24 januari 2024. Tijgerprintjes en eendenogen
Jetje aan het woord
Goedemorgen allemaal
Vandaag hebben we weer eens een Jetje's dag die zich afspeelt in de natuur, of randgebieden daarvan. De wereld van alles wat groeit en bloeit en altijd weer boeit, zoals men vroeger in één of ander radioprogramma wist te melden. Geen idee meer welk programma dat was. Maar goed, het blijft een interessant onderwerp om eens in te duiken. Als symbool van het feit dat mensen onderling ook niet echt prettig met elkaar omgaan een serie foto's die gemaakt zijn op een wandeling vanuit Weesp, namelijk Fort Uitermeer. Nou, heel wat leeswerk weer, dus ik houd maar snel op!
Jullie Jetje
Samenvatting van vandaag
1. Over de tijdloosheid van de tijgerprint; | ||
2. Angstaanjagende creaturen; | ||
3. Fort Uitermeer bij Weesp. |
De woeste wildernis naar de kledingkast gehaald
In de wereld van de damesmode zijn er altijd trends die komen en gaan. Hoewel, veel trends hebben de neiging om na verloop van tijd weer terug te komen. Maar er is één patroon dat de tand des tijds hardnekkig lijkt te doorstaan. En dat is de panterprint. De imitatie van de vacht van dit fraaie katachtige roofdier. Het zijn meestal gedurfde en opvallende prints. Maar ze hebben een blijvende plaats veroverd in de garderobe van vele vrouwen over de hele wereld. Het gaat daarbij vooral om broeken. En dan voegen panter- en tijgerprints een onmiskenbare dosis flair en een soort van ruig wildernis-gevoel toe aan de stijl van elke vrouw.
Een uitdrukking van zelfexpressie
Zoekend naar verbinding met de natuur
De printen maken veelzijdigheid in stijl mogelijk
Het symbool van een tijdloze trend
Een krachtig middel voor zelfexpressie
Het overwin je je angst voor eendenogen
Nu we het toch over wilde dieren en hun vacht hebben is het wel eens goed om te kijken naar de woeste creaturen die we in onze directe omgeving aan kunnen treffen. Want vroeger, in de oertijd, was je als oermens je leven niet zeker. Je had altijd het risico dat je ergens op het menu stond van een groot roofdier.
Hier hebben we één van de boosdoeners. Nog met nakomelingen ook |
We ontwikkelden er als mens allerlei angsten en fobieën door die nu niet echt veel praktisch nut meer hebben. De gevaarlijkste katachtige is de slome kat van de buren die over de schutting klimt om tussen je pas aangeplante bloembollen te gaan poepen.
Maar we moeten het ook niet onderschatten. Er is wel degelijk een groepering die lijdt onder de natuur om ons heen. Dat is de groep mensen die last heeft van anatidaefobie. Voor wie niet weet wat dit voor een angstvorm is, dit is de angst dat er ergens vanuit een verborgen hoekje constant een eend naar je kijkt. De eend let op je. Houdt je in de gaten! Er zijn eendenogen op je gericht! Een eend? Ja, inderdaad. Een eend.
Anatidaefobie is een term die niet officieel erkend wordt in de wereld van de psychologie. Maar wordt daar wel gebruikt. Namelijk om een vorm van irrationele angst te beschrijven en de absurditeit van bepaalde angsten te benadrukken. De absurditeit kan helpen om met een soort humor wat luchtigheid te brengen bij de behandeling van meer serieuze aandoeningen.
Een ware nachtmerrie voor de anatidaefobie lijder |
Dus mocht je last krijgen van arachibutyrofobie, ofwel de angst voor pindakaas die aan het gehemelte blijft plakken, dan weet je dat het met zo'n dreigende eend altijd nog erger kan en dat er kans is dat je pindakaasfobie met eendenogen behandeld gaat worden.
Herinner je je deze nog?
Vroeger had ik niet veel met poker. Zeker niet om grof geld. Pokeren, daar deden we op de rustige en nette Veluwe niet aan. Dat was voor een ander soort mensen, die met name in de Randstad woonden. Die deden dat soort dingen. Later heb ik het wat ingehaald en ga ik rustig "all in" als dat zo uitkomt. En er is op Jetje's dag een post aan gewijd, 13 april 2021. Poker op scrabbledag, die hier te vinden is: https://jetjesdag.blogspot.com/2021/04/13-april-poker-op-scrabbledag.html
Jetje heeft een goede kaart en gaat "all-in" |
Weesp, fort Uitermeer
Fort Uitermeer is een fort dat deel uit gemaakt heeft van de Hollandse Waterlinie. Dit was een verdedigingslinie die in de 17e eeuw werd aangelegd om het westen van Nederland te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Het fort is gebouwd in 1845 en had als taak om de Vecht en het aangrenzende gebied te beschermen tegen vijandelijke troepen. De ligging van fort Uitermeer, te midden van groene natuur en langs de schilderachtige Vecht, maakt het ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. En zo kwam ik er wandelend vanuit Weesp ook een keertje terecht.
Morgen gaan we aan de Irish Coffee. Want het is Irish Coffee dag
Colofon
Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent.
Bijdragen
Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links.
Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.
Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:
Chat kan gemakkelijk via Messenger
Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden
Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's
Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram
Een fotomodel hoort ook op modelmayhem
Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest
Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin
Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog
Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten