Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

17 mei 2024. Jetje houdt van een bloemetje

 

17 mei 2024. Jetje houdt van een bloemetje

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze mooie dag vol bloemengeur

Ben je ook een liefhebber van bloemen? Ik wel. Een grote bos fleurige bloemen in huis doet me altijd goed. Ik heb een redelijk druk bestaan en daarom niet veel tijd om grote hoeveelheden planten na te lopen en te verzorgen. Maar een grote bos fleurige bloemen kan alleen al voldoende aandacht trekken en de sfeer in de kamer verbeteren. En dan zijn die andere planten direct al een stuk minder nodig. Vandaag dus een ode aan de oranje tulpen die al deze mogelijkheden bieden. Verder iedereen natuurlijk een fijne weekend en prettige Pinksterdagen. Op naar de meubelboulevard en de IKEA met z'n allen. 

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Jetje is blij met de bos tulpen in huis;


 2. Wijsheid is iets heel anders dan intelligentie;

  3. Edam is meer dan alleen Edammerkaas.


De voordelen van tulpen in je kamer

Vandaag heb ik een mooie bos oranje tulpen gescoord. Wisten jullie dat het hebben van een bos oranje tulpen in je kamer een ongeëvenaard gevoel van vreugde en energie kan geven? Nee, ik wist het ook niet, maar het internet weet natuurlijk alles. Laten we eens kijken wat er allemaal voor redenen zijn waarom zo'n bos tulpen een positieve uitwerking heeft. 


1. Oranje tulpen hebben een kleurrijke uitstraling

Oranje tulpen stralen een warme, levendige kleur uit. Oranje is een warme kleur die direct de aandacht trekt. Het is een ongebruikelijk kleuraccent, waarmee je direct de sfeer in je kamer verder verlevendigt. De kleur oranje wordt ook vaak geassocieerd met vreugde, creativiteit en energie. En dat is net iets voor mij. Het zien van deze vrolijke, optimistische bloemen zal je humeur verbeteren. Het gaat in elk geval een gevoel van optimisme en vitaliteit geven.


2. De symboliek van oranje tulpen

Tulpen, en met name oranje tulpen, hebben een hele rijke symboliek. Oranje tulpen staan symbool voor enthousiasme, waardering en een warmte naar andere mensen toe. Zeg maar een vorm van vriendschap. Oranje tulpen kunnen dus een perfecte manier zijn om je waardering voor jezelf of iemand anders te tonen. Deze tulpen zijn er meester in, om een boodschap van warmte en betrokkenheid over te brengen naar een ander.


3. De natuurlijke schoonheid van oranje tulpen

De elegante vorm van tulpen, met hun gladde, langwerpige bloemblaadjes en slanke stelen, brengt een vleugje natuurlijke elegantie en schoonheid in elk interieur. Dus ook in het jouwe. Dit kan een gevoel van rust en balans creëren. En dat alles draagt bij aan een rustgevende omgeving in je huis.4. Een bos oranje tulpen heeft een grote inzetbaarheid

Een bos oranje tulpen is veelzijdig door de eenvoud. Een bos oranje tulpen kan in verschillende stijlen en kamers worden geplaatst. Of je nu een modern, minimalistisch interieur hebt of een meer traditioneel ingerichte, klassieke ruimte, je tulpen passen er altijd bij. Ze kunnen een prachtig middelpunt vormen op de eettafel, een elegante en creativiteit verhogende toevoeging zijn aan je kantoor of zelfs een kleurrijke verrassing vormen op je nachtkastje.


5. Tulpen zijn tijdelijk. Ze zijn sterk seizoensgebonden 

Tulpen zijn onlosmakelijk verbonden met het voorjaar. Ze brengen daarmee een soort boodschap van de natuur. Een boodschap met de belofte van nieuw leven en frisse starts. Het hebben van een bos oranje tulpen in je kamer zal je eraan herinneren dat elke dag ook jou een nieuwe kans biedt om verder te bloeien en te groeien. Net zoals de natuur dat iedere dag opnieuw doet.


6. Bloemen in huis hebben een positieve invloed op welzijn

Studies hebben aangetoond dat bloemen in huis een positieve invloed kunnen hebben op je geestelijke gezondheid. Bloemen kunnen stress verminderen, gevoelens van meeleven, empathie en vriendelijkheid laten zien. Daarmee kunnen ze je algehele welzijn verbeteren. Zeker de levendige kleur van de oranje tulpen kan specifiek een gevoel van toenemende energie brengen. Iets wat je dagelijkse stemming een flinke boost kan geven.


7. Vooral tulpen zijn gemakkelijk in onderhoud

Tulpen zijn relatief eenvoudig te verzorgen. Ze hebben slechts wat vers water en een goed verlichte plek nodig om mooi te blijven. Met minimale inspanning kun je genieten van hun pracht, waardoor ze een praktische keuze zijn voor mensen die van bloemen houden, maar die niet al te veel tijd hebben voor een uitgebreide verzorging. Iets wat tegenwoordig wel voor iedereen lijkt te gelden.


8. Oranje tulpen zijn flexibel in je interieur

Je kunt oranje tulpen op zichzelf in een vaas zetten voor een strakke, eenvoudige uitstraling. Je kunt ze ook combineren met andere bloemen en groen om een meer weelderig en divers arrangement te creëren. Deze flexibiliteit maakt deze bloemen ideaal voor het realiseren van precies het soort decoratie en uitstraling dat je wenst.

Kortom, een bos oranje tulpen in je kamer is niet alleen een lust voor het oog, maar brengt ook een scala aan andere voordelen met zich mee. De tulpen voegen een sprankje extra vreugde toe aan je dagelijkse leven. Ze zorgen voor een warme, gastvrije sfeer in je huis.
 
 Wijsheid en intelligentie

Er is een groot verschil tussen intelligentie en wijsheid. Veel mensen hebben de neiging om beide begrippen door elkaar te halen, maar dat is niet terecht. Intelligente mensen hebben het vermogen om heel veel verschillende ideeën te begrijpen. Hun wereld is groot, net als hun belangstelling. En dat gaat hen vaak nog aardig goed af ook. Dus niets om je zorgen over te maken. Maar hoe zit dat dan met wijze mensen?

Wijze mensen hebben de vaardigheid om in te zien wat de moeite waard is om te begrijpen. En dat zijn veel minder zaken dan je met louter intelligentie zou bekijken. Een wijs mens kan een geweldig leven leiden zonder intelligent te zijn, zoals veel mensen menen te moeten zijn om verder te komen. 

We spreken niet voor niets in veel te laatdunkende termen als "boerenslimheid." We hebben het dan over een bevolkingsgroep die als wijs en slim bekend staat, maar vaak geen academische achtergrond heeft. Gevoelsmatig lijkt dat onderscheid tussen wijsheid en intelligentie dus wel aanwezig. 

Maar waarom streven we dan allemaal naar het opvoeren van onze intelligentie, kennis en ervaring en niet naar het vergroten van onze wijsheid? Iets wat toch wel neer zou komen op het loslaten van veel zaken waar we ons kennelijk wel in verdiepen, maar die verder niet bijdragen aan de wijsheid waarmee we door het leven gaan. 

Wijsheid kan goed zonder intelligentie. Maar intelligente mensen zonder enig gevoel voor wijsheid zijn vaak gevaarlijk voor zichzelf. Het leidt tot vormen van overbelasting met zaken die er eigenlijk niet toe doen. En is dat dan niet een vorm van domheid in plaats van intelligent gedrag?


Herinner je je deze nog?

Soms krijg ik de vreemdste verzoeknummers in mijn mail. En één van die verzoeken heeft geleid tot een shoot die heel veel rommel gaf. Het ging om 10 januari 2022. Ofwel  Slagroomdag. Zoals de naam al zegt, een shoot met heel veel, veel te veel, slagroom. Nou ja, de vrager heeft gekregen wat hij wilde. En gelachen hebben we ook wel tijdens de shoot. En daarna had ik nog wat op te ruimen. Op  https://jetjesdag.blogspot.com/2022/01/10-januari-slagroomdag.html vind je er aanzienlijk meer over.

 

Edam

In Edam kwam ik vroeger regelmatig om te poseren. Later is de tekenclub naar Volendam verhuisd. Allebei mooie dorpjes waar het altijd wel even leuk fotograferen was. En interessant om eventjes rustig rond te wandelen, want dat ging in beide plaatsen ook prima. Deze foto's zijn bijvoorbeeld van een wandeling van Edam via de dijk van het IJsselmeer richting Volendam en dan binnendoor weer terug. 


Morgen in Jetje's dag
Ik weet het nog niet. Het is nog ver weg, want de eerstvolgende Jetje's dag is pas volgende week dinsdag! Iedereen fijne Pinksterdagen toegewenst. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts