Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

22 februari Wereld Margarita day

22 februari Wereld Margarita day

Cocktails zijn lekker, maar lijken minder gedronken te worden

Het drinken van een biertje of een glaasje wijn is vrij gebruikelijk en veel mensen doen dat dan ook regelmatig. Cocktails zijn een ander verhaal. Die vallen meestal in de categorie van de meer luxueuze drankjes voor bijzondere gelegenheden, of op bijzondere plaatsen. Ergens in de tropen of zo. 

Zo ziet een Margarita er uit

 

Maar voor gebruik in de huiskamer speelt ook mee, dat er vaak veel aparte drankjes en toevoegingen in de cocktail gaan, die niet iedereen in het keukenkastje heeft staan. 

We gaan ze ook niet speciaal kopen voor die enkele keer dat er iemand om een speciale cocktail vraagt. En dan, elke cocktail kent weer eigen ingrediënten. Maar zo af en toe is het best leuk om je eens aan een cocktail te wagen en dan geeft het echt een exotisch gevoel. Veel cocktails zijn gebaseerd op fruit.
 
Schaaltje fruit voor cocktails
Schaaltje fruit voor de cocktail

 

Probeer de Margarita eens

Een bekende cocktail is de Margarita, die voor een groot deel op tequila is gebaseerd, de nationale sterke drank van Mexico. Wat heel kenmerkend aan de Margarita is, is de rand zout, die op het glas wordt aangebracht. Dat kom je bij niet veel andere cocktails tegen. Ik ken ze in elk geval niet.
 
De margarita smaakt in elk geval prima

 
Het is onbekend wie het recept van de Margarita cocktail heeft bedacht. Het meest waarschijnlijke is dat het bedoeld zou kunnen zijn, als een nette manier om tequila te drinken. Het was in Mexico gebruikelijk om zout op de rug van de hand te doen en dit op te likken. Vervolgens een glaasje tequila te nemen en daarna tot slot een stukje limoen uit te zuigen. Gezien het zout op het glas en de limoen op de rand en in het drankje lijkt deze verklaring niet onredelijk. Nou, laten we dan maar eens kijken of we zelf eens een Margarita klaar kunnen maken.
 
Margarita cocktail
Zo moet onze Margarita er uit gaan zien


agave
Agave
Stap 1. De Tequila


Zoals gezegd is tequila de voornaamste component. Tequila is de trots van Mexico. Het wordt gewonnen uit het sap van de agave plant. Deze vetplant met dikke stugge bladen komt veel voor in Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Ze kunnen trouwens gemene stekels hebben. Hier komen we ze wel eens tegen als kamerplant. De drank is genoemd naar de stad Tequila, waar het oorspronkelijk vandaan komt. De beste tequila bestaat volledig uit agave, maar er worden ook wel goedkopere producten bijgemengd om een acceptabel, maar wel goedkoper product te krijgen.

Stap 2. Een destillaat op basis van sinaasappel

De tweede belangrijke component is een sinaasappeldestillaat. Dat kan "triple sec" zijn, maar ook cointreau wordt gebruikt. Dat lijkt vooral een kwestie van smaak te zijn. 

Stap 3. Limoensap

Dan het vruchtensap. Dat is citroensap of beter limoensap. Vers geperst van rijpe limoenen. Limoenen zien er uit als het groene broertje van citroenen en liggen ook gewoon bij de supermarkt in het schap. Sommige mensen voegen nog andere vruchten of sappen toe. Ook dat is een kwestie van smaak. 

Limoenen voor onze Margarita



Over smaak gesproken: Er kan nog suiker of suikerwater worden toegevoegd voor wie het te zuur of bitter vindt. Na het mixen van het drankje wordt het met ijsblokjes geserveerd in een coupe-vormig glas. En dat glas hebben we dus inderdaad eerst voorbewerkt met zout aan de rand door het vochtige glas in een bord met zout te zetten. 
 


Al met al is de Margarita relatief eenvoudig te maken, dat mag duidelijk zijn. Het levert ook geen serie producten op die je verder nergens meer voor gebruikt. De Margarita is dus ideaal, als je je thuis eens aan een cocktail wilt wagen. Hier zie je alle ingrediënten nog eens netjes bij elkaar.
 
ingrediënten van een Margarita
De ingrediënten van een Margarita bij elkaar




 
 

Fotograaf Arno Reijnen presenteert zijn boek "Compleet"

 
Als model heb ik flink wat fotografen meegemaakt. En die produceerden zeer uiteenlopende foto's, zowel qua onderwerp, als qua kwaliteit. In dit artikel gaat het over een fotograaf die er op beide punten uit sprong. Arno Reijnen, want daar heb ik het over, is een zeer gedreven fotograaf met één hele grote liefde in zijn leven en dat is zijn Hasselblad middenformaat camera
 
Arno heeft mogelijk meer liefdes, maar die zullen het moeilijk hebben naast de Hasselblad. Het onderstaande portret is door Arno gemaakt en is waarschijnlijk het meest besproken portret dat van mij als model ooit gemaakt is.

Arno Reijnen, portret van Henriëtte Sibie
Portret van Jetje door Arno Reijnen, 2013


In 2013 werd ik door Arno Reijnen benaderd voor een shoot in het kader van zijn "Rode bank" project. Zie de foto. Ook dit was al een project dat typisch rond allerlei verschillende mensen was opgezet. Het was me een eer daar deel van uit te mogen maken.


Rode Bank met Jetje door Arno Reijnen
Jetje in Rode Bank project van Arno Reijnen, 2013



Al pratend op deze fotoshoot kwam van het één het ander en enkele maanden later waren zijn foto's op groot en zeer groot formaat te vinden in mijn kunstgalerie "Mocca" in Harderwijk. 



Expositie werk Arno Reijnen in Galerie Mocca in Harderwijk, augustus 2013



Fotografie of innovatieve kunstvorm?

Daar vielen de foto's zeker op en leverden uitgebreide discussies op onder de bezoekers. 
 
Arno's werken werden als vernieuwend en innovatief gezien, als een verkenning van toekomstige mogelijkheden in de kunst, waar beeldende kunst, fotografie en fotobewerkingen steeds verder tot één totaalaanpak in elkaar beginnen te glijden. 
 
Ook begrippen als figuratief of abstract leken daarbij in sommige foto's minder hard afgebakend te zijn, dan vaak wordt gezien. Een paar voorbeelden van de expositie:


Arno Reijnen
Arno Reijnen "Vlieg"


Arno Reijnen
Arno Reijnen "Karin Dubbel"


Arno Reijnen
Arno Reijnen "Evoluon"


Arno Reijnen
Arno Reijnen "Sel"


Meer dan fotografie

Maar over één ding was iedereen het wel eens. Dit ging eigenlijk nog wel een stap verder dan fotografie. Dit was fotografie voor een museum of een galerie. Dit was geen werk dat vertoond moet worden in een "online portfolio", of een website. Daar wordt het werk van Reijnen absoluut geen eer mee aan gedaan. Je zou het bijna een belediging gaan vinden als het online terecht kwam. 
 
Maar ja, ook als fotograaf moet je wel manieren hebben om je werk aan een groter publiek te tonen.

Arno Reijnen's werk in boekvorm

Dat er nu werk van Arno Reijnen in boekvorm wordt aangeboden is wat mij betreft dan ook een logische stap in zijn fotografische, (of misschien moet ik wel zeggen "artistieke") carrière. Ten opzichte van het werk dat hij in 2013 in de galerie exposeerde is dit weer een heel andere richting.

Het voordeel van een boek

Het voordeel van een boek is dat het bereikbaarder is voor het publiek. Niet iedereen heeft de ruimte waar foto's van anderhalf tot twee vierkante meter mooi in uitkomen. Maar een plek in de boekenkast is snel gevonden. En "Compleet" hoort in de boekenkast van iedereen met interesse in kunst en fotografie thuis.

Het boek "Compleet"

In dit boek portretteert Arno wat je "gewone mensen" noemt. Wat zoveel wil zeggen, dat het hier niet om professionele modellen gaat. Van iedereen die in het boek is opgenomen zijn vier foto's gemaakt, die een soort beeldverhaal over de betrokkene vertellen. De foto's zijn gemaakt in hun eigen omgeving en op een locatie die bij de gefotografeerde past.





Compleet is daarmee zeker geen standaard fotoboek geworden, maar doet recht aan de eigen aanpak die het werk van Arno Reijnen altijd al gehad heeft.

Compleet is geen boek met portretten van mensen die u verder niet kent, zoals er zo veel fotoboeken worden gemaakt. Het is geen fotoboek met de bekende gezichten, die we overal tegenkomen.
 


Compleet is een ander boek met andere gezichten. En juist dat maakt compleet tot een boek dat voor een veel grotere doelgroep interessant is, dan bij het doorsnee fotoboek het geval is.

Vragen en bestellen

De gegevens van Arno Reijnen zijn:

website: www.arnoreijnenfotograaf.com
Mobiel:  +31 6 28 769290
Adres:   De Rhijenhof 14 A, Den Haag

Bestellen van het boek kunt u door contact op te nemen met:
Manon de Vos-van Leemput
email:  manondevos67@gmail.com


Als ik het boek "compleet" in één woord zou willen vatten:

Aanrader!











Denken. We doen het allemaal. Maar doen we het goed? Kunnen we er meer mee? Allemaal zaken om op "Denkdag" eens goed over na te denken!

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent. 

Bijdragen

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar  is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links. 

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts