Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

6 April. Kussengevechtdag

6 April. Kussengevechtdag

 

6 April. Kussengevechtdag


Af en toe denk je alle vreemde dagen wel gehad te hebben, maar dan krijg je er eentje, die nog weer gekker is dan de voorgaande. Een goed voorbeeld is deze kussengevechtdag. Ook in Nederland kennelijk iets wat steeds meer aan populariteit gaat winnen. 
 
6 April. Kussengevechtdag


In Nederland zijn een paar georganiseerde kussengevechten geweest, maar ook nu weer lijkt het verschijnsel overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar gaat het spontaner. Je neemt twee kussens mee de straat op. Eentje houd je zelf en de ander duw je een nietsvermoedende voorbijganger in de handen, waarna je die een mep met je eigen kussen verkoopt. Vrijwel iedereen slaat dan in een soort van reflex terug naar degene, die de eerste klap uitdeelde. En je hebt direct een spontaan gevecht :-) .
 
Er zijn op YouTube wel filmpjes van te vinden, maar de kans is heel groot dat die in scene zijn gezet.
 
6 April. Kussengevechtdag

 

Nu heb ik zo'n flauw vermoeden dat een dergelijke aanpak in Nederland niet werkt. Amerikanen zijn van nature gewend, dat ze hun eigen boontjes moeten doppen en dat doet men dan ook. Krijg je een klap, dan sla je terug. Zo eenvoudig is dat. Maar wat zou er gebeuren als je een willekeurige Nederlander, zomaar uit het niets een klap met een kussen geeft? 
 

 
 
Het meest waarschijnlijke is dat hij 112 belt en aangifte wil doen. Aangifte doen is namelijk erg populair in Nederland. Gewoon lik op stuk een klap teruggeven is niet waarschijnlijk. Maar voor de mensen die graag dingen uitproberen: Doe het gewoon eens een keertje. Ik vermeld hier graag hoe het geweest is. 
 
6 April. Kussengevechtdag


Verder ben ik in huis alvast maar even aan het oefenen geweest met het houden van kussengevechten en hier vinden jullie wat resultaten op foto vastgelegd. In elk geval is het wel zo, dat hoe gekker de dag is, hoe meer lol ik heb in het maken van de foto's en ik hoop dat dat meestal ook wel te zien is.
 
6 April. Kussengevechtdag

 

Dus je weet wat je vanavond te doen staat. Ruk een kussen van je bed en ga op de loer liggen of er een huisgenoot langskomt. En die geef je dan een dreun met je kussen. Succes en minimaal stomme verbazing zijn wel verzekerd. 
 
6 April. Kussengevechtdag



Quote van de dag

quote van de dag





  Onderzoek je mislukkingen


Natuurlijk gaat er bij jou wel eens iets mis. Want dat gebeurt bij iedereen. Niemand uitgezonderd. Maar dat hoeft niet echt een probleem te zijn. Want leren doe je er altijd van. Want kijk altijd hoe je je mislukking kunt onderzoeken en het resultaat van dat onderzoek als inspiratie kunt gebruiken. In dit stuk gaan we kijken hoe we dat het beste aan kunnen pakken. 

Soms, als we ergens enorm mee falen, kan dat haast aanvoelen als het einde van onze persoonlijke wereld. Niemand van ons wil nu eenmaal graag horen, dat we iets verkeerd gedaan hebben. Niemand van ons ervaart nu eenmaal graag een fikse tegenslag in onze plannen. Dat soort gebeurtenissen kan ons fors aan onze eigenwaarde doen twijfelen. Het kan daarmee het gevoel geven, dat de dingen die we willen bereiken, ofwel gewoon buiten ons bereik liggen, of gewoon te uitdagend voor onze mogelijkheden zijn. We grijpen kennelijk te hoog.

Falen heeft echter een zeer belangrijke functie in de menselijke ontwikkeling. Zonder falen zouden we nooit weten welke weg we moeten inslaan om echt te slagen. Want we hebben door iets fout te doen, namelijk wel geleerd wat NIET werkte. En dat is een zeer waardevolle ervaring, die we zonder te falen volledig gemist zouden hebben. Als alles zo gemakkelijk voor ons was, zouden we het nooit leren. Als alles op ons pad voor ons zou worden uitgestippeld,  zouden we ons nooit emotioneel of mentaal verder kunnen ontwikkelen. We zouden lui en verwend worden, zonder enige emotionele weerstand op te bouwen. En wat een oersaaie wereld zou dat zijn!

Gelukkig komen de meesten van ons regelmatig met een keer flink falen in aanraking. Maar het is maar net, hoe we ervoor kiezen om het falen te zien. Het is van groot belang om het verschil te leren zien, tussen degenen, die echt in staat zijn om weer op te klimmen en verder te gaan en degenen, die steeds verder in hun schulp kruipen, ten prooi aan zelfmedelijden. De laatste groep zal nooit enige vooruitgang boeken. Als je een stap voorwaarts wilt zetten in je leven, moet je kunnen begrijpen dat falen er van nature bij hoort. En je zult moeten leren, hoe je falen als inspiratiebron kunt gebruiken. En dat  falen geen reden is, om te geloven dat je toch waardeloos bent. Zodat er alle reden is, om jezelf zielig te kunnen gaan vinden.

Inspiratie komt in het leven in allerlei vormen voor. De meesten van ons halen inspiratie uit dingen die we leuk vinden. Meestal halen we het niet uit dingen die ons pijn gedaan hebben. Als we echter kans gaan zien om objectief naar een mislukking te kunnen kijken, zullen we zien, dat dit de gemakkelijkste manier is, om een situatie vanuit alle hoeken te bekijken. Als alles naar wens verloopt, doe je dat namelijk niet. Dat doet niemand. Maar daarmee blijven nuttige en interessante gezichtspunten wel buiten beeld. En als je er zo tegenaan kijkt, dan is een mislukking een geschenk dat de natuur ons geeft. Een mislukking kan het mogelijk maken, dat we zelfs ver boven onszelf uit gaan stijgen. 

Om je eerdere falen goed te kunnen onderzoeken, moet je eerst accepteren dat het is gebeurd. En je moet bij jezelf accepteren, dat je gevoelens over de situatie legitiem zijn. En dat je ook vervelende gevoelens mag hebben. Als je die gevoelens eenmaal volledig hebt verwerkt, is het belangrijk dat je alles wat er gebeurd is nog eens constructief gaat bekijken. Om er van te leren. Om er inspiratie en motivatie uit op te doen. 

Inspiratie is namelijk een geweldige motivator. Als we echt geïnspireerd zijn, zijn we opgeladen. Dan zijn we klaar om alle veranderingen te creëren, die nodig zijn om ons dichter bij onze doelen te brengen.

Overweeg om een soort van dagboek aan te schaffen en bij te gaan houden wat er allemaal voor goeds en positiefs is gebeurd. Elk type dagboek is voldoende, het hoeft niet alleen de dingen te bevatten waar je die dag dankbaar voor moet zijn. Maar het noteren wat goed gegaan is en waar je dus dankbaar voor kunt en mag zijn, kan bij het streven naar verwerking buitengewoon nuttig zijn. Je zult willen kijken naar alle dingen die je hebt geleerd. 
 
Dat gaat het beste door dat schriftelijk te doen. Schrijven is een geweldige manier om echt bij jezelf naar binnen te kijken. En om je ervaringen goed te bestuderen en aan de tand te voelen. Op dit weblog staan meerdere artikelen over het bijhouden van dagboeken en de vele voordelen die dat geeft. Gebruik de zoekfunctie op het blog om deze artikelen te vinden. 

Schrijf over je falen. En stel jezelf belangrijke vragen zoals: 
 
  • Waarom is mijn falen gebeurd? 
  • Wie werd beïnvloed door mijn falen? 
  • Werd ik door anderen beïnvloed? 
  • Welke kansen kunnen er verborgen zijn?
  • Wat had er anders kunnen gebeuren?

Dit zijn allemaal geweldige manieren om na te denken over een nieuw plan. 
 
Noem dat dan maar plan "B".
 
En weet daarna met dat nieuwe plan "B" jezelf te inspireren om de volgende stap vooruit te zetten.




Morgen gaan we naar iets heel bijzonders kijken. Namelijk naar de manier waarmee men vroeger bepaalde waar men was. En welke route je moest nemen om ergens anders te komen. Weet je nog hoe zoiets heette? Inderdaad. Een landkaart!

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.

 

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

e-mail

Chat via Messenger 

Jetje's dag op Facebook

Jetje's dag op Instagram

Jetje's dag op Twitter  

Jetje's dag op Friendweb

Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest 

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier 

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

  • [DUBBELGEKOELDE JETJE] - [DUBBELGEKOELDE JETJE] Goedemorgen vrienden, als je zo naar buiten kijkt naar de flarden slagregen die door een steenkoude Noordenwind voortgedreven wo...

Populaire posts