Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

18 januari 2024. Jetje behangt door

 

18 januari 2024. Jetje behangt door

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal, 

wat fijn dat jullie Jetje's dag weer hebben weten te vinden. Dat waardeer ik echt. Zeker omdat na ruim een week de groei van het aantal bezoekers er al weer lekker in zit, na ruim een jaar "sabbatical" van Jetje's dag. Leuk! Vorige week ben ik begonnen met behangen, gisteren zijn de kozijnen van een verfje voorzien en heb ik uitgelegd dat ik met "Model met koffie" aan de gang ga! Overigens direct al positieve reacties, dus dat is leuk. Voor wie eigenlijk nog niet echt weet wat hij of zij met "Model met koffie" aan moet, heb ik vandaag nog wat meer gegevens toegevoegd. Flink stukje lezen, maar het is de moeite waard. Dat vind ik in elk geval zelf! 😁 

Ik wens iedereen een fijne donderdag.

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Jetje maakt zowaar het behangen af;


 2. 83 redenen om eens een keer bij "Model met koffie" te gaan kijken;

  3. Het paradijs voor de molenliefhebber.



En verder met het behangen

Vorige week [https://jetjesdag.blogspot.com/2024/01/behangplaktafel.html] heb ik een begin gemaakt met behangen. Ik heb toen al ontdekt dat klussen best wel veel tijd kost. Zo ging de helft van de tijd die nodig was voor het behangen in het uitklappen van de behangtafel zitten. Dat was niet zo mooi. Zo komt die klus nooit klaar en moet mijn omgeving de hulptroepen van John Williams nog in gaan fffroepen. Maar goed, vandaag ga ik verder. Ook het behangplaksel staat klaar en is tot ieders verbazing nog een vrij glad mengsel geworden. Het effect van erwtensoep waar een fles bleekwater bij gegoten is, is inmiddels verdwenen. De kat zit in de slaapkamer en geeft geen problemen. 


Ik heb een lekker rustig zebrabehangetje uitgezocht en dat gaan we nu eens vakkundig op de wand plakken. Er ligt eventueel Bisonkit en Duct tape klaar voor als het plakken mis gaat en ik alles op mijn hoofd krijg. 


We beginnen met eens te kijken wat we voor smaakvol design gekocht hebben bij de "behangkoning" op het industrieterrein. Ziet er wel fraai uit, nietwaar? Doet inderdaad wel iets aan een zebra denken, hoewel die vaak wat meer wit in het totale patroon heeft. Ach, een behangende mens kan niet alles hebben, nietwaar? Wat je ook wel zou willen hebben zijn recht afgeknipte banen.


Als je mensen bezig ziet op instructiefilmpjes en zo, dan hebben ze altijd van die keurige recht afgeknipte banen. Daar vouwen ze dan het behang voor dubbel en kunnen het dan afknippen of afsnijden. Nou, hoe dat dubbelvouwen zou moeten is me een raadsel. Dus knip ik het maar bij benadering recht (en dus scheef) en maak het wel recht als het op de muur zit. Alleen moet je bij die gemakzuchtige techniek wat langere banen afknippen. Nou, dat moet dan maar en de "behangkoning" moet ook leven en zijn kinderen op zwemles kunnen doen in dit waterrijke land.

En dan maar smeren. Een grote kwast, een zogenaamde blokwitter doet het werk. Valt nog mee trouwens dat die naam blokwitter nog mag. Alle kans dat dit binnenkort een blokkleurneutraler moet gaan heten, maar goed, dat staat hier natuurlijk helemaal los van. Dus lekker smeren maar. Een mooie egale laag behangplaksel aanbrengen, het behang dubbel vouwen en in laten trekken. Alle tijd om even te chatten met mijn Facebookvrienden. Of vrienden van andere social media, dat maakt me ook niet uit. 


En dan is het zo ver. De lijm is ingetrokken en de baan kan tegen de wand. Dat is het moment waarop we ontdekken dat er ondanks alle goede zorgen toch iets mis is gegaan met afmeten. Nou ja, dan plakken we de muur maar vol met willekeurige stukken. Is weer eens iets anders. Dan wordt het gewoon een kudde door elkaar heen hollende zebra's in plaats van eentje. 

Is ook wel zo gezellig voor die dieren, nietwaar? 

 
  



Waarom modeltekenen bij "Model met koffie" eigenlijk best wel een goed idee is


Een flinke lijst van maar liefst 82 redenen om eens bij "Model met koffie" te gaan kijken of dat iets voor je is. Je bent altijd welkom, maar meld je je wel even aan. Want we kunnen in principe vol zitten. Laat maar iets van je horen. 


1. Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn bij het modeltekenen met "Model met koffie" oneindig veel mogelijkheden. Het model kan zich kleden in de meest uiteenlopende outfits, ongekleed, gedeeltelijk gekleed, lingerie en noem maar op. Naast kleding hebben we allerlei soorten licht, allerlei attributen en andere zaken om een tekensessie nog verder te verlevendigen.


2. De deelnemers beslissen mee over de sessie

Er wordt bij "Model met koffie" in overleg tussen model en deelnemers beslist wat en hoe er getekend gaat worden. Dat betekent een ongeziene flexibiliteit. Er zal ook niet snel "Dat kan niet" gezegd worden.


3. Je kunt er mooi werken met allerlei verschillend licht

Thuis tekenen met "Model met koffie" stelt je in staat om gebruik te maken van zowel natuurlijk licht, kunstlicht, verschillende spots en gekleurd licht. Dat kan zorgen voor realistische schaduwen, dieptewerking en highlights. In een grote ruimte met veel deelnemers is dat natuurlijk veel moeilijker te realiseren.


4. Modeltekenen in een comfortabele setting

Thuis tekenen met "Model met koffie" biedt een comfortabele omgeving voor zowel de deelnemende kunstenaars als voor het model. Wil je even ontspannen gaan zitten voor een bak koffie? De zitbank staat voor je klaar.


5. Gemakkelijke toegang tot spullen voor het model

Het model heeft bij "Model met koffie" directe toegang tot alles wat een tekensessie zou kunnen verlevendigen. Ook is het gemakkelijk om een thema tussentijds bij te stellen. 


6. Flexibele planningsmogelijkheden voor tekensessies

We kunnen bij "Model met koffie" zelf een schema bepalen of wijzigen. Je bent bij "Model met koffie" niet afhankelijk van de openingstijden van een tekenstudio of schoollokaal. In overleg is elke dag en elke tijd mogelijk. 


7. De kostenbesparende opzet van "Model met koffie"

Het vermijden van studiohuurkosten en het honorarium van een docent of begeleider kan het tekenen thuis enorm kosteneffectief maken. De deelnamekosten kunnen tot een minimum beperkt blijven. terwijl er wel kwaliteit geboden kan worden. Gastdocenten en dergelijke betalen we uit een spaarpotje. 


8. De eigen vertrouwde omgeving geeft rust

Een vertrouwde omgeving zoals bij "Model met koffie" zal het model snel op haar of zijn gemak stellen, wat tot nog betere en nog natuurlijker poses zal leiden.


9. Persoonlijke sfeer werkt prettig

Thuis tekenen zoals bij "Model met koffie" biedt een meer persoonlijke en ontspannen sfeer dan met tekenen in een oud schoollokaal van de gemeente. Ook voor de aanwezigen onderling. En dat is prettig voor de deelnemers van "Model met koffie" én voor het model.  


10. Geen lange reistijd

"Model met koffie" is goed bereikbaar en midden in de Randstad. Er is niet veel last van lange files. Dat scheelt veel reistijd. Tekenclubs in de stad lijken wel steeds lastiger te bereiken en alleen tegen steeds hogere OV-kosten. En dan hebben we het nog niet eens over de parkeerproblemen en de kosten van parkeren die een flinke deuk in je poseervergoeding slaan als je het lef hebt om met een auto te komen.


11. Creatieve vrijheid voor iedereen

We hebben bij "Model met koffie" de vrijheid om de eigen ruimte en de omgeving aan te passen. Willen we een model in een bepaald decor zetten, dan kan dat vaak. Dat kan veel nieuwe en artistieke mogelijkheden geven die in een zaaltje van een tekenclub nooit te bereiken zijn.


12. Er zijn geen externe afleidingen

Thuis kun je een rustige omgeving creëren, zonder allerlei afleidingen die je creatieve proces kunnen verstoren. Storing door telefoons en dergelijke kun je zo ook probleemloos de kop indrukken, al was het maar door de sociale controle. 


13. Betere concentratie mogelijk

Omdat we met minder mensen zijn is er ook minder geluid van andere deelnemers.

De kans op diepere concentratie kan daardoor toenemen zonder externe storende factoren. En diepe concentratie of  zogenaamde "flow" leidt vaak tot opmerkelijke resultaten bij de deelnemers.


14. Veel variatie in poses mogelijk

Je kunt meer variatie in poses verkrijgen, doordat het model zich gemakkelijk en snel aan kan passen. We zijn niet afhankelijk van de instructies van een docent of modellenregelaar. En moet een pose tien minuten langer worden? Dan maken we die gewoon tien minuten langer. De klok is bij "Model met koffie" een ding om je op te richten,  maar hij is niet heilig.


15. Er zijn veel mogelijkheden voor een experimentele aanpak

Thuis kun je gemakkelijker experimenteren met verschillende technieken en stijlen. Er zijn bij "Model met koffie" volop mogelijkheden om allerlei aspecten van het modeltekenen aan te passen of te veranderen. We beslissen samen en we doen daarna wat we gezamenlijk beslist hebben.


16. De persoonlijke interactie is beter

Je kunt met "Model met koffie" een meer persoonlijke relatie opbouwen. Dat geldt zowel met de andere deelnemers als met het model, wat de artistieke samenwerking ook weer verder kan verbeteren en tot allerlei kruisbestuivingen kan leiden.


17. Je kunt je eigen tempo bepalen

Je kunt bij "Model met koffie" in je eigen tempo werken, zonder de druk van een gehuurde studio die je op een bepaald moment weer verlaten moet.


18. Het gebruik van eigen rekwisieten is mogelijk

Heb je als deelnemer persoonlijke rekwisieten en objecten die je graag in je modeltekeningen op zou nemen? Neem ze mee en we verwerken ze in een sessie van "Model met koffie."


19. Je kunt vaker tekensessies houden

Het is gemakkelijker om regelmatig te oefenen als je met "Model met koffie" thuis kunt tekenen. De kosten zijn lekker laag en de beschikbaarheid van de ruimte is heel groot. 


20. Diepere verbinding is mogelijk

Een thuisomgeving zoals bij "Model met koffie" kan leiden tot een veel diepere verbinding tussen de kunstenaars en het model, maar ook tussen de kunstenaars onderling,  wat weer allerlei opties biedt voor andere gezamenlijke projecten. In een kleine setting komen daar vaak eerder ideeën voor op tafel dan in een grote, drukkere groep.


21. Er is geen tijdsdruk

Zonder de tijdsdruk van een studiohuur kun je langer aan een tekening of een schilderij werken. Daar kunnen we bij "Model met koffie" heel gemakkelijk in zijn. Willen we een half uurtje langer doorgaan, dan is dat gewoon mogelijk. En wie klaar is kan weggaan. Of nog een kom koffie drinken. Vrijheid is blijheid bij "Model met koffie."


22. Comfortabele kleding is mogelijk en zelfs gewenst

Sowieso zijn er bij "Model met koffie" natuurlijk geen "kledingvoorschriften" voor de deelnemers. Dus trek gerust oude kleren aan om te voorkomen dat je goede kleding onder de verf komt. Dat gebeurt voordat je het weet. Ook het model kan alle gewenste kleding dragen, wat kan bijdragen aan ontspannen of juist meer complexe poses.


23. Creatieve en rustgevende inrichting

De tekenruimte wordt bij "Model met koffie" zo ingericht dat die ruimte je creativiteit stimuleert. Er is goed zicht op het model. Het is rustig met slechts een paar deelnemers wat ook rustgevend werkt. De zichtlijnen worden goed vrijgehouden.


24. Geen beperkingen op materiaalgebruik

Je kunt natuurlijk zoveel van je materialen gebruiken als je maar wilt. Je neemt ze zelf mee. Alleen zullen we bij heel grote doeken of tekeningen misschien de ruimte even aan moeten passen, bijvoorbeeld met een extra zware ezel of een extra groot tekenbord. Maar ook dat punt zullen er niet snel beperkingen opdoen, want er is bij "Model met koffie" van alles te regelen. Een zware ezel voor een liggend naakt van 1 bij 2 meter is ook voorhanden. 


25. We genieten van meer privacy

Zowel de kunstenaars als het model kunnen bij "Model met koffie" optimale privacy ervaren. Dat werkt prettig en ontspannen. 


26. Er is geen geluidsoverlast

We vermijden bij "Model met koffie" geluidsoverlast, die je in een gedeelde studio zou kunnen tegenkomen. Er komt nauwelijks geluid tot geen geluid naar binnen. Van storende geluidsbronnen in de naaste omgeving is helemaal geen sprake.


27. Gemakkelijker communicatie

Bij "Model met koffie" kan de communicatie met het model gemakkelijker zijn door de kleine afstanden en zonder de achtergrondgeluiden die je in een groter gezelschap nu eenmaal altijd hebt.


28. Er zijn geen storende onbekenden in de buurt

Het is bij "Model met koffie" gebruikelijk dat er geen storende personen aanwezig zijn. Wie er is, is nodig voor de tekensessie. Dus geen herrie op gangen van andere cursussen, mensen die over de deuren kijken etc. wat je in andere ruimtes nog wel eens tegen komt.


29. Er is geen inkijk in de tekenstudio

We zitten bij "Model met koffie" niet met het blinderen van ramen. Inkijk is onmogelijk dus we kunnen als we dat willen gewoon daglicht gebruiken, eventueel aangevuld met een extra lamp op het model. We hebben daarvoor eventueel verschillende soorten lampen ter beschikking, zelfs gekleurde. 


30. Eigen muziekkeuze is mogelijk

We kunnen bij "Model met koffie" onze eigen muziek kiezen om een ontspannen sfeer te creëren, als we dat willen. We zitten niet vast aan de muziek van de docent of een deelnemer. Ook hier weer, alles in overleg.


31. Parkeren is geen enkel probleem

Bij "Model met koffie" is volop gratis parkeerruimte, zowel voor de deur als in de directe omgeving. 


32. Er is geen haast bij "Model met koffie"

Ook het model hoeft zich niet te haasten om van de ene naar de andere pose te gaan. Dat kan wel, maar dan hebben we het over series supersnelle poses. Dat is ook wel heel leuk en moeten we zeker regelmatig gaan doen. Supersnelle poses zijn ongeëvenaard om in te tekenen. 


33. We houden gewoon pauzes

Pauzes kunnen ontspannen worden genomen in een comfortabele thuisomgeving. We zorgen voor koffie en thee in voldoende hoeveelheden. En voor wie dat wil is er ook achteraf nog wel een frisdrankje. 


34. Werken met huisdieren

We hebben bij "Model met koffie" geen huisdieren. Maar als je graag jouw huisdier meegetekend wilt hebben, kunnen we in overleg kijken wat er op dat vlak voor mogelijkheden zijn. Want ook de andere deelnemers moeten daar natuurlijk geen problemen mee hebben. 


35. Seizoensinvloeden bij "Model met koffie"

We kunnen ook tekenen naar het seizoen. Willen we een keer buiten gaan tekenen? Dat kan uiteraard gewoon. Er is genoeg te vinden in de omgeving van mijn woonplaats om wat te gaan doen. Denk aan polderland, duinen, bloembollenvelden, bossen, industriëel landschap.  Ook halen we wel seizoensgebonden achtergronden en attributen binnen, bijvoorbeeld bij Pasen, Kerst en Halloween. Dat houdt het tekenen vrolijk en levendig.


36. Lokale omgeving van "Model met koffie" om later thuis te tekenen

"Model met koffie" biedt ook mogelijkheden om lokale elementen in je tekeningen op te nemen. Dus willen we in het dorp gaan tekenen, dan is dat mogelijk. Kasteel Dever en landgoed Keukenhof zijn bijvoorbeeld op korte afstand en daar zijn volop mogelijkheden om te tekenen met het kasteel als achtergrond.


37. Foto's en video's bij "Model met koffie"

Als een van de deelnemers foto of video-opnamen wil maken om later thuis verder te tekenen of om iets te detailleren, dan kan dat gewoon. We gaan er in goed vertrouwen van uit dat er geen misbruik van de foto's gemaakt gaat worden. 


38. Gemakkelijke toegang tot de hapjes

Voor zowel de kunstenaar als het model is er gemakkelijke toegang tot hapjes. Bij langere sessies zetten we een schaal met een paar broodjes of andere lichte maaltijden klaar. 


39. Geen beperkingen op het aantal sessies

Je kunt bij "Model met koffie" aan net zoveel sessies meedoen als je wilt en als nodig is voor het verder ontwikkelen van je vaardigheden in de kunst.


40. Er is geen formele evaluatie van het werk

We gaan bij "Model met koffie" niet met z'n allen in groepsverband elkaars werk bekijken. Mocht iemand een vraag of een probleempje met zijn werk hebben of gewoon een mening willen, dan staat vragen uiteraard altijd vrij. Maar geen geforceerde "beoordeling".


41. Wil je ander werk van je laten zien?

Heb je ander werk waar je de mening van andere tekenaars over wilt hebben? Neem het mee! En we kijken samen met je mee. Er kan veel bij "Model met koffie."


42. Is een keer een ander model dan gebruikelijk mogelijk?

Uiteraard kan dat bij "Model met koffie". Maar de deelnemers dienen dan wel de betaling van dat model bijeen te brengen als er niet genoeg in de spaarpot zit. Ik ga ook de mogelijkheid onderzoeken om een soort spaarpot aan te leggen om voor andere modellen te sparen. Want die moeten uiteraard wel redelijk goed betaald worden. Dat wil ik tenslotte zelf ook, als ik ergens poseer.


43. Is er iets van ballotage? Nee, daar beginnen we niet aan.

Er is geen enkele vorm van ballotage bij "Model met koffie." Ik heb er zelf een enorme hekel aan en weet dat dat voor veel kunstenaars ook geldt. Kunst is persoonlijk en wie kan er beoordelen wat mooi of lelijk, goed of fout is? Niemand toch? Ik heb veel idiote voorbeelden van ballotage gezien, waar de meest onbegrijpelijke besluiten waren genomen. 


44. Er zijn geen transportkosten

Als we naar de tekenaars toe gaan, bijvoorbeeld in het kader van "Model aan huis", dan hebben we reiskosten. Bij "Model met koffie" kunnen die achterwege blijven en dat komt weer aan de sessie en de de kosten voor de sessie ten goede.


45. Er zijn geen specifieke openingsuren

We werken bij "Model met koffie" in overleg wanneer het iedereen het beste uitkomt. We zijn op dat punt onafhankelijk van de openingstijden van een studio. Willen we een keer een extra lange sessie doen? Alles kan. In overleg komen we overal uit. Desnoods doen we twee sessies op één dag. 


46. Betere focus op details

Als je thuis naar model tekent, zoals bij "Model met koffie" dan kun je je beter concentreren op de fijne details zonder allerlei afleidingen.


47. Meer flexibiliteit in werkuren

Ook het model kan met "Model met koffie" gemakkelijker passen in het schema. Ook voorkomt het natuurlijk voor 100% dat het model niet op komt dagen, wat toch wel een soort van plaag is bij veel modeltekengroepen.


48. In meerdere opzichten is het een geduldige omgeving

Er is bij "Model met koffie" sprake van werken zonder enige vorm van druk. Je hebt meer tijd en er is alle geduld om de perfecte compositie te creëren, zonder de druk van het bijtijds moeten verlaten van een gehuurde ruimte.


49. Thuisstudio-experimenten zijn mogelijk

Experimenteer met "Model met koffie" in alle rust met de verschillende lichtbronnen en lichtinstellingen in onze eigen ruimte. Probeer eens het effect van gekleurde lampen uit. Er zijn meerdere fotolampen beschikbaar, waaronder lampen in kleur. 


50. Er is toegang tot technologische hulpmiddelen

Er is een gemakkelijke toegang tot technologische hulpmiddelen. Er is wifi en elektriciteit voor laders of verbindingen. Dat is niet altijd het geval. Gebruik van technologie zoals tablets of digitale tekenborden is gemakkelijk in de eigen ruimte van "Model met koffie."


51. Zelfgemaakte en aangepaste achtergronden geven een apart sfeer

We kunnen bij "Model met koffie" met allerlei achtergronden werken, maar het mooiste is als deelnemers hier zelf met ideeën en initiatieven komen. Hoe meer een achtergrond bij een thema past, hoe beter het is. 


52. Geen sterke verf- of verdunnergeuren

We willen bij "Model met koffie" onaangename geuren die zich in een gedeelde studio al snel kunnen ophopen, zo veel mogelijk voorkomen. Sommige verfsoorten en verdunners kunnen voor een sterke damp zorgen. Door de kleinschaligheid is dat niet snel een probleem en we kunnen over goede ventilatie beschikken. 


53. Je hebt geen wachttijden

Begin gewoon met tekenen zodra je er klaar voor bent. Het is een voordeel dat je bij "Model met koffie" niet hoeft te wachten op anderen of laatkomers. Ieder werkt immers voor zich.


54. Tekenstudio-exposities zijn natuurlijk ook mogelijk 

Organiseer af en toe eens kleine exposities in je eigen huiselijke omgeving. Een soort van mini-galerie en kom elkaars werk bekijken onder het genot van een kopje koffie of een glaasje prik.


55. Sfeervolle verlichting

Natuurlijk kunnen we bij "Model met koffie" de verlichting aanpassen voor een meer sfeervolle tekenomgeving. Een dimmer is zo geplaatst tenslotte. 


56. Geen al te grote drukte

Hoe meer mensen in een ruimte, hoe drukker en ongecontroleerder het wordt. Ben je daar geen fan van, vermijd dan met "Model met koffie" de druk van werken met veel andere kunstenaars. Veel mensen vinden een kleinere groep nu eenmaal prettiger. En dat mag. 


57. Thuisatelier geluiden werken inspirerend

Bij sommige sessies staat bij "Model met koffie" de muziek aan. Maar met mooi weer leveren de vogels en vooral de kikkers in het slootje achter hun eigen soort van muziek. Zeer rustgevende geluiden, gewoon in je eigen huiselijke omgeving. En inspirerend om creatieve dingen te doen.  


58. Je kunt inspiratie uit je huisdecoratie halen

Laat je inspireren door je eigen huisdecoratie voor je tekeningen. We kunnen bij "Model met koffie" ook allerlei voorbeelden voor bepaalde sessies regelen via een collage van foto's aan de wand of via een beamer om inspiratie op te doen. 


59. Het is gemakkelijker om in je artistieke flow te komen

Het is gemakkelijker om tijdens "Model met koffie" in je artistieke flow te komen, zonder dat er externe afleidingen zijn. Is dat eenmaal het geval, dan ben je ook niet meer te stoppen.


60. Je hebt een ontspannen kledingkeuze

Draag kleding waarin je je comfortabel voelt, zonder zorgen over spetterende verf of ingewreven houtskool. "Model met koffie" heeft geen dresscode en die gaat er beslist ook niet komen. 


61. Als je even nabespreken wilt, dan kan dat gewoon

Een nabespreking is bij "Model met koffie" heel gemakkelijk, informeel en voor wie dat wil. Bespreek je werk in alle rust met de andere deelnemers en het model na de sessie in een ontspannen sfeer.


62. Samenwerken met anderen is gewoon mogelijk

Werk samen met andere kunstenaars in je eigen ruimte. Of bij "Model met koffie." Dat kan en mag ook. Soms kunnen daar interessante projecten uit voortkomen. Een idee zal er al snel in vruchtbare aarde vallen om het te bespreken. Iets wat je in de drukte van een groter verband niet snel zult hebben.


63. We hebben geen studiohuurcontracten

We vermijden bij "Model met koffie" alle gedoe van studiohuurcontracten en verplichtingen en kunnen alles regelen zoals we dat zelf willen. Lekker toch? 


64. Onze uitrusting is volledig aangepast aan modeltekenen

Ik heb wat geïnvesteerd in materiaal en apparatuur voor onze eigen tekenstudio, gebaseerd op wat ik als model allemaal ben tegengekomen en wat daarbij zowel goed als helemaal niet beviel. "Model met koffie" is daar een van de resultaten van. 


65. Zelfstandige experimenten zijn mogelijk

Wil je iets nieuws uitproberen? Leuk! Ben ik gek op. Je kunt die experimenten (bijvoorbeeld met nieuwe technieken) bij "Model met koffie" uitvoeren, zonder verstoring van buitenaf of verantwoording aan anderen er over af te moeten leggen.


66. Kijk, eens een ander voor de groep

We kunnen ook best eens een spreker laten komen over een kunstonderwerp. Of een kunstenaar die eens over zijn werk vertelt. Of iets laat zien. We kunnen samen ergens gaan kijken. Een atelierbezoek, een expositie, galerie of museum bekijken. Waarom niet?


67. Er is geen vaste portfolio-opbouw

We spreken bij "Model met koffie" vooraf af wat we tijdens de sessie gaan doen. Er is geen jaarprogramma of zo met allerlei onderwerpen die aan bod moeten gaan komen. Programma's en onderwerpen bediscussiëren we met elkaar en plannen we ook samen in.


68. Kunstcursussen zijn mogelijk

Als er eens belangstelling is om samen iets in die richting te doen dan gaan we bekijken hoe we daar een draai aan kunnen geven. Ook kun je samen een expositie of museum bezoeken. Waarom niet?


69. Er is geen druk van toeschouwers

We hebben bij "Model met koffie" geen toeschouwers die ongevraagd even een mening komen geven. Want iedereen die aanwezig is, is deelnemer en aan publiek doen we niet, wat je bij andere vormen van tekenen nog wel eens tegenkomt. Overigens hoeft dat niet altijd negatief te zijn. Het is ook wel eens gezellig. 


70. We hebben een geschikte temperatuur

Als je in je eigen huis werkt zal de temperatuur niet snel een probleem zijn en bij "Model met koffie" is dat dan ook zeker niet het geval. In studio's of leslokalen kan dat heel anders zijn en neem ik als model nog wel eens een kacheltje mee. Dat is nu niet nodig.


71. We hebben geen last van stoorzenders

Er zijn geen tekenstudio-eigenaren, schoonmakers, beheerders, conciërges en dergelijke die je artistieke proces negatief kunnen beïnvloeden. Bij "Model met koffie" werk je gewoon lekker rustig.


72. We hebben toegang tot de nodige kunstboeken

Indien nodig kunnen we bij "Model met koffie" gemakkelijk allerlei kunstboeken raadplegen om inspiratie op te doen. Het is niet nodig om boeken mee te nemen naar een externe locatie. Wil je iets speciaals laten zien, dan zoeken we het desnoods vooraf even op op internet. 


73. Onze tekenstudio is heel flexibel

We kunnen bij "Model met koffie" in overleg onze tekenstudio-uitrusting aanpassen op allerlei persoonlijke voorkeuren, wat dus heel veel mogelijk maakt op het gebied van modeltekenen.


74. Onze tekenstudio is aanpasbaar aan persoonlijke behoeften

Als dat nodig én mogelijk is richten we de tekenruimte  van "Model met koffie" in overleg in op basis van jouw eigen behoeften en stijl.


75. Wil je een kleinschalig kunstfeestje?

Organiseer je kleinschalige kunstfeesten rustig bij "Model met koffie". Het kan natuurlijk niet grootschalig, maar er is bij ons veel mogelijk. 


76. Er is geen afleiding door andere kunstenaars

Ruimtes worden bij kunstenaars nog wel eens gedeeld. Dat doen wij bij "Model met koffie" dus niet. Er is dus geen afleiding door andere kunstenaars die in dezelfde ruimte werken.


77. Video opname van een tekensessie is mogelijk

Neem bij "Model met koffie" gerust je tekenprocessen op video op, zodat je later nog eens rustig terug kunt kijken voor verbetering van je eigen werk. Geschikte lichtbronnen en statief zijn eventueel aanwezig. 


78. Samenwerking met andere kunstvormen is mogelijk

We werken rustig samen met andere kunstvormen in de eigen ruimte van "Model met koffie." We hebben wel eens dichters gehad. Leuk toch? Neem altijd contact op als je een idee hebt en we kijken wat er mogelijk is. 


79. We streven in onze tekenstudio naar een soort creatieve gezelligheid

We proberen met "Model met koffie" een gezellige tekenomgeving te regelen die ieders creativiteit lekker stimuleert.


80. Een foto van het model kan altijd

Er wordt bij een sessie wel eens een foto van het model gemaakt om die thuis tot in detail uit te werken. In principe is dat bij "Model met koffie" gewoon zondermeer mogelijk, maar we doen natuurlijk wel alles even in overleg. Er zijn geen kosten aan verbonden. Dat komt namelijk nog wel eens voor.


81. We hebben goede toegang tot referentiebronnen

Er is verschillende computerapparatuur beschikbaar om snel iets op te zoeken en zo nodig af te drukken. We hebben dus onze referentiebronnen binnen handbereik.


82. Neem eens iemand mee!

Neem gerust eens iemand mee die interesse heeft. Als ik het maar weet in verband met de ruimte.  


83. Er zijn verder geen externe regels

We kunnen bij "Model met koffie" werken zonder de beperkingen van externe tekenstudio-eigenaren, beheerders van gebouwen en dergelijke.



Herinner je je deze nog?

We gaan terug naar 7 April 2021 ofwel naar de "Lees eens een landkaart dag." Ach, landkaarten zijn net een soort telefoonboeken. Ze sterven uit. Hooguit nog voor speciale doeleinden. Maar je zult niet snel meer iemand met een grote kaart van een benzineboer in zijn auto zien zitten te tobben. Want het stukje kaart dat je hebben moest,  stond altijd aan de andere kant van de enorm grote kaart. Nou ja, via deze link vind je meer.

waar moet ik nu weer heen?
Waar moet ik nu weer heen?



Kinderdijk, paradijs voor molenliefhebbers

Nee, de windmolens die voor onze energie zouden zorgen vinden de meeste mensen niet mooi. Maar wel komen er groeperingen uit de hele wereld om de molens bij Kinderdijk te bekijken. Die worden duidelijk wél mooi gevonden.  En eerlijk gezegd, klopt dat ook wel. Het is echt een stukje oer-Hollands landschap.

Alblasserdam, brug over de Noord

Kinderdijk 1

Kinderdijk 3

Kinderdijk 4

Kinderdijk 5





Morgen in Jetje's dag
Plop, plop, plop de plop. Wat is dat nu weer? Het is het geluid van poppende popcorn. Want morgen is het popcorn dag!

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts