Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

3 oktober 2022. Jetje als wandelende suikerspin

3 oktober 2022. Jetje als wandelende suikerspin

 


Jetje aan het woord


Goedemorgen allemaal op deze mooie dag en met een nieuwe week vol met ongekende mogelijkheden. Om over de maand maar te zwijgen. 

Mijn feestweek in Lisse zit er weer op. Niet dat ik overal aan mee doe. Zeker niet. Er zijn ook veel dingen die helemaal niet aan mij besteed zijn. En veel komt elk jaar weer terug. Dan weet je precies wat er gaat komen. En misschien is dat voor veel mensen juist wel de charme. Want niet ieder mens is even gecharmeerd van wijzigingen en veranderingen. 

Zeker de oudere jongeren onder ons niet. En de enige manier om verandering te krijgen is er dan zelf voor te zorgen. En dus heb ik mij dit jaar eens aan iets voor mij heel nieuws bezondigd op de kermis. Je leest er hier onder alles over.


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


  De feestweek van Lisse zit er weer op en die sluiten we af met de kermis;


  De luchtfietser zit zonder internet en heeft dus niet veel last van bedreigingen;

    Vandaag is het complimentendag in de herinnering. Nooit weg, een goed compliment. Had ik al gezegd dat je er goed uit ziet vandaag?


Eens iets nieuws op de kermis proberen

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|Een traditioneel terugkerend onderdeel van de feestweek in Lisse is de kermis. En het is ook één van de drukst bezochte onderdelen. Om de één of andere reden blijft de herrie en de duizenden knipperende lampjes de ene generatie na de andere trekken. En natuurlijk de lange rij vreemde apparaten die er alles aan lijken te doen om je laatste maaltijd weer eens even naar boven te halen. 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|

Als je baas je opdracht zou geven om in zo'n eng apparaat te gaan zitten, dan vroeg je waarschijnlijk je ontslag aan. Of je diende een klacht in bij de vakbond. Maar nu is het geheel vrijwillig. En gezien de drukte zijn er kennelijk ook nog mensen die het leuk vinden, om eens volledig uit elkaar geschud te worden. 

Meestal ga ik  wel eventjes op de kermis kijken. Vroeger met de kinderen, later gewoon een wandelingetje maken om de sfeer op te snuiven en de laatste jaren vooral als een leuke sfeervolle achtergrond voor fotografie voor Jetje's dag.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|

Bij een kermis hoort een bonte collectie van allerlei eetwaren. Sommige daarvan zijn eigenlijk typisch voor een kermis. Bijvoorbeeld snoep als een zuurstok of een kaneelstok. Zeker die grote stokken kom je buiten de kermis eigenlijk niet echt tegen. Tandartsen promoten ze volop. En natuurlijk oliebollen van de oliebollenkraam. Ik lust wel graag oliebollen, maar die van de kermis zijn nogal vet, meer olie dan bol zogezegd. 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|

En dan is er natuurlijk nog de suikerspin. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik nog nooit een suikerspin genuttigd. Dus dit jaar moest de eerste keer maar eens gaan worden. En dus ben ik in de kledingkast gedoken voor een passende outfit voor iemand, die voor het eerst een dergelijke zoete hap gaat nuttigen. Flink wat roze en wat geel er bij en het past precies.

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|

Ik moet zeggen, deze kennismaking met de suikerspin viel me niet tegen. Ik had altijd vage visioenen van een plakkerig en klevend gedoe dat in mijn haren zou gaan zitten. Puur een vooroordeel, dat zeg ik er eerlijk bij. Maar ook een vooroordeel dat de prullenbak in kan, want dat plakken en kleven viel reuze mee. Het smaakte op zich best wel lekker. Ik kan mij nu beter voorstellen dat er mensen zijn die er voor naar de kermis toegaan. 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|
Eens moet toch de eerste keer zijn, nietwaar?

Nou ja, ik kan er weer een jaartje tegen. En alle kans dat de suikerspin tent ook dan weer gewoon van de partij is. Misschien dat ik er dan toch nog wel een keertje langs ga. Maar goed, eens moest de eerste keer zijn en daar ben ik nu door heen. 
 
 
www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|
Al weer bijna op. Is me dat even jammer. Zal ik er nog eentje nemen?

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje als wandelende suikerspin|
Smaakt prima, zo'n suikerspin. Ik kan ze aanraden


Haiku van de dag

 
Luchtfietsers zonder internet


De onmetelijke saaiheid van het luchtfietsen

Het fietsen in de ijle lucht heeft zeker voordelen. Het is gezond, het is rustig en ontspannend en als je last hebt van depressieve gevoelens, dan raak je die in deze serene omgeving snel kwijt. Wolken maken van boven gezien associaties met zachtheid. Een wereld vol zachtheid van mensen naar elkaar. Dat zou iets zijn.

Maar de werkelijkheid achter of liever onder die wolken is totaal anders. Tot op het hoogste niveau van onze overheid is het tegenwoordig gebruikelijk om aangifte tegen elkaar te doen om genoegdoening te krijgen voor het feit dat er weer iemand op je te lange tenen heeft gestaan. 

Heb je niet de middelen om juridisch op te treden, dan zijn er de social media die niet alleen sociaal zijn, maar ook buitengewoon geschikt om allerlei bedreigingen mee te versturen. En scheldpartijen natuurlijk. Lekker anoniem, zodat niemand weet waar ze vandaan komen. En de scheldpartijen en beledigingen zijn gratis. Ook heel belangrijk voor Hollanders.

Nou ja, als de politie de moeite zou nemen, dan zijn de bedreigers altijd te achterhalen. Maar die politie heeft tegenwoordig ook wel andere prioriteiten dan bedreigingen nalopen. Volgens de cijfers zijn het er nogal wat. Het aantal ligt boven de duizend en dan worden die tegen Geert Wilders niet meegerekend, want die ligt kennelijk niet zo lekker bij het Openbaar Ministerie. Dan zouden er nog een paar duizend bij komen. 

En dan is er naast de groep die de bedreigingen meent te moeten uiten nog een grote groep die kennelijk zonder werk, zonder bezigheden en zonder leven zit, die zich vermaakt met het verbouwen van foto's tot zogenaamde hilarische afbeeldingen, die je dan gedurende enkele dagen letterlijk overal tegen komt. Want ja, het delen van zaken is met social media ook niet echt lastig en je scoort kennelijk goed bij je Facebookvrienden met deze plaatjes. 

Maar ja, luchtfietsers hebben geen internet op hun fiets. Er is nu eenmaal geen bereik en geen wifi op grote hoogte. Je kunt hooguit even schelden op een andere luchtfietser die geen voorrang geeft. "Krijg toch lekker een klapband", of dat soort dingen. Of achter zijn rug je middelvinger naar hem opsteken als je dat lekker oplucht. Maar verder gaan de beledigingen en bedreigingen van luchtfietsers onderling niet. We zijn wat dat betreft een heel saai volkje dat alles pikt van elkaar.

Uiteindelijk komen de meeste beledigingen toch weer bij de Tweede Wereldoorlog uit. Kennelijk is dat nog steeds de beste bron, ook al heeft het leeuwendeel van degenen die de bedreigingen uiten, die hele oorlog nooit zelf meegemaakt. Alles is van horen zeggen. En toch werkt het kennelijk inspirerend en duik je plaatjes van nazivlaggen op, die je dan met foto's van politici samenvoegt. En dan krijg je gezeur. Daar kun je op wachten. Herinner je je deze nog?

Het is altijd leuk om eens een compliment te ontvangen. In de herinnering hebben we daarom de Complimentendag met een groot aantal voorbeelden waar je iemand een compliment mee kunt geven. Dat eeuwige "Wat zit je haar leuk" mag ook wel eens vervangen worden door iets originelers. Nou ja, hier is het artikel te vinden. 

Gelukkig krijg ik voor dit weblog nog wel eens complimenten. Er zijn kennelijk genoeg mensen, die het met plezier lezen. Dat blijkt ook wel uit de nog steeds maar stijgende bezoekersaantallen. Ook over september hadden we weer een all time high en dat nadat ik toch een maand of vier met reces was geweest. Dan valt me dat lang niet tegen, toch? 

www.jetjesdag.nl | Model Henriëtte Sibie | Nicolaas/S fotografie | Jetje geeft een complimentje
Een dikke duim voor jou! Omdat je Jetje's dag leest! En dat waardeer ik echt.Montfoort

Ergens in het grensgebied van Utrecht en Zuid Holland ligt het leuke stadje Montfoort. Vanaf de doorgaande weg wordt het gedomineerd door een flink groot kasteel, maar er is in het eigenlijke stadje nog heel wat meer aan oude gebouwen te bewonderen. 

Het kasteel van Montfoort is een massief wit bouwwerk, dat tegenwoordig een horeca functie heeft en gebruikt wordt voor bruiloften en partijen. Al met al is Montfoort een plaatsje waar je best even een leuke wandeling kunt maken. Morgen in Jetje's dag
Morgen ga ik naar Leiden. Althans in Jetje's dag. Want in werkelijkheid is het daar vandaag 3 oktoberviering en dan kun je daar beter uit de buurt blijven. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 

2 opmerkingen:

  1. Geweldig hoe losjes en vakkundig de artikelen te lezen zijn, onder het genot van een bak koffie leest heerlijk weg

    BeantwoordenVerwijderen

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts