Translate this page in your language

Zoeken in deze blog

29 februari 2024. Het 2e leven van de printer

 

29 februari 2024. Het 2e leven van de printer

 


Jetje aan het woord

Goedemorgen allemaal. Hoe is het met de printer? 

Enkele jaren geleden was er een bedrijf dat als een soort ludieke actie een boksbal meeleverde met bestelde printers. Elke computerbezitter met een printer weet wel welke veldslagen je met deze handige apparaten kunt leveren om ze werkend te krijgen en te houden. Toch gaan sommige printers lang mee. Het exemplaar op de foto bijvoorbeeld 27 jaar(!) zonder ooit één verkeerde kik gegeven te hebben. Helaas zijn er wat rubbers verdroogd en dat tast de werking teveel aan. Als je een reparateur belt levert dat slechts hoongelach op als ze de leeftijd van het ding horen. Dus dan maar andere dingen zoeken waar het apparaat nog dienst voor kan doen, nietwaar? Weggooien is ook weer zoiets. 

Jullie Jetje


Samenvatting van vandaag


 1, Printers zijn apparaten met een duidelijke eigen wil en karakter;


 2. Amersfoort is een stad waar het goed lopen is;

  3. Herinner je je deze pinda's nog?


Printers printen niet vanzelf

Een printer is handig met afstoffen

De geschiedenis van printers gaat terug tot ver vóór het digitale tijdperk. De eerste mechanische printers verschenen in de 19e eeuw, met apparaten die teksten en afbeeldingen op papier konden afdrukken via methoden zoals typen en lithografie. Deze vroege printers waren echter log en duur, waardoor ze alleen beschikbaar waren voor commerciële en industriële toepassingen.

Je kunt ze gemakkelijk meenemen

Het was pas in de tweede helft van de 20e eeuw, met de opkomst van de kleinere personal computers, dat printers hun weg vonden naar onze huishoudens. De introductie van de dot-matrixprinter in de jaren 1970 bracht een revolutie teweeg in de manier waarop mensen documenten afdrukten. Hoewel deze printers langzaam en zeer lawaaierig (het geluid leek volgens velen op een kettingzaag) waren, maakten ze het mogelijk om tekst en afbeeldingen met een redelijk leesbare kwaliteit af te drukken en ook nog tegen een zeer betaalbare prijs.

Ook handig als er iets van de kast moet komen

In de daaropvolgende decennia volgden verschillende andere printerformaten, waaronder de inktjetprinter en de laserprinter. Inktjetprinters werden populair vanwege hun vermogen om hoogwaardige kleurenafbeeldingen te produceren tegen kosten die te overzien waren, terwijl laserprinters bekend stonden om hun hoge snelheid en zeer scherpe tekst afdrukken. Deze ontwikkelingen maakten printers steeds toegankelijker en veelzijdiger voor particulieren.

Of sportoefeningen doen in het deurgat

Ondanks de enorme vooruitgang die is geboekt, worden printers nog steeds geplaagd door een aantal veel voorkomende problemen die zowel frustrerend als tijdrovend kunnen zijn voor gebruikers. Enkele van deze problemen zijn onder meer:

Een lampje indraaien is een fluitje van een cent

Papierstoringen
Dit is een van de meest voorkomende problemen waarmee printerbezitters worden geconfronteerd. Papier kan vastlopen in de printer, wat resulteert in verkreukelde of onsamenhangende afdrukken. Het verwijderen van het vastgelopen papier gaat meestal ook niet vanzelf. 

Je kunt er prima een grotere plant op zetten

Inktproblemen
Het kan frustrerend zijn wanneer de inkt van een printer op raakt, vooral op het meest ongelegen moment. Bovendien kunnen printers soms problemen hebben met het herkennen van nieuwe inktcartridges of kunnen ze afdrukken met vlekkerige of vervaagde kleuren. Sommige inktsoorten verdrogen supersnel en zijn na enkele weken al niet bruikbaar meer wat het gebruik een dure grap maakt. 

Verbindingsproblemen
Draadloze printers kunnen soms moeite hebben om verbinding te maken met computers of mobiele apparaten via Wifi of Bluetooth. Dit kan leiden tot vertragingen bij het afdrukken of zelfs tot het volledig falen van de printopdracht. Het oplossen van het probleem vraagt meestal een engelengeduld en een groot geloof in eigen kunnen. 

En als je klaar bent is het goed rusten voor de benen

Softwareproblemen
Fouten in de printerstuurprogramma's (de zogenaamde drivers) of compatibiliteitsproblemen met het besturingssysteem van de computer kunnen ervoor zorgen dat de printer niet goed functioneert. (Dit is voor intimi. 😀😀)

Onderhoudsproblemen
Printers vereisen regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de printkoppen of het vervangen van versleten onderdelen. Vooral de rubberen transportwieltjes zijn kwetsbaar. Het negeren van deze taken kan leiden tot verminderde afdrukkwaliteit of zelfs tot schade aan de printer. Zeker snelle laserprinters kunnen met veel geweld tot stilstand komen en daar schade van oplopen. 

Hoewel deze problemen frustrerend kunnen zijn, zijn er vaak wel oplossingen voor beschikbaar, variërend van eenvoudige probleemoplossingstips tot het inschakelen van professionele technische ondersteuning. Maar toch, je leest nog wel eens dat een Amerikaan het magazijn van zijn automatische geweer heeft leeggeschoten op zijn personal computer of printer. Een kort lontje, inderdaad. Maar soms ook wel weer begrijpelijk.
 
 


Dat gevoel van eigenwaarde, deel 4

Het leven kent nu eenmaal goede tijden en slechte tijden. En het vervelendste daarvan is, dat we er ook nog eens niets aan kunnen doen. Soms is het nu eenmaal allemaal minder leuk. En dat ervaart iedereen op zijn of haar tijd. 

Nu kunnen we daar wellicht niets aan doen, maar wat we wel kunnen veranderen is de manier waarop we tegen de wereld en de gebeurtenissen aankijken en hoe we zelf reageren. Want dat bepalen we toch echt helemaal zelf. Dat klinkt simpel. Dat is het niet. Dat vraagt training en tijd. Maar er zijn een aantal mogelijke hulpmiddelen. Laten we er eens naar kijken.

1. Ga er van uit dat alles een doel heeft, dat mogelijk op dit moment nog niet echt zichtbaar is. Accepteer, dat je dat doel nog niet kent en je gaat gemakkelijker om met de symptomen ervan.

2. Het verleden is geweest en is onveranderbaar. De toekomst kennen we niet. Dus leven we in het heden. Maar de meeste mensen doen dat niet.  Die denken in termen van "Had ik toen maar...." of  "Zal ik dat straks wel kunnen betalen?" Beperk je tot de situatie van het moment. Is dat lastig om te leren? Nou en of! Dat spreekt wel voor zich. En helpt het je om gemakkelijker te leven? Dat is zo mogelijk nog vanzelfsprekender. En dus is het de moeite waard om hier de nodige energie in te steken om het je eigen te maken. 

3. Niets kan je volledig uitschakelen. Alleen je overlijden. En zolang je er bent kun je dingen weer naar je hand proberen te zetten. In elk geval geldt dat voor je eigen reactie op de dingen die gebeuren, nietwaar? Dus wat hebben we eigenlijk te verliezen? Is het leven met al die angst geen enorme verspiller van energie? 

4. En als we dan toch in het nu gaan leven en angsten proberen achter ons te laten, dan is het voor de hand liggend om blij te zijn met wat we hebben. En met wie we zijn. Dat is iets anders dan alles maar te accepteren. Want er is altijd wel iets dat verbeterd kan worden. Maar om in de woorden van eeuwige optimist Mark Rutte te spreken: "Er gaat ook heel veel goed!" En wees daar ook eens tevreden en blij over. Er zullen altijd mensen zijn die het materieel veel beter hebben dan jij. Maar het omgekeerde is eveneens waar.  

Probeer zoveel mogelijk een gelukkig leven te leiden, zeker door de negatieve manier waarop je tegen zaken, mensen of gebeurtenissen aan kijkt te veranderen. En dat zal zeker in het begin best wel eens mislukken maar al doende leert. Voel je je toch negatief? Spoor direct de bron op en kijk hoe je daar tegenaan zou moeten kijken. Uiteindelijk bepaal jij hoe je leeft en hoe je je voelt. Niemand anders zal dat doen en kan dat doen. 

Blijf leren en stel jezelf doelen daarbij. Zorg dat je altijd groeit als persoon. Het bezit van een dure camera zegt niets. Maar probeer een goede fotograaf te worden. Wat heet, maak er maar de beste fotograaf van. We streven niet naar bezit. We streven naar ontwikkeling van onszelf. Dat gevoel van eigenwaarde. Dat gaat niet omhoog door bezit. Dat gaat omhoog door meer kennis en allerlei soorten ervaringen. Daar moeten we dan ook naar streven.

Tjonge, morgen al weer het laatste deel van deze serie.


Herinner je je deze nog?

We gaan vandaag terug naar 14 september 2021. Pindadag. Ik vind zelf noten en pinda's heel goed te eten. In veel Indische en Chinese gerechten vinden we ze ook terug. Best lekker allemaal alhoewel sommige mensen er gemeen allergisch voor kunnen zijn. Nou, op 

https://jetjesdag.blogspot.com/2021/07/14 september 2021.html 

is meer terug te vinden van mijn pinda avonturen. 





Informatie over de komende evenementen, workshops of andere belangrijke dagen die interessant voor je kunnen zijn bij Jetje's dag.

De volgende sessies "Model met koffie" zijn gepland:


Zondag 3 maart 2024   van 13:30 tot 16:00 (VOL)
        geklede sessie met verrassingsthema

Zondag 7 april 2024   van 13:30 tot 16:00
        ongeklede sessie, thema nog te overleggen

Zondag 12 mei 2024   van 13:30 tot 16:00
        geklede sessie, thema nog te overleggen








Amersfoort

Een stad waar ik ook altijd graag rond mag wandelen is Amersfoort. Ik heb in de omgeving gewoond in vroegere jaren en de combinatie van een mooie oude binnenstad met een redelijk assortiment aan winkels bleef eigenlijk altijd wel trekken. Ik kom er dan nog regelmatig. 








Morgen in Jetje's dag
Meestal heb ik aan het einde van de week iets met lingerie of zo. Gemakkelijke kleding in de aanloop naar het weekend. Misschien lukt dat deze week ook wel weer. 

Colofon

Jetje's dag verschijnt in principe elke werkdag. Deze publicatie wordt uitgegeven door Henriëtte Sibie samen met Team Jetje, het team dat haar ondersteunt. Het team bestaat uit een wisselend aantal medewerkers. 

Team Jetje is inmiddels ook in te zetten voor ander schrijf- en fotografiewerk, waar bijvoorbeeld een regionale krant al gebruik van maakt. 

Wil je een bijdrage leveren? 

Mocht je ook eens een bijdrage aan Jetje's dag willen leveren, dan is dat altijd mogelijk. Er zijn geen kosten aan plaatsing verbonden, maar er is ook geen sprake van een vergoeding. Het geeft jouw werk wel een leuke exposure. Want dit weblog wordt goed gelezen. Een verwijzing naar je eigen website, weblog, Facebookpagina en vergelijkbaar is altijd toegestaan maar geen affiliate links. 

Belangstelling of vragen?

Bij belangstelling of vragen kun je altijd contact met me opnemen en dan kijk ik graag samen met jou wat er mogelijk is. En dat is wat mij betreft best veel.

Jetje's dag is op vele manieren te bereiken:

Natuurlijk via e-mail

Chat kan gemakkelijk via Messenger  

Jetje's dag is dagelijks op Twitter te vinden 

Jetje's dag is op mijn eigen Facebook en enkele pagina's

Jetje's dag is natuurlijk aanwezig op Instagram

Jetje's dag zit op Friendweb 

Een fotomodel hoort ook op modelmayhem

Al mijn foto's uit Jetje's dag staan ook op Pinterest 

Natuurlijk ben ik ook te vinden op Linkedin

Kleinere berichten, foto's, kunstwerken etc. staan op een eigen blog  

Zoekt u een begrip uit de kunst? Een kunstenaar? Een kunststroming?Klik hier, al wordt er nog druk aan gewerkt  

 Meer onderwerpen vinden? Gebruik Jetje's index!

 


Disclaimer en copyright

privacystatement


 

Meer informatie over Team Jetje


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuws uit de kunstbranche

Populaire posts