Jetje's eigen Jelly Bean dieet
Een eigen dieet hoort er bij als je hoog op de maatschappelijke ladder klimt; |
||
Geheugensteuntjes kunnen heel goed werken. En zeg nu zelf, wie vergeet er nu nooit eens iets?; |
||
Met dit prachtige weer is het weer eens tijd voor een goede boswandeling. |
Een eigen dieet hoort er wel bij
Eergisteren heb ik al verteld en laten zien, dat ik hoger op de maatschappelijk ladder aan het klimmen ben. En daar horen natuurlijk bepaalde zaken bij om mee op te vallen. Zo willen vrouwen altijd een eigen lingerielijn. Of een parfumlijn. Of natuurlijk een eigen dieet, dat keihard aantoont waarom ze zo geweldig in conditie blijven. Nou is een lingerielijn of een parfumlijn nogal een stevige klus om op te zetten, dus dat blijft nog even op mijn lijstje, maar een dieet moet te doen zijn.
Eerst eens even proeven wat ik in de aanbieding heb |
Wat zijn Jelly Beans eigenlijk?
Je weet wat Jelly Beans zijn? Het zijn kleine boonvormige snoepjes met een wat steviger buitenkant en een zachte binnenkant. Voor wie dat wat zegt, ze doen aan kleine winegums denken. Ze komen uit de Verenigde Staten, waar ze sinds 1976 onder de merknaam Jelly Belly geproduceerd worden door Jelly Belly Candy Company .
Jelly Beans zijn zo lekker dat je handen tekort komt |
Je kunt zelf Jelly Beans maken
In het Nederlands heten ze "gel boontjes" maar geen mens zal die naam hanteren. Het hoofdkantoor van de Jelly Belly Candy Company bevindt zich in Fairfield in Californië. Je schijnt ze ook zelf te kunnen maken en er zijn verschillende recepten in omloop op het internet.
Ik doe voor mijn dieet de Jelly Beans in de karnemelk |
Jelly Beans zijn zeker niet nieuw
De snoepjes zijn al oud. De soldaten van de Unie kregen ze al in de Amerikaanse burgeroorlog. Daarna werden het speciale snoepjes voor de Paasdagen. Te vergelijken met onze paaseitjes. President Reagan had trouwens een eigen boon voor zijn inhuldiging onder de naam Blueberry Jelly Bean. Maar inmiddels zijn Jelly Beans gewoon het gehele jaar te verkrijgen.
Met mijn dieet mag je wel heerlijke Jelly Bean crackers eten |
Geen vreemde ingrediënten
De voornaamste ingrediënten van Jelly Beans zijn suiker, glucosestroop en gemodificeerd zetmeel dat van maïs wordt gemaakt. Er bestaan meer dan 50 verschillende soorten Jelly Beans. Elke soort heeft een andere kleur en een afwijkende smaak. De kleine snoepjes bevatten 4 kcal per stuk. Omdat ze gelatine vrij zijn, zijn ze geschikt voor vegetariërs. Je zou bijna gaan denken dat ze gezond zijn, maar ze bevatten natuurlijk per stuk wel heel wat aan suikers.
En je kunt van Jelly Beans ook uitstekend koffie zetten |
De internationale Jelly Beans dag
En vandaag is het ook nog eens de "International Jelly Bean Day". Een dag die vooral in de VS bekend is. Daar kent men zelfs speciale kaarten om te versturen. Dus een mooie dag om veel aandacht aan de Jelly Beans te geven en mijn speciale dieet te promoten.
Jelly Beans kun je ook prima bakken, bijvoorbeeld voor een pannenkoek |
En nu het dieet promoten
Want elk goed dieet moet natuurlijk stevig gepromoot worden. En dus moet je ermee naar Op1, Jinek of Beau. En natuurlijk zendtijd inkopen bij Harry Mens. Die is ook heel belangrijk als je het wilt gaan maken in de zakenwereld. Een speciale Jelly Bean winkel hoort er natuurlijk ook bij. Dat is typisch Amerikaans, waar je ook speciale M&M shops in het winkelbeeld vindt.
Lekker een paar Jelly Beans eten bij een goed boek |
Kopen in de speciaalzaak? Op naar de Oosterburen
Overigens is er nog geen winkel in Nederland. Wie in een echte winkel een mud Jelly Beans wil gaan kopen in plaats van via internet, zal daarvoor net over de grens naar Duitsland moeten. Nou ja, kun je ook direct goedkoper tanken en verdien je je Jelly Beans weer terug. En misschien kan ik in Nederland wel speciale winkels beginnen in mijn dieetproducten. Dan is het gat in de markt nog groter dan ik al dacht. Goed om te weten!
Je blijft Jelly Beans eten. Dus houd je je gemakkelijk aan je dieet |
Een kleurige outfit hoort bij de promotie
Ik heb er natuurlijk goed over nagedacht hoe iemand die de maatschappelijke ladder aan het beklimmen is, Jelly Beans zou gaan verkopen. Daar hoort natuurlijk een speciale, superkleurige outfit bij. Dat is net iets voor mij. Eens even in mijn kledingkast duiken en dan komt er vast wel iets bruikbaars tevoorschijn. Dat is nooit een probleem.
Of het dieet bij anderen werkt, kan ik nog niet goed beoordelen
En dan natuurlijk wat promotiefoto's. En die staan hier op Jetje's Dag. Het zijn promotiefoto's van het eerste en enige Jelly Beans dieet. Ik doe geen claims over de gevolgen. De tijd is nog te kort om te zien of iedereen er van aankomt of afvalt. De gevolgen van het volgen van mijn dieet zijn dan ook helemaal voor degene die het dieet gaat volgen.
Tips om je geheugen eens wat te verbeteren
Veel mensen geven aan dat ze best een beter geheugen zouden willen hebben. Dit artikel bespreekt het gebruik en de mogelijkheden van een paar geheugensteuntjes. Want dat wil nog wel eens helpen om de geheugencapaciteit te vergroten en je geheugen in het algemeen te verbeteren.
In veel onderzoeken is aangetoond dat geheugensteuntjes aan drie zaken moeten voldoen, willen ze een beetje kunnen werken. Die drie zaken zijn verbeelding, associatie en locatie. Door geheugensteuntjes te gebruiken die deze drie punten actief en consequent te gebruiken is de kans heel groot dat je geheugen er aanzienlijk op vooruit gaat.
Deze drie principes, associatie, verbeelding en locatie, kunnen vaak prima samen worden gebracht en gebruikt. Als je ze onder de knie hebt, kun je tot een handig en krachtig systeem komen om je geheugen te helpen en te verbeteren. En het zijn ook nog eens technieken die zich er goed voor lenen om in je eigen dagelijkse bestaan ingepast te worden.
Je kunt ze min of meer op maat maken voor je eigen situatie. Het effect zal zijn dat je niet veel meer zult vergeten. En dat is niet alleen prettig, het zal de efficiency en effectiviteit van studeren en je werk aanzienlijk verbeteren. En heel belangrijk is, dat het gewoon prettig voelt als je geheugen doet wat je wilt en je niet regelmatig in de steek laat. Hoog tijd dus om die verbeelding, associatie en locatie eens duchtig aan de tand te voelen.
Bij de geheugentechniek van de associatie koppel je iets dat je moet onthouden aan een bepaalde methode, wat er voor zorgt dat je het gaat onthouden. Er zijn verschillende methodes in omloop die op zich op hetzelfde principe neer komen. Kies er straks gewoon eentje die voor jou werkt als je eenmaal met een aantal technieken ervaring hebt opgedaan. Hoe dichter je associaties bij je zullen staan, hoe effectiever ze zullen zijn. Laten we het verduidelijken met een voorbeeld.
Neem bijvoorbeeld je huiskamer als uitgangspunt. Wat wil je onthouden? Zet het voor je gevoel naast het televisietoestel en beeld je goed in dat het daar staat. Zie het staan. Haal het beeld nog een aantal keren naar voren. Iedere keer als je je televisietoestel ziet, zul je zien dat je je ook herinnert wat je er naast gezet hebt.
Bij verbeelding koppel je zaken achter elkaar die weinig met elkaar te maken hebben, maar wat wel een beeld oplevert. En bedenk altijd dat vreemde beelden vaak beter onthouden worden. Denk aan een komkommer achter een vliegtuig. Een idioot beeld? Inderdaad. Dat is het. Maar alle kans dat je het over een paar jaar nog weet. Je verbindt zelf allerlei zaken die een vorm van betekenis voor je hebben. En dat werkt. Je kunt op die manier hele reeksen aan elkaar verbinden. Die komkommer kun je bijvoorbeeld weer met iets anders verbinden. Een brandende gloeilamp die uit de komkommer steekt bijvoorbeeld.
Hoe beter de beelden die je regelt in je gedachten, hoe gemakkelijker je het beeld straks zult gaan onthouden. Het werkt echt op die manier. En hoe gekker hoe beter, zoals we al gezien hebben. En gebruik je eigen beelden. Die passen bij jou. Beelden van een ander doen dat niet.
Hoe sterker je je een situatie voorstelt en visualiseert, des te effectiever het in je gedachten blijft om je later te herinneren.
Deze zogenaamde mnemonische verbeelding kan net zo bizar, gewelddadig, levendig of zelfs sensueel zijn, als je maar wilt, zolang het je maar helpt te onthouden wat je moet onthouden.
De derde methode is het werken met een locatie.
Hierbij zorgen we er voor dat iets dat we ons willen herinneren op een bepaalde plaats staat. In onze verbeelding uiteraard. We willen er een beeld van zien. En dat lukt het beste als we gebruik maken van plaatsen die we kennen. Daar zetten we neer wat we onthouden willen. Het doet een beetje denken aan de huiskamer uit het eerste voorbeeld.
Maar dat is ook niet zo vreemd. Deze technieken lijken sterk op elkaar en er is ook vaak sprake van een overlap. In de praktijk gebruiken we na verloop toch een bepaalde variant die helemaal bij onszelf past.
Het voordeel van het werken met locaties is, dat er zo veel van zijn. Je zult niet snel om een geheugensteuntje verlegen zitten.
Het is even wennen om op deze manier te werken. Maar je zult snel genoeg in de gaten krijgen dat het wel degelijk werkt.
Colofon
Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, een ondersteunend team met een wisselend aantal medewerkers.
Bijdragen
Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft wel een leuke exposure want het weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website of weblog is altijd toegestaan. Affiliatelinks zijn niet toegestaan.
Bij belangstelling of vragen
kun je altijd contact opnemen en dan kijken we graag samen met jou wat
er mogelijk is. En dat is best veel.
Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:
Alle foto's uit Jetje's dag staan op Pinterest
Natuurlijk ook te vinden op Linkedin
Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan hier
Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming? Klik hier
Meer onderwerpen vinden? Gebruik de index!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten