Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

4 maart 2024. Jetje verkokert

 

4 maart 2024. Jetje verkokert

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal op deze mooie dag

De vele volgers van dit blog hebben me al in heel wat verschillende outfits langs zien komen. Vandaag heb ik iets nieuws. Nou ja, nieuw mag je het ontwerp van de kokerrok niet noemen, die gaat al heel wat jaren mee. Het was eigenlijk een idee van één van mijn volgers die met de suggestie kwam en ik had direct het gevoel van "ach, waarom niet?"  En vandaag zien jullie het resultaat. 

Ook de agenda van "Model met koffie" is weer bijgewerkt. Dus voor de liefhebbers.

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1. Jetje kruipt in de kokerrok;


 2. Is de start belangrijker dan het einde of juist andersom?;

  3. We vinden Jetje ook in Groningen vandaag.


Een icoon van stijl en veelzijdigheid

De tijdloze elegantie van de kokerrok 


In de wereld van mode en stijl zijn er maar weinig vrouwelijke kledingstukken die zo iconisch en tijdloos zijn als de kokerrok. De kokerrok heeft strakke lijnen, een chic silhouet en een veelzijdig karakter. En daarmee heeft de kokerrok zich stevig gevestigd als een essentieel onderdeel van de garderobe van elke modebewuste vrouw. Maar wat maakt deze kokerrok dan zo bijzonder? En waarom blijft deze door de jaren heen zo geliefd?

Een stukje geschiedenis van de kokerrok


De oorsprong van de kokerrok gaat terug tot de jaren 1950, een tijdperk van verfijning en vrouwelijkheid in de mode. Het was ontwerper Christian Dior die de kokerrok introduceerde. Die maakte deel uit van zijn revolutionaire "New Look" collectie in 1947. De rok, die strak rond de heupen en dijen paste en zich dan naar beneden uitbreidde, karakteriseerde de vrouwelijke vorm op een sierlijke en elegante manier. Sindsdien is de kokerrok niet meer weg te denken uit de modewereld. De kokerrok heeft verschillende heroplevingen gekend in de loop der jaren.

De tijdloze elegantie van de kokerrok


Wat de kokerrok zo tijdloos maakt, is het vermogen om moeiteloos met name elegantie en verfijning uit te stralen. En dat is dan ongeacht de gelegenheid. Of de rok nu gedragen wordt op kantoor, tijdens een avondje uit of zelfs op een formele gelegenheid, de kokerrok voegt direct een vleugje klasse toe aan elke outfit en daarmee aan de draagster. Het gestroomlijnde silhouet van de kokerrok flatteert de verschillende lichaamstypes. En de kokerrok kan gemakkelijk worden gestyled. Dat kan zorgen voor zowel een formele als een informele look.

Veelzijdigheid troef bij de kokerrok


Eén van de grootste troeven van de kokerrok is de veelzijdigheid. Door het eenvoudige en gestroomlijnde ontwerp kan de kokerrok worden gecombineerd met een breed scala aan topjes, blouses en jasjes, waardoor eindeloze outfitmogelijkheden ontstaan. Voor een formele look kan de kokerrok worden gecombineerd met een blouse en blazer-achtige jasjes, terwijl voor een meer casual uitstraling een eenvoudig T-shirt of een losse trui al volstaat. Het toevoegen van accessoires zoals een riem, ketting of sjaal kan de look verder personaliseren en aanpassen aan de individuele stijl van de draagster.

De kokerrok geeft een perfecte pasvorm


Een goede pasvorm is essentieel voor het flatteren van het figuur en het verzorgen van een smaakvolle uitstraling. Bij het kiezen van een kokerrok is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en het materiaal. De rok moet strak rond de heupen en dijen passen zonder te knellen, terwijl de lengte in het meest ideale geval net onder de knie valt voor de juiste klassieke uitstraling. Wat betreft het materiaal, kiezen veel vrouwen voor stoffen zoals wol, katoen of stretchstof voor een comfortabele pasvorm die toch vormvast blijft.

Conclusie

De kokerrok blijft een van de meest geliefde en tijdloze kledingstukken in de modewereld. En dat is met een goede reden. Het stijlvolle silhouet, de veelzijdigheid en de tijdloze elegantie maken de kokerrok een onmisbaar item in elke garderobe. Of dit kledingstuk nu gedragen wordt voor werk, een avondje uit of een speciale gelegenheid, de kokerrok straalt altijd klasse en stijl uit. Dus, als je op zoek bent naar een kledingstuk dat moeiteloos chic en veelzijdig is, hoef je niet verder te zoeken dan naar de tijdloze kokerrok.

Nog een binnengekomen toevoeging


Mode voor vrouwen

De verstikkende korsetten en fatsoensnormen van de 19e-eeuwse mode belemmeren een actief leven voor veel vrouwen. Alles wat met lichaamsbeweging voor vrouwen te maken heeft is in de 19e eeuw ‘onzedelijk’. Vrouwen moeten vooral gracieus zijn. Hoewel vrouwen vanaf 1900 volop sporten, zijn zij nog vaak uitgesloten van wedstrijden. Onvoldoende aangepaste sportkleding en het taboe op afgetrainde ‘onvrouwelijke’ sporters is hier debet aan. Acties van de vrouwenbeweging zorgen er echter voor dat steeds meer vrouwen het publieke domein betreden. Sport en recreatie buitenshuis worden algemener. De toegenomen fysieke vrijheid van vrouwen vraagt om aanpassing van hun kleding voor meer comfort en bewegingsvrijheid. Kleding waarmee zij kunnen sporten en zich in nieuwe vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld de fiets die lange tijd taboe was voor vrouwen, kunnen verplaatsen.

Mari Kapteijns
 


Start en einde

De twee belangrijkste momenten in elk project of onderneming zijn de start en het einde.

Maar welk moment is dan het belangrijkste?

Soms is dat moment het eerste dat je doet voor je project. Als je een woord of zelfs maar een letter op papier zet, ben je immers al begonnen met het schrijven van je boek. De eerste lik verf op je schilderdoek zorgt ervoor dat je toch maar mooi aan het schilderen bent gegaan. Je eerste voorzichtige beweging op het trimapparaat vertelt je dat je wél met je oefeningen bent begonnen. Het eerste dat je doet, betekent altijd, dat er iets in gang is gezet. En we weten allemaal, iets in gang zetten kost meer energie dan iets gaande houden dat al in beweging is gekomen. Duw je auto maar eens weg. Dan voel je wel hoe dat werkt. 

Maar dat andere belangrijke moment dan? De laatste steen zorgt ervoor dat het gebouw klaar is. Echt klaar. De laatste regel computercode maakt het programma af zodat het werken kan en getest kan worden. De laatste verfstreek maakt het schilderij af. Het laatste woord van de laatste zin completeert het boek. De laatste controle van het product zorgt ervoor dat het naar de klant verzonden kan worden. Kortom, ook het einde is een belangrijk moment. 

Maar dat zijn maar twee belangrijke momenten. Wat doe je met de rest van de tussenliggende tijd? Of je moet je project in een aantal sub projecten hakken die ieder voor zich een onderscheidend begin en einde hebben. Dan herhaalt zich dit proces constant. Waarom je dat zou doen? Het afronden van een afgebakend iets werkt enorm motiverend. Dat is algemeen bekend. Het afronden van iets waar je veel tijd en energie in gestoken hebt, smaakt ook ongetwijfeld naar meer. En ook het doen van een eerste stap staat bekend als een motivator. Een motivator die je uitnodigt om verder te gaan en die belangrijke volgende stap te zetten. 

En dat is dus weer een extra aanmoediging om projecten in kleine behapbare sub projecten op te delen. Het maakt niet alleen je project en de soms vele sub projecten overzichtelijk, maar ook je motivatie zal steeds minder geneigd zijn om in te zakken, omdat die door het steeds afronden van kleine delen opnieuw positieve prikkels krijgt. 



Herinner je je deze nog?

We gaan vandaag terug in de tijd naar 17 september 2021. Dag van de countrymuziek. Het is een muzieksoort waar ik altijd wel een zwak voor heb gehad. Ooit begonnen met de popmuziek die een stapje opzij naar de country deed,  zoals "The birds" en de "Flying burrito brothers." En dat verschoof langzaam maar zeker naar countryartiesten als Johnny Cash en dergelijke. Tijdloze muziek. Het is nog regelmatig te horen. Zie https://jetjesdag.blogspot.com/2021/09/17september2021.html voor het betreffende artikel

Countrygirl




Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland: (nieuwe data)


Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 2 juni 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen









Groningen platteland

Vandaag gaan we eens naar het noorden van het land, naar het gebied ten zuiden van de stad Groningen. Dat is bossig, Je vindt er meren. Het is niet het platte uitgestrekte landbouw- en weidengebied dat we ons in het westen bij Groningen voorstellen. 








Morgen in Jetje's dag

Laat bij jullie ook altijd het nodige behang los? Door verdroging of zo? Nou, morgen ga ik het bij mezelf weer vast zetten. Dat is hard nodig!

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts