Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

14 februari 2024. Valentijn met korte broek

 

14 februari 2024. Valentijn met korte broek

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal!✋✋

Een paar weken geleden ben ik al eens met mijn spijkerbroek bezig geweest. Ik heb hem toen een beetje bijgewerkt, zodat hij lekkerder zat. Heel veel volgers zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe dat afgelopen is. Moest er nog meer van die broek af? Bleef hij wel een een beetje bruikbaar? Allemaal vragen waar ik fatsoenshalve natuurlijk nog wel even op terug moet komen. En dat doe ik vandaag dan ook eventjes. Nou ja, in elk geval wens ik iedereen natuurlijk een hele prettige woensdag. Overigens is het Valentijnsdag vandaag. Dat wordt weer een nokvolle brievenbus!


Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Jetje viert Valentijn op duidelijk eigen wijze;


 2. Iets over de mening van anderen;

  3. Montfoort is een leuke plaats voor een wandeling.Het Verhaal van een Model, een Kapot Geknipte Spijkerbroek en een Roestig KeukentrapjeIn de wereld van de mode gaat het vaak verder dan alleen maar stoffen en ontwerpen. Het kan ook gewoon het werken aan een concept zijn. Shoots die tegen de conceptuele kunst aan schuren zijn dan het grappigste. En een goede ontwerper kan het als een basis zien om weer mee aan het werk te gaan. Soms kunnen dit soort wat bizarre fotoshoots ons prima herinneren aan de schoonheid die uitgaat van imperfectie. Een vorm van imperfectie die dan weer gekoppeld is aan de immense kracht van creativiteit. Zoals bij dit verhaal - een verhaal over een model, een kapot geknipte spijkerbroek en een roestig keukentrapje.


Het begon allemaal op een willekeurige ochtend in de huiskamer van het model. Een creatieve omgeving, de lucht zindert er vaak van de creatieve energie. Vandaag was de geur van versgemalen koffie vermengd met de geur van textiel. In het midden van dit bruisende tafereel liep een vrolijke dame die door haar omgeving vaak Jetje werd genoemd, maar die volgens de burgerlijke stand Henriëtte bleek te heten. Jetje was model en wel een model waar het vreemdste niet vreemd genoeg voor is. 


Jetje doet veel fotoshoots. Zowel voor dit weblog als voor andere doeleinden. Voor het maken van cursusmateriaal bijvoorbeeld. Nu ging het om een creatieve cursus en dan kan de outfit heel wat vreemdigheid verdragen.


Bijvoorbeeld de spijkerbroek, die al heel wat te verduren had gehad en waar in een vorige shoot al een flink stuk vanaf geknipt was. Nee, het was geen kleding meer om mee naar de supermarkt te gaan, maar die neiging had Jetje ook helemaal niet. Bij fotoshoots is het gekste vaak niet gek genoeg en dat is duidelijk een concept dat heel veel mensen aanspreekt. 

Behalve deze spijkerbroek zwierven er nog wat verfspullen rond. En er was nog een keukentrapje dat iemand vergeten was weg te zetten. Henriëtte ontdekte het trapje direct bij binnenkomst. Het was een oud, roestig en ogenschijnlijk nutteloos keukentrapje. Maar een stemmetje van binnenuit zei tegen, Jetje dat dit het antwoord was op haar dilemma. Samen met een paar scharen die eveneens achtergebleven waren. 


De broek was toch als kapot. Dan maar de creatieve manier gebruiken met alles wat je hebt. Dan kun je de spijkerbroek net zo goed verder verknippen en kijken wat er al doende voor iets creatiefs tevoorschijn komt. Misschien wel helemaal niets, maar wat dan nog? Dat had je met experimenten. Die zijn er nu eenmaal om af en toe flink te mislukken, maar daar was nu nog geen sprake van. 


De fotograaf die de shoot moest vastleggen was verbluft door Jetje's inventiviteit en durf. Hij besloot het het moment vast te leggen zoals het was. Een ode aan de creativiteit en een oproep tot spontaniteit in de modewereld. Soms hoef je niet ver voor een foto. Een fotoshoot in de tropen is natuurlijk nooit weg. Dat mag duidelijk zijn. Maar gewoon met wat toevallig aanwezige rommel wat improviseren heeft zeker een hele duidelijke charme.

Anderen vinden dat misschien niet, maar wat maakt dat uit? 
 
 


Die mening van die anderen

We kunnen ons de dingen die andere mensen denken, voelen en geloven soms slecht voorstellen. En als ze dan ook nog negatief zijn over de dingen die we zelf als heel positief beschouwen, dan is het helemaal lastig. We snappen die mensen niet. We zijn het oneens. En in hele sterke gevallen ergeren we ons er ook nog eens behoorlijk aan. 

Het is voor iedereen herkenbaar menselijk gedrag. En het is ook nog eens heel inefficiënt gedrag. Want wat kunnen we doen om die mensen anders te laten denken? Zodat ze bij voorkeur net zo gaan denken als wijzelf doen? In feite kunnen we helemaal niets. Sterker nog, het is eigenlijk volkomen zinloos om het zelfs maar te proberen, nietwaar? 

Moeten we dan alles wat anderen doen, denken en zeggen maar accepteren en negeren? Nee, dat is niet nodig. Maar we moeten er wel voor zorgen dat het ons allemaal niet meer raakt. Want wat we wél in de hand hebben is de manier waarop we er zelf op reageren. Onze reactie op vervelend gedrag van anderen hebben we volkomen zelf in de hand. Wij bepalen onze eigen reactie. Niemand anders.

Is iemand vervelend en we reageren op dezelfde negatieve manier, dan zal de zaak alleen maar escaleren. Weten we kalm en begripvol te reageren, dan ligt het heel anders. Onze reactie zal alleen maar de-escalerend werken en er voor zorgen dat we sterker uit de discussie komen. Sterker voor ons eigen gevoel en ons zelfvertrouwen en sterker ten opzicht van anderen die onze kracht kennelijk niet op konden brengen. 

Wat anderen doen kun je niet regelen, laat staan controleren. Maar wat je zelf doet, dat heb je volkomen in de hand.  Herinner je je deze nog?

Vandaag gaan we terug in de tijd naar 31 augustus 2021 om een monument te reinigen. Een monument ter ere van de de Hollandse Waterlinie in de buurt van Culemborg, vlak langs de A2. Daar heeft iemand de moeite genomen om een oude bunker in twee delen te zagen. Zal best een flink klusje zijn geweest. Maar het is wel leuk om er te fotograferen.

 Op https://jetjesdag.blogspot.com/2021/08/31augustus2021.html zien jullie het resultaat.

 

Jetje reinigt de waterlinie
Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen
Montfoort

Vandaag gaan we naar Montfoort. Er zijn twee plaatsen die zo heten, maar deze ligt ergens op de grens tussen Utrecht en Zuid-Holland. In de buurt van Woerden. Een leuk oud stadje aan de Rijn. Het meest opvallende is het oude kasteel. Het ligt langs de doorgaande weg en valt dus lekker op. En ze zijn er gek op roze prunusbomen. 

Kasteel Montfoort achterzijde

Kasteel Montfoort ingang

De Rijn bij Montfoort

Kasteel Montfoort met fontein

Montfoort met de bloeiende prunusMorgen in Jetje's dag
Morgen staat de jaarmarkt in Lisse op het programma.

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts