22 februari Wereld Margarita day
Cocktails zijn lekker, maar lijken minder gedronken te worden
Het drinken van een biertje of een glaasje wijn is vrij gebruikelijk en veel mensen doen dat dan ook regelmatig. Cocktails zijn een ander verhaal. Die vallen meestal in de categorie van de meer luxueuze drankjes voor bijzondere gelegenheden, of op bijzondere plaatsen. Ergens in de tropen of zo.
Maar voor gebruik in de huiskamer speelt ook mee, dat er vaak veel aparte drankjes en toevoegingen in de cocktail gaan, die niet iedereen in het keukenkastje heeft staan.
Probeer de Margarita eens
Zo moet onze Margarita er uit gaan zien |
Zoals gezegd is tequila de voornaamste component. Tequila is de trots van Mexico. Het wordt gewonnen uit het sap van de agave plant. Deze vetplant met dikke stugge bladen komt veel voor in Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Ze kunnen trouwens gemene stekels hebben. Hier komen we ze wel eens tegen als kamerplant. De drank is genoemd naar de stad Tequila, waar het oorspronkelijk vandaan komt. De beste tequila bestaat volledig uit agave, maar er worden ook wel goedkopere producten bijgemengd om een acceptabel, maar wel goedkoper product te krijgen.
Stap 2. Een destillaat op basis van sinaasappel
Stap 3. Limoensap
De ingrediënten van een Margarita bij elkaar |
Fotograaf Arno Reijnen presenteert zijn boek "Compleet"
Portret van Jetje door Arno Reijnen, 2013 |
In 2013 werd ik door Arno Reijnen benaderd voor een shoot in het kader van zijn "Rode bank" project. Zie de foto. Ook dit was al een project dat typisch rond allerlei verschillende mensen was opgezet. Het was me een eer daar deel van uit te mogen maken.
Jetje in Rode Bank project van Arno Reijnen, 2013 |
Al pratend op deze fotoshoot kwam van het één het ander en enkele maanden later waren zijn foto's op groot en zeer groot formaat te vinden in mijn kunstgalerie "Mocca" in Harderwijk.
Expositie werk Arno Reijnen in Galerie Mocca in Harderwijk, augustus 2013 |
Fotografie of innovatieve kunstvorm?
Daar vielen de foto's zeker op en leverden uitgebreide discussies op onder de bezoekers.Arno Reijnen "Evoluon" |
Arno Reijnen "Sel" |
Meer dan fotografie
Maar over één ding was iedereen het wel eens. Dit ging eigenlijk nog wel een stap verder dan fotografie. Dit was fotografie voor een museum of een galerie. Dit was geen werk dat vertoond moet worden in een "online portfolio", of een website. Daar wordt het werk van Reijnen absoluut geen eer mee aan gedaan. Je zou het bijna een belediging gaan vinden als het online terecht kwam. Arno Reijnen's werk in boekvorm
Dat er nu werk van Arno Reijnen in boekvorm wordt aangeboden is wat mij betreft dan ook een logische stap in zijn fotografische, (of misschien moet ik wel zeggen "artistieke") carrière. Ten opzichte van het werk dat hij in 2013 in de galerie exposeerde is dit weer een heel andere richting. Het voordeel van een boek
Het voordeel van een boek is dat het bereikbaarder is voor het publiek. Niet iedereen heeft de ruimte waar foto's van anderhalf tot twee vierkante meter mooi in uitkomen. Maar een plek in de boekenkast is snel gevonden. En "Compleet" hoort in de boekenkast van iedereen met interesse in kunst en fotografie thuis. Het boek "Compleet"
In dit boek portretteert Arno wat je "gewone mensen" noemt. Wat zoveel wil zeggen, dat het hier niet om professionele modellen gaat. Van iedereen die in het boek is opgenomen zijn vier foto's gemaakt, die een soort beeldverhaal over de betrokkene vertellen. De foto's zijn gemaakt in hun eigen omgeving en op een locatie die bij de gefotografeerde past.Compleet is daarmee zeker geen standaard fotoboek geworden, maar doet recht aan de eigen aanpak die het werk van Arno Reijnen altijd al gehad heeft.
Compleet is geen boek met portretten van mensen die u verder niet kent, zoals er zo veel fotoboeken worden gemaakt. Het is geen fotoboek met de bekende gezichten, die we overal tegenkomen.
Vragen en bestellen
De gegevens van Arno Reijnen zijn:website: www.arnoreijnenfotograaf.com
Mobiel: +31 6 28 769290
Adres: De Rhijenhof 14 A, Den Haag
Bestellen van het boek kunt u door contact op te nemen met:
Manon de Vos-van Leemput
email: manondevos67@gmail.com
Als ik het boek "compleet" in één woord zou willen vatten:
Aanrader!
Denken. We doen het allemaal. Maar doen we het goed? Kunnen we er meer mee? Allemaal zaken om op "Denkdag" eens goed over na te denken!
Colofon
Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. Voorwaarde is wel dat je in de kunst of de fotografie bezig bent.
Bijdragen
Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar liever geen affiliate links.
Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.
Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:
Chat kan gemakkelijk via Messenger
Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden
Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's
Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram
Een fotomodel hoort ook op modelmayhem
Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest
Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin
Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog
Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten