Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

19 april. Knoflookdag

19 april. Knoflookdag

Vandaag, 19 april,  is het knoflookdag. Weer iets nieuws, zullen jullie zeggen, maar het is echt waar. Ook dit ui-achtige gewas heeft een eigen herdenkingsdag. 

19 april. Knoflookdag
Met een volle pot met knoflook


De plant

De knoflook is een plant uit de familie van de Amaryllidaceae. Inderdaad, de amaryllis die we ooit, in het prille begin,  eerder op dit weblog zijn tegengekomen. (https://jetjesdag.blogspot.com/2021/02/jetjes-amaryllisdag.html) Ook de overbekende gele narcis komt uit deze plantenfamilie. 


19 april. Knoflookdag
Uitkijken dat er niets in het water valt


Een eetbare plant met een luchtje

De bol is het eetbare deel. Deze ziet er van buiten uit als een soort spierwitte ui, maar maak je die bol open, dan is het inwendige heel anders van vorm dan bij een ui. 

Knoflook heeft veel toepassingen in de keuken. Het wordt gebruikt als vers gerecht, maar het wordt ook gedroogd en tot poeder gestampt. Dit knoflookpoeder wordt in strooiers in de supermarkt verkocht.
Knoflook heeft een sterke, doordringende smaak en geur. Een geur, die vaak dagen later nog te merken is, omdat stoffen uit de knoflook bij mensen door het bloed worden opgenomen en in de huid terecht komen. Vandaar uit wordt de geur geleidelijk aan verspreid. Deze knoflookgeur wordt in sommige landen als hinderlijk ervaren. 


19 april. Knoflookdag
Kijk, dat zijn nu de echte knoflookjesHet kruid wordt onder andere in Frankrijk, in de Midden-Europese landen en rond de Middellandse zee veel genuttigd in allerlei gerechten. In Nederland komen we het vrij beperkt tegen en is het vooral een kruid, om maaltijden en salades op smaak te brengen, net als bijvoorbeeld peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Knoflook heeft in Nederland niet echt een eigen status. 


19 april. Knoflookdag
Ik zal ze nog een keer goed laten zien


Knoflook is een oud gerecht

We komen knoflook overal in de geschiedenis tegen. Het wordt vermeld in de Bijbel, de Talmoed en de Koran. Op Egyptische papyrus wordt knoflook 5000 jaar geleden al vermeld. Het werd vooral gebruikt als een soort mysterieus krachtvoer en voor het genezen van de meest uiteenlopende kwalen.


19 april. Knoflookdag
Dit lijkt me een vrij bijzonder exemplaar


De geneeskrachtige werking van knoflook

Ook nu wordt knoflook nog alom gezien als een gezond middel dat tegen vele kwalen zou helpen. Dit is wellicht wat overdreven. Dat er positieve effecten zijn op hoge bloeddruk door met name de verlaging van cholesterol, is erkend, maar voor andere geneeskundige werking is geen bewijs. Desondanks kan het placebo-effect vaak wonderen doen, zolang iemand maar in de helende werking van de plant blijft geloven.


19 april. Knoflookdag
Een pot vol met geneeskracht!


Knoflook is een interessant gewas

Al met al is knoflook dus een interessant gewas, dat ook in Nederland best wel een betere naam zou mogen hebben, vanwege de positieve bijwerkingen. De geur moeten we dan maar even op de koop toenemen. Daar went iedereen vanzelf aan en dan ruik je het niet meer. 

De effecten van knoflook op vampiers

Er is nog een veel besproken toepassing voor knoflook. Namelijk voor de bestrijding van vampiers. Nu hebben de meeste mensen daar niet echt veel last van, maar voor degenen die wel last hebben van een vampierplaag, een bos knoflook bij de voordeur schijnt uitstekend te helpen, om deze lastige individuen op een flinke afstand te houden.

Onthoud dat, als jullie plotseling last van vampiers mochten krijgen. Je weet het maar nooit in deze rare tijden. Er gebeuren wel meer onverwachte vreemde dingen.


Quote van de dag


quote van de dag 

Kun je iets bereiken met een internetbedrijf?


Waarom een internetbedrijf?

Veel kunstenaars vinden het lastig, om hun kunst aan de man gebracht te krijgen. Inderdaad, kunst is niet het gemakkelijkste product om aan de man te brengen. Verkopen kan ook via internet. Sterker nog, er zijn minimaal een vijftigtal technieken bekend, om handel via het internet te drijven, waarvan de website er eentje en ook de meest bekende is. Meestal is er een combinatie van een aantal technieken nodig, om echt een effect op je omzet te gaan zien. Veel kunstenaars beginnen echter met een website of een weblog en breiden met die website als fundament, geleidelijk aan uit. Want dat alleen die website geen gigantische omzet gaat brengen, wordt meestal al snel duidelijk en dan gaat men op zoek naar meer. 


Is een internetbedrijf een beetje te doen?

Nu heb je misschien al hebt besloten om voor het verkopen van je kunst een internetbedrijf op te zetten. En dan vraag je je misschien af, wat de uiteindelijke mogelijkheden van een internetbedrijf kunnen zijn. Waar je online handel naar toe kan groeien. Het is normaal dat je tijdens deze fase een beetje aarzelt, vooral als het de eerste keer is, dat je dit uitprobeert. Je voelt je misschien een beetje gestrest over de hele zaak, maar maak je geen zorgen, je zult alles in de hand kunnen houden.

Waar een internetbedrijf je naartoe kan brengen

Elk type bedrijf kan je succes brengen, of het nu een online opzet of een fysieke winkel is. Maar belangrijk is dat je het op de juiste manier beheert. Onthoud dat het behalen van succes met een internetbedrijf niet alleen tijd kost, maar het gaat ook nog best wel wat inspanning van je vergen. Puur gaan zitten zwoegen, vergroot je kansen op een succesvol internetbedrijf niet. Een slimme aanpak heeft overduidelijk de voorkeur.

Wat wordt het effect?

Maar als je eenmaal laaiend enthousiast bent geworden over je online zakelijke onderneming, waar kan dit dan uiteindelijk toe gaan leiden?  De meeste mensen zijn het erover eens, dat een online bedrijf je de meeste vrijheid geeft, als het gaat om het beheren van je tijd. Als jij het type persoon bent, dat graag thuis zou willen blijven en bij je kinderen en je gezin zou zijn, dan is een eigen internetbedrijf absoluut de beste baan voor jou. Bovendien heb je meer tijd om andere dingen te doen, die je al zou willen doen, en met een beetje geluk heb je er ook meer geld voor, dat uit het internetbedrijf komt.

Sterker nog, als het goed loopt en een beetje groeien wil, dan kun je er zelfs financiële vrijheid mee gaan ervaren. En dat is uiteindelijk natuurlijk wat we allemaal willen. Veel geld verdienen, zonder er al te veel voor te hoeven werken, is voor de meeste mensen absoluut een verleidelijk aanbod en de beste manier om dit doel te bereiken, is via een succesvol online bedrijf.

Mensen die al via internet zijn geslaagd

Hoewel de meesten van ons altijd wel zullen blijven aarzelen om een online bedrijf te beginnen, hebben veel mensen in het verleden het risico toch dapper genomen en daar plukken ze nu de voordelen van. Hun inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, want ze beginnen al te ervaren, dat ze inmiddels meer financiële vrijheid hebben en de luxe van tijd om de dingen te doen die ze willen. Of bij kunstenaars, ze hoeven zich minder of geen zorgen over hun geldelijke positie meer te maken en kunnen zich lekker op het maken van hun kunst gaan storten. 

Wat is hun geheime formule?

Deze mensen hadden niet veel ervaring in marketing of het leiden van een bedrijf. De moedige mensen durfden echter een risico te nemen en mede door de vastberadenheid die ze bezaten, bewees dit, dat het nemen van risico de juiste beslissing kan zijn. En al helemaal toen ze succesvol werden in hun zakelijke onderneming en nu de voordelen ervan kunnen blijven genieten.

Dat kun jij toch ook?

En waarom zou jij het dan slechter doen? Wat is de reden voor jou om je zorgen te maken? Het is heel goed mogelijk, dat je hetzelfde bereikt als deze personen die je vóór gingen. Het belangrijkste is dus, dat je over moed en vastberadenheid beschikt, om deze uitdaging aan te gaan. En door durf te vertonen, zet je je in elk geval apart van al die mensen, die wel zouden willen, maar uiteindelijk toch niet durven. En let wel, dat zijn de meesten.

Jetje's dag komt met een uitgebreide serie over internetmarketing

Bij Jetje's dag is veel kennis op het gebied van internetmarketing aanwezig. En het is dan ook de bedoeling om dat uit te gaan delen. Via Jetje's dag natuurlijk, maar binnenkort ook met boeken en workshops. Bij de laatste groep moet wel de overheid weer een beetje mee gaan werken. maar dat zal geleidelijk aan ook wel weer komen. Maar wil je meer weten over de schat aan mogelijkheden over internetmarketing? Hou dan Jetje's dag goed in de gaten. 
De bollenvelden staan in volle bloei. De toeristen trappen elkaar op de tenen om hun selfies te maken. Kun je er dan nog iets anders van maken? Ja hoor, dat is mij wel toevertrouwd. Zie de speciale bollenveldfoto's in Jetje's dag van dinsdag de 20e april.

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is best veel.

 

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

e-mail

Chat via Messenger 

Jetje's dag op Facebook

Jetje's dag op Instagram

Jetje's dag op Twitter  

Jetje's dag op Friendweb

Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest 

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier 

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts