Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

24 januari 2024. Tijgerprintjes en eendenogen

 

24 januari 2024. Tijgerprintjes en eendenogen

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal 

Vandaag hebben we weer eens een Jetje's dag die zich afspeelt in de natuur, of randgebieden daarvan. De wereld van alles wat groeit en bloeit en altijd weer boeit, zoals men vroeger in één of ander radioprogramma wist te melden. Geen idee meer welk programma dat was. Maar goed, het blijft een interessant onderwerp om eens in te duiken. Als symbool van het feit dat mensen onderling ook niet echt prettig met elkaar omgaan een serie foto's die gemaakt zijn op een wandeling vanuit Weesp, namelijk Fort Uitermeer.  Nou, heel wat leeswerk weer, dus ik houd maar snel op!

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Over de tijdloosheid van de tijgerprint;


 2. Angstaanjagende creaturen;

  3. Fort Uitermeer bij Weesp.


De woeste wildernis naar de kledingkast gehaald

Foto: Johan van der Linden in Almere

In de wereld van de damesmode zijn er altijd trends die komen en gaan. Hoewel, veel trends hebben de neiging om na verloop van tijd weer terug te komen. Maar er is één patroon dat de tand des tijds hardnekkig lijkt te doorstaan. En dat is de panterprint. De imitatie van de vacht van dit fraaie katachtige roofdier. Het zijn meestal gedurfde en opvallende prints. Maar ze hebben een blijvende plaats veroverd in de garderobe van vele vrouwen over de hele wereld. Het gaat daarbij vooral om broeken. En dan voegen panter- en tijgerprints een onmiskenbare dosis flair en een soort van ruig wildernis-gevoel toe aan de stijl van elke vrouw.

Foto: Johan van der Linden in Almere

Een uitdrukking van zelfexpressie

Broeken met panter- of tijgerprint houden lang stand, omdat ze veel meer zijn dan alleen maar kledingstukken. Deze broeken zijn een krachtige uitdrukking van zelfexpressie. Het opvallende patroon zou een gevoel van moed oproepen. Het patroon moedigt vrouwen aan om zichzelf te tonen, zoals ze werkelijk zijn. Sterk, onafhankelijk en vol vertrouwen in zichzelf. Het dragen van een broek met deze gedurfde dierenprints is hun manier om te laten zien dat mode niet alleen gaat om het volgen van trends. Nee, mode kun je ook gebruiken om je persoonlijkheid uit te drukken.

Foto: Johan van der Linden in Almere

Zoekend naar verbinding met de natuur

De panter- en tijgerprints op deze broeken suggereren een diepe verbinding met de natuur. De afgebeelde vachten zijn van dieren die een symbool van kracht en gratie zijn. De afbeeldingen inspireren ontwerpers om prints te ontwerpen die een vleugje van deze wilde schoonheid in de stedelijke jungle willen brengen. Door deze prints te omarmen, kunnen vrouwen een verbinding proberen te leggen met de natuurlijke wereld. Zelfs als je midden in een bruisende stad woont. Het dragen van dergelijke broeken kun je zien als een eerbetoon aan de majestueuze dieren, die de ontwerpers als inspiratiebron diende.

Foto: Johan van der Linden in Almere

De printen maken veelzijdigheid in stijl mogelijk

Een van de opvallende kenmerken van broeken met panter- of tijgerprint is hun veelzijdigheid. Dit soort broeken kan moeiteloos worden gecombineerd met verschillende stijlen en kledingstukken. Voor een casual dagelijkse look kunnen ze worden gedragen met een eenvoudig T-shirt of een trui. Voor een meer formele gelegenheid kunnen ze worden gecombineerd met een elegantere blouse en en zelfs hakken. De prints passen vaak verbazend goed bij de meest uiteenlopende kleuren en texturen. En die veelzijdigheid maakt ze tot een waardevolle aanvulling op elke kledingkast.

Foto: Johan van der Linden in Almere

Het symbool van een tijdloze trend

Terwijl sommige modetrends komen en gaan, blijven panter- en tijgerprints tijdloos. Deze prints hebben de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende hypes in de mode en blijven opmerkelijk relevant in elke seizoen collectie. Het feit dat ontwerpers steeds weer teruggrijpen naar deze prints, bewijst de blijvende aantrekkingskracht en bevestigt de iconische status die ze in de modewereld hebben weten te veroveren.

Foto: Johan van der Linden in Almere

Een krachtig middel voor zelfexpressie

Deze broeken met panter- of tijgerprint bieden dus niet alleen een modieus kledingstuk, maar ze dienen ook als een krachtig middel voor zelfexpressie. En voor verbinding met de natuur. Hun veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht maken ze tot een essentieel onderdeel van de moderne damesgarderobe. Dus omarm ik graag de wildernis in stijl!

Foto: Johan van der Linden in Almere






Het overwin je je angst voor eendenogen

Nu we het toch over wilde dieren en hun vacht hebben is het wel eens goed om te kijken naar de woeste creaturen die we in onze directe omgeving aan kunnen treffen. Want vroeger, in de oertijd, was je als oermens je leven niet zeker. Je had altijd het risico dat je ergens op het menu stond van een groot roofdier. 

De boosdoener
Hier hebben we één van de boosdoeners. Nog met nakomelingen ook

We ontwikkelden er als mens allerlei angsten en fobieën door die nu niet echt veel praktisch nut meer hebben. De gevaarlijkste katachtige is de slome kat van de buren die over de schutting klimt om tussen je pas aangeplante bloembollen te gaan poepen. 

Maar we moeten het ook niet onderschatten. Er is wel degelijk een groepering die lijdt onder de natuur om ons heen. Dat is de groep mensen die last heeft van anatidaefobie. Voor wie niet weet wat dit voor een angstvorm is, dit is de angst dat er ergens vanuit een verborgen hoekje constant een eend naar je kijkt. De eend let op je. Houdt je in de gaten! Er zijn eendenogen op je gericht! Een eend? Ja, inderdaad. Een eend.

Anatidaefobie is een term die niet officieel erkend wordt in de wereld van de psychologie. Maar wordt daar wel gebruikt. Namelijk om een vorm van irrationele angst te beschrijven en de absurditeit van bepaalde angsten te benadrukken. De absurditeit kan helpen om met een soort humor wat luchtigheid te brengen bij de behandeling van meer serieuze aandoeningen. 

een ware nachtmerrie
Een ware nachtmerrie voor de anatidaefobie lijder 

Dus mocht je last krijgen van arachibutyrofobie, ofwel de angst voor pindakaas die aan het gehemelte blijft plakken, dan weet je dat het met zo'n dreigende eend altijd nog erger kan en dat er kans is dat je pindakaasfobie met eendenogen behandeld gaat worden.


Herinner je je deze nog?

Vroeger had ik niet veel met poker. Zeker niet om grof geld. Pokeren, daar deden we op de rustige en nette Veluwe niet aan. Dat was voor een ander soort mensen, die met name in de Randstad woonden. Die deden dat soort dingen. Later heb ik het wat ingehaald en ga ik rustig "all in" als dat zo uitkomt. En er is op Jetje's dag een post aan gewijd, 13 april 2021. Poker op scrabbledag, die hier te  vinden is: https://jetjesdag.blogspot.com/2021/04/13-april-poker-op-scrabbledag.html


Jetje gaat all-in
Jetje heeft een goede kaart en gaat "all-in"



Weesp, fort Uitermeer

Fort Uitermeer is een fort dat deel uit gemaakt heeft van de Hollandse Waterlinie. Dit was een verdedigingslinie die in de 17e eeuw werd aangelegd om het westen van Nederland te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Het fort is gebouwd in 1845 en had als taak om de Vecht en het aangrenzende gebied te beschermen tegen vijandelijke troepen. De ligging van fort Uitermeer, te midden van groene natuur en langs de schilderachtige Vecht, maakt het ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. En zo kwam ik er wandelend vanuit Weesp ook een keertje terecht.

Fort Uitermeer, aan de Vecht bij Weesp

Fort Uitermeer, aan de Vecht bij Weesp 1

Fort Uitermeer, aan de Vecht bij Weesp 2

Fort Uitermeer, aan de Vecht bij Weesp 3

Fort Uitermeer, aan de Vecht bij Weesp 4




Morgen in Jetje's dag
Morgen gaan we aan de Irish Coffee. Want het is Irish Coffee dag

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts