ontdoen van zovele mogelijk rommel en andere zaken, die je aandacht proberen te trekken terwijl je werkt. Het elimineren van lawaai en werken op een rustige plek vergroot je aandachtsspanne en zorgt voor productiviteit. Zorg er dus voor dat je in een stille ruimte werkt of zet je koptelefoon op, als je geen controle hebt, over wat er allemaal om je heen gebeurt. 

Je focus behouden tijdens het werken is de sleutel tot het voltooien van taken en het slagen op verschillende gebieden. Het vasthouden van je concentratie is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk. En met voldoende oefening kun ook jij het doen. Je hoeft je alleen maar vast te houden aan wat je al doet en daarnaast aan de hierboven genoemde methoden te houden.




Morgen gaan we een blik werpen op het bestaan van de secretaresse. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.

 

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

e-mail

Chat via Messenger 

Jetje's dag op Facebook

Jetje's dag op Instagram

Jetje's dag op Twitter  

Jetje's dag op Friendweb

Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest 

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier 

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts